Ultra romig en toch zuiverend

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Uitzonderlijk mild en lost hardnekkige make-up, talg, vuil en verontreinigingen grondig op. creamCleanse zorgt tevens voor een perfect schone huid en heeft daarnaast ook een kalmerende werking.

 

Anja: 

De creamCleanse van Medik8 wordt geleverd in een witte, ondoorzichtige pompflacon, zonder doosje en heeft een inhoud van 250 ml. De gebruiksaanwijzing en ingrediëntenlijst staan op de achterkant van de flacon vermeld. Het lettertype is echter zo klein, dat lezen zonder leesbril, voor mij in ieder geval, niet lukt. Wat ik echter wel heel jammer vind is, dat het etiket in het Engels is en niet iedereen de Engelse taal, en zeker het technisch Engels, machtig is.

Doordat het een pompsysteem is, kun je het handig doseren zodat je niet teveel product verbruikt en werkt het extra hygiënisch omdat je verder niet een dop open en dicht hoeft te draaien met alle gevolgen van dien.

Medik8 schrijft het volgende over deze cleanser: Het betreft een cream-cleanser voor de normale- tot droge huid maar is eigenlijk voor elk huidtype geschikt. Het reinigt de huid zacht en zeer mild van make-up en vuil. De cleanser beval geen parabenen en geen SLES (dit zijn agressieve wasmiddelen) die de huid kunnen irriteren. De creamCleanse is dus 100% zeepvrij en voorkomt het uitdrogen, schilferen of roodhuid van de huid.  Het is pH-neutraal, bevat geen parfum, geen petrochemische bestanddelen en je kunt er meer dan 80 behandelingen mee doen.

Als belangrijkste werkzame stoffen bevat dit product de volgende ingrediënten: L-Amandelzuur, natuurlijke glycerine, cacao zaad boter en organische sinaasappelolie:

Gebruiksaanwijzing: Je behoort de huid 2 x daags te reinigen door een kleine hoeveelheid van dit product in de palm van je hand te pompen en masseert het vervolgens op een vochtig gezicht en halsgebied. Je verwijdert het met lauw water en daarna dep je de huid droog.

Anja concludeert:

Na het bevochtigen van mijn huid gebruik ik de creamCleanse om mijn make-up e.d. te verwijderen. Het is een handig pompsysteem waardoor je prima kunt doseren! Wat mij de 1e keer opviel was, de subtiele sinaasappelgeur die niet overheersend is maar “gewoon” lekker fris ruikt. Ik vind het een romige reiniger, die niet snel uitloopt op de huid, maar wel een goed diep-reinigende werking heeft. Je kunt het heerlijk inmasseren, ook naast de neusvleugels, en vervolgens met een paar plensjes halfwarm water weer prima verwijderen. Er blijven geen restjes achter op de huid! Na gebruik voelt de huid allereerst schoon en vervolgens zacht en soepel aan. Ik heb een droge, rijpere huid en daar is deze cleanser prima voor geschikt! Na gebruik is de geur van de sinaasappelolie die je in eerste instantie ruikt, in zijn geheel verdwenen!

Ik ben blij met dit product! Het geeft een heerlijk gevoel om zo je dag mee te beginnen of te eindigen. creamCleanse maakt de beloftes waar.

Monique

Meestal neem ik het niet zo nauw met cleansers, omdat veel producten gewoon goed zijn. Maar…toch…is de ene cleanser niet de andere. Ik ben inmiddels aan mijn tweede fles creamCleanse bezig. Nou dat wil wat zeggen hoor als je op de redactie de cleansers voor het uitzoeken hebt.

Wat maakt deze cleanser voor mij nu zo onderscheidend? Ten eerste de pompverpakking. Ik ben dol op pompjes omdat het lekker schoon werkt. Ten tweede de ongelofelijk fijne structuur van dit product. Echt een crème, maar soepel genoeg om ermee te wassen. Ik breng hem droog aan op mijn huid, masseer het lekker in en spoel het dan goed af met water en washand. Omdat er een ‘ zuurtje’  in zit heb ik ook het idee dat mijn poriën er veel beter mee gereinigd worden. In combinatie met een cleansingbrush werkt het helemaal top. De geur is zalig subtiel, licht fruitig. Maar het meest onovertroffen vind ik het huidgevoel. Na het wassen ervaar ik nog steeds een cremige aftertouch zonder vettigheid. Mijn verzorging gaat er moeiteloos overheen. Geen roodheid, trekkerigheid, glans of vettigheid. Nee, precies goed! creamCleanse doet haar naam eer aan.

Monique concludeert:

Ik vind dit een heerlijke cleanser en zal zeker een derde verpakking aanschaffen. Een ding moet me wel van het hart. De flacon gaat niet helemaal leeg. Er blijft zeker eenvijfde inzitten. Nu wordt wel gezegd dat er meer inzit dan er officieel opstaat, omdat je moet afvullen. Maar mijn hersens kunnen daar niets mee, die willen gewoon een product opmaken. Die laag onderin kan er gewoon niet meer uitgepompt worden. En moet de pomp eraf om de fles te schudden om hem leeg te kunnen maken. Ik vraag me hier toch af of de crème  niet te dik is voor het pompje, het blijft uiteindelijk rondom in de fles zitten en bereikt het midden niet meer, waar juist die pomp zit. 250 ml kost € 32,25

Artikelen die BeautyJournaal zelf schreef over Medik8:

 

Lees ook