Opgefrist, glad en zacht

06:36 - 03:57
luistertijd 06:36 - leestijd 03:57

Na mijn lovende test van het NuBo White Diamond Ice-Glow mask was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar de rest van dit merk. Als ik vervolgens iets lees over Haute Couture Skin Care treatments van Nubo, kun je je voorstellen dat mijn verwachtingen hooggespannen waren toen ik naar Bussum ging voor een NuBo VIP Diamond Treatment. Het NuBo treatment center in Bussum heeft een rustige en strakke uitstraling. Er zijn twee behandelruimtes.

De behandeling

Ik word geholpen door Marijke. Nog voordat zij mijn huid reinigt, krijg ik een lichte massage met Bien-Etre, een nieuw serum op basis van essentiële oliën. Enerzijds een beetje vreemd, een massage voor de reiniging, zeker  omdat ik een lichte make-up op heb, maar het voelt prettig. Je komt tot rust voordat het ‘echte’ werk begint. Hierna volgt de reiniging met een crèmige lotion die met water afspoelbaar is. Marijke gebruikt hierbij twee sponsje die ik na afloop mee naar huis krijg. Zo laat ze zien dat ze voor elke klant nieuwe sponsjes gebruikt. De sponsjes exfoliëren licht en zijn daarom ook goed voor thuisgebruik.

Na de reiniging volgt de Peel & Reveal, een twee fase peeling. De eerste fase is een rustige massage met een zachte scrub. Hier overheen wordt de activator crème aangebracht . Marijke legt uit dat er een soort van sponsjes* ontstaan die alle vuiligheid en dode cellen absorberen. Met een natte doek wordt de peeling verwijderd en hiermee ook de vuiligheid. Hierna wordt weer het Bien-Etre serum aangebracht  waarmee ik ook gemasseerd word. Dan volgt het Ice Glow masker dat ik al kende. De behandeling wordt afgesloten met een dagcrème, het Cell Dynamic complex en The Voile, een egaliserende balm die je als onzichtbare foundation kunt gebruiken, maar ook als primer onder je foundation.

Tijdens de behandeling legt Marijke uitgebreid uit wat de producten voor mijn huid doen. Ze vertelt dat de huid niet gewend kan raken aan de NuBo producten. Je kunt deze producten je leven lang blijven gebruiken zonder dat de werkzaamheid stopt. Net als andere merken activeren de NuBo producten de huid, maar de afvalstoffen die hierbij worden geproduceerd, worden door de NuBo producten ook weer afgebroken** en blijven niet in de huid achter wat, volgens haar, ertoe kan leiden dat andere merken na verloop van tijd niks meer voor je huid doen.

Het resultaat

Na afloop voel ik me verfrist. Mijn huid voelt glad en zacht. Ik kan er weer tegenaan. De massage was vrij zacht, waarbij met name  aan bepaalde drukpunten aandacht werd besteed. De hele behandeling heeft me een weldadig gevoel gegeven. Vooral de Peel & Reveal en het Diamond Ice Glow masker vind ik erg prettig. Peel & Reveal doet denken aan Philosophy Microdelivery Peel, ook een twee-fasen peel. Maar de scrub van de Peel & Reveal voelt veel milder. Peel & Reveal irriteert niet en geeft wel datzelfde zachte gevoel dat een microdermabrasie geeft.

De conclusie

Wat NuBo bedoelt met Haute Couture treatment is mij niet duidelijk. Ik schaar de NuBo VIP treatment onder de klassieke schoonheidsbehandelingen. Met klassieke behandeling bedoel ik reiniging, peeling, massage, masker, serum, dagcrème. Ik kan me voorstellen dat de ervaren consument meer van een behandeling verwacht. Peelings, microdermabrasie, bindweefselmassage, lichttherapie. Er is tegenwoordig van alles mogelijk. De NuBo treatments worden gepresenteerd onder beauty en wellness. Een klassieke behandeling met luxe producten. Voor behandeling van acne, littekens, pigment, etc. kun ook  bij de NuBo treatment centra terecht onder de noemer huidverbetering.

Na afloop van een klassieke behandeling stel ik me wel vaker de vraag of ik mijn geld niet beter uit had kunnen geven aan de producten dan aan de behandeling, omdat de huidverbetering tot stand gebracht wordt door de producten en minder door de behandeling zelf. De NuBo treatment is dan ook vooral luxe verwennerij. Je kiest hiervoor om dezelfde reden waarom je naar een luxe spa gaat, in plaats van de sauna om de hoek.  NuBo treatments zijn er vanaf €95

Vragen

Na afloop blijf ik met een paar vragen zitten. De antwoorden van NuBo zijn ongewijzigd overgenomen.

* Het concept van sponsjes van de Peel & Reveal, door Marijke ook wel ‘stofzuigertjes’ genoemd, is mij niet helemaal duidelijk. Ook online vond ik hier weinig informatie over. Ik hoop dat NuBo dat verder uit kan leggen.

Antwoord Nubo:

De Diamond Peel & Reveal bestaat uit droge micro-sponsjes en diamantstof. 

** De NuBo producten zouden afvalstoffen afbreken in water (H2O) en zuurstof (O2) wat de huid vervolgens als voedingsstof gebruikt. Maar afvalstoffen bestaan uit meer dan alleen waterstof en zuurstof atomen. Wat gebeurt daarmee?

Antwoord NuBo:

Het Cell Dynamic Complex breekt interne toxines af en zet deze om in zuurstof en water. Dit proces kopieert de natuurlijke werking waarop onze huidcellen zich ontdoen van gifstoffen. Vanwege de mogelijkheid tot het kopiëren van natuurlijke processen in de huidcel, worden de producten ‘biomimetisch’ genoemd. De natuurlijke enzymen waarop dit proces gebaseerd is zijn SOD en catalase.

Dit is een ander proces dan wat er gebeurt bij anti-oxidanten (zoals hoe vitamine C werkt). Vitamine C kan vrije radicalen neutraliseren door het toevoegen van vrije elektronen om hun moleculaire structuur. Het Cell Dynamic Complex heeft de potentie om vrije-radicalen continue af te breken. Het resultaat is dat de cel steeds meer energie krijgt uit zuurstof en steeds meer gehydrateerd raakt door water.

Lees ook