Een overzicht van haar verzameling speciale reinigingsdoekjes

04:06 - 02:27
luistertijd 04:06 - leestijd 02:27

Bij schoonmaakdoekjes denk ik in eerste instantie aan vaatdoekjes.  Schoonmaakdoekjes en Beautyjournaal en ik denk aan makeup reinigingsdoekjes. Deze review gaat over geen van beiden. Ik ga het hebben over gezichtsdoekjes en lapjes die bedoeld zijn om je gezichtsreiniger te verwijderen. Afgelopen jaren heb ik een aantal van die speciale doekjes verzameld. Een overzicht

Microvezeldoekjes

Micro Peeling Sensation

Micro Peeling Sensation, een microvezel doekje dat niet alleen make up verwijdert, maar de huid tevens op een milde wijze exfolieert. Ik had hier nog nooit van gehoord totdat een  Amerikaanse vriendin zei dat dit de beste microvezeldoekjes waren die ze ooit gebruikt had.  Ik vond ze bij een on line apotheek in Duistland. Een microvezeldoekje is een zacht synthetisch badstoffen doekje, niet te vergelijken met een katoenen handdoek. Het heeft een mild exfoliërende werking. Een nadeel vind ik dat make up in het doekje achterblijft en ik het liefst elke dag een  schoon doekje gebruik. Daarvoor zijn ze wat prijzig. Later kwam ik er achter dat je ook microvezel doekjes uit de het schoonmaakafdeling van de supermarkt kan gebruiken. Die voelen misschien iets grover, maar zijn een stuk goedkoper. 

 

Eve Lom

Eve Lom adviseert haar katoenen los geweven doekje in combinatie met haar reiniger. Je masseert je gezocht met de reiniger en neemt vervolgens je gezicht af met het natgemaakte doekje. Deze combinatie was voor mij veel te sterk. Hoewel het katoen zacht aanvult, zijn de vezels vrij ruw. Mijn huid droogde uit. Dit kan natuurlijk ook door de reiniger van Eve Lom komen. Beide liggen al een tijdje eenzaam in een hoek van mijn kast.

Make Up Store

Make Up Store heeft een bijzonder doekje. Het is van synthetisch materiaal, voelt als een zeem maar is nog gladder. Als het droog is, wordt het doekje hard. Dit doekje wordt aangeprezen omdat je minder water gebruikt om je gezicht schoon te maken. Minder water betekent dat je huid minder uitdroogt. Een voordeel van dit doekje is, dat de make up niet in het doekje gaat zitten, maar erop blijft liggen waardoor je het doekje makkelijk schoonspoelt en niet elke dag hoeft te verwisselen. Een fascinerend doekje en hoe bizar het ook mag klinken, het werkt. Mijn gezicht is schoon, en niet droog. Verrassend genoeg gebruik ik dit doekje nu al een week of vier.

Magnetrondoek

Je maakt een handdoekje (gastendoekje) vochtig en verwarmt het in de magnetron. Hiermee reinig je je gezicht. Het is ook ideaal om ‘s ochtends je rimpels mee uit je gezicht te trekken. Het voordeel van een magnetrondoekje boven een natte handdoek is dat je stoom en geen heet water gebruikt (stoom is natuurlijk wel een vorm van water). Je huidt droogt minder uit en door de warmte gaan de poriën open staan zodat serums en crèmes beter in de huid kunnen dringen. Zo’n doekje is ook ideaal om een masker mee te verwijderen, of om je huid voor te bereiden op een masker.

Alle doekjes gebruik je min of meer op dezelfde manier. Je brengt een reiniger aan op je gezicht, masseert eventueel met vochtige handen. Vervolgens maak je het doekje nat en veegt daarmee je gezicht schoon. Het magnetron doekje warm je eerst  op in de magnetron.  De magnetrondoek gebruik ik regelmatig, maar de grootste verrassing is het doekje van Make Up Store. Toen ik het kocht vond ik het vooral een gadget, maar in de praktijk gebruik ik het vrijwel elke dag.

Lees ook:

Lees ook