Hoe goed verwijderen ze make-up?

08:00 - 04:48
luistertijd 08:00 - leestijd 04:48

Getest wattenschijfjes en reinigingsdoekjes

Eigenlijk gebruiken we ze bijna elke dag: watjes, doekjes en pads om je mascara, nagels, en make-up te verwijderen. Momenteel reinig ik mijn gezicht met een foaming gel, dus heb ik de doekjes op mijn hand getest. Foundation, eyeliner, lipstick op en er weer af. Het was een heel geknutsel. Smeren, in laten trekken, afvegen en zo bleef ik weer even van de straat. Jammer genoeg had ik maar één merk reinigingspads, eentje op oliebasis, dus had ik niet zoveel vergelijkingsmateriaal: hieronder lees je wat ik ervan vond. En natuurlijk heb ik ook mijn nagels gelakt en weer schoongepoetst.

 

1. Etos oogreinigingspads olie

Belofte:

Verfrissende oogreinigings pads olie voor de normale & gemengde huid. Ook voor waterproof make-up.

Verpakking:

Het doosje is mat doorzichtig, en als ik hem open, zie ik dat hij extra afgesloten wordt door aluminiumfolie, mooi. Handig tegen het uitdrogen (zeker als mensen in de winkel hem openmaken en er met hun vingers aan willen zitten). Ingredienten: paraffinum liquidum (minerale olie) en tocopheryl acetate (vitamine E).

Minpunten:

Pluspunten:

Tip: heb je wel fijne reinigingspads gevonden, zet dan de pot af en toe ondersteboven zodat de olie/lotion de bovenste pads weer bevochtigen. 100 stuks, prijs: € 1,99

Getest: geïmpregneerde reinigingsdoekjes

Als je snel je gezicht wilt schoonmaken, zijn reinigingsdoekjes een uitkomst. De doekjes waarmee je ook make-up kunt verwijderen zitten kant-en-klaar voor gebruik in een pakje.

2. Etos Verfrissende reinigingsdoekjes

Voor de normale & gemengde huid. Hydrateert en verzacht en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Claims:

Belofte:

Vuil, onzuiverheden en make-up worden effectief verwijderd door plantenextracten.

De verpakking:

Een plastic zakje met een plakstrip waar je de doekjes uittrekt. Daarna altijd goed sluiten, om uitdrogen te voorkomen.

Wat vind ik ervan:

Minpunten:

Pluspunt:

3. Etos kalmerende reinigingsdoekjes

Het eerste wat mij opvalt als ik een doekje pak, is dat ze geen geur hebben. Klopt, er staat ook ‘parfumvrij’ op. Op de verpakking staat ‘ultrasensitieve’, ze hydrateren en kalmeren intensief.

Ingredienten:

Allantoine helpt het natuurlijke herstelproces van de huid te bevorderen, gaat irritatie tegen, waardoor het vaak wordt ingezet in formules waarin potentieel irriterende stoffen kunnen zitten, zoals huidontvetters (denk aan zeep en wasactieve stoffen in shampoo, gel, scheercrème,etc.) Het zou ook het gevoel van strak gespannen huid na het wassen tegen kunnen gaan.

Verder zit er ook nog dit in:

Belofte:

Make- up, vuil en onzuiverheden worden verwijderd en reinigen tot diep in de poriën.

Pluspunten:

Minpunten

4. Dove Reinigingsdoekjes alle huidtypen

Belofte: Cleans, Tone & Moisturizer in 1 step.

Deze doekjes zijn een slagje groter dan de Etos versie. Ze ruiken wat sterker, en ik kon de geur niet thuisbrengen, maar daar heb ik een extra neus voor, Tom, mijn zoon, vond het naar handzeep ruiken. En dat klopt. Ze bevatten geen alcohol

Pluspunten:

Minpunt:

Douglas Small

Any Size Any Time Cosy Cleansing Wipes

Verpakking:

Deze doekjes zitten in een mini verpakking ( 12 bij 7 cm) dus handig is voor in je tas. Toen ik er eentje uithaalde, was het doekje groter dan verwacht ( 19 bij 13 cm). Ook heeft het een soort honingraatstructuur. De geur vind ik wat minder, een beetje niet-lekker zeperig. Het doet mij een beetje denken aan vochtig toiletpapier.

Pluspunten

Minpunt voor mensen die er gevoelig voor zijn:

Etos Dubbelzijdige wattenschijfjes versus Douglas Large

Omdat deze watjes dezelfde maat hebben, heb ik ze met elkaar vergeleken.

Verpakking informatie Etos:

Verpakking informatie Douglas:

Soft Cotton Pads

Op de achterkant staat nog dat het reinigt en huidvriendelijk is in 16 talen. Het grappige is dat er op de Etos c.a 80 stuks staat en op de Douglas versie gewoon 80 stuks. Ik heb het niet nageteld, maar dat de Douglas watjes dikker/luchtiger zijn, is al aan de verpakking te zien, de rol is een kwart langer. Qua doorsnee zijn ze even groot.

De watjes van de Etos hebben een soort van doorgestikt en afgeplat randje, waarschijnlijk om pluizen te voorkomen, die van Douglas bestaat uit meerdere losse laagjes, wat je ook goed kan zien. Houd dat in dat ze meer pluizen en loslaten? Ik vind dat vooral lastig als ik mijn nagellak eraf haal en ze opnieuw wil lakken. Als er dan toch een haaltje aan mijn nagel zit, vind ik tijdens het lakken weer een pluisje van het watje terug, ergernis alom…

Etos laat geen draadjes achter bij het verwijderen van de lak, en ja, die van Douglas wel.

Het watje van de Etos is gladder dan die van Douglas. Maar als ik ze nat maak, blijkt de Douglas versie weer zachter voor mijn huid. Ze doen beide hetzelfde, halen mijn mascara en foundation er netjes vanaf, verder kan ik er weinig over melden. De prijs kan ik nergens vinden…

7. Etos Maxi watten

Verpakking:

Een rol met ca 50 stuks (wit met rose). Zacht en hygiënisch. Pluist niet en van 100% katoen. Deze zijn lekker groot, ideaal om je gezicht mee te reinigen. Maar ondanks het doorgestikte randje, trok ik het eerste watje er in gespleten vorm al uit, dus niet zo vast als je verwacht. Ze zijn redelijk zacht, maar het principe van het afgeplatte randje om pluizen te voorkomen, vind ik een nogal tegenvallen.

Als ik de prijs Google, kom ik op de Etos website, maar daar staan alleen de watjes van DeMake-up.

Conclusie van de test:

Eigenlijk gebruiken we vaak watten voor vele doeleinden, en gek genoeg denk je er niet bij na, althans ik niet, welke echt prettig zijn en welke niet. Ik ga zelf voor de meest goedkope die er zijn, hoewel, zoals eerder vermeld, pluizen wel heel lastig kan zijn. Reinigingsdoekjes zijn fijn als je snel je make-up wil verwijderen en handig voor op reis. Nadeel blijft dat ze toch vrij snel uitdrogen en dan heb je er niets meer aan. Eigenlijk vind ik ze ideaal voor in de auto om je handen ermee te verfrissen, omdat ik toch het idee heb dat ze mijn gezicht nooit zo goed reinigen als een speciale reinigingsmik, gel of lotion.

Lees ook