Ideaal pre-party masker?

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

NuBo White Diamond Ice-Glow mask, is het perfecte pre party product, zo laat NuBo ons weten. Ik ben benieuwd en in deze periode van feestdagen kan mijn huid wel zo’n boost wel gebruiken.

Het NuBo masker zit in een glanzende pot, met een grijs deksel dat ingelegd lijkt met diamanten.  Het geheel heeft een luxe uitstraling. Nou gaat het natuurlijk om de inhoud, maar een bijzondere verpakking verdient zeker aandacht. Door ‘diamond’ niet alleen in de naam te gebruiken, maar ook in de verpakking terug te laten komen, krijgt dit masker een krachtige uitstraling.

De ervaring

Ik volg het advies van NuBo op en stoom ik mijn gezicht eerst met een hete doek (vochtig gezichtsdoekje 30-40 seconden in de magnetron).  Vervolgens breng ik het masker aan. Wow, wat een heerlijke sensatie! Koel, fris, gloeiend. Alsof mijn gezicht ingewreven is met verse sneeuw. Deze sensatie wordt nog sterker als ik beweeg. Dus niks rustig in bad, ik loop bewust door huis om deze koele gloed te blijven ervaren. Heerlijk. Heel speciaal hoe je tegelijkertijd fris en gloeiend kunt ervaren.  Ik word op een verfrissende en energieke manier wakker geschud. Wat een geweldige verrassing. Ik heb helemaal geen zin het masker af te spoelen. Als ik dat na 15 minuten toch doe, blijf ik deze geweldige koele gloed nog een tijdje navoelen. Op basis van deze ervaring kan ik alleen maar zeggen dat dit masker inderdaad de perfecte pre-party boost is.

Als kritisch tester voor Beautyjournaal, kan ik het hier natuurlijk niet bij laten. Ik wil weten wat deze sensatie veroorzaakt en wat het masker allemaal belooft.

De belofte

Alle vier de claims kan ik bevestigen. Door het verkoelende effect vermindert mijn vermoeidheid en zie ik er stralend uit. Mijn gezicht ziet er ook gehydrateerd en daardoor glad en ‘voller’ uit.

De ingrediënten
Naast siliconen, moisturisers en vochtbinders, vallen drie ingrediënten op:

Bovengenoemde ingrediënten ondersteunen de belofte, waarbij je je af  kunt vragen of diamant poeder zin heeft in een product dat je afspoelt. Maar als kijkt naar de marketing van dit masker, is het een treffend gekozen ingrediënt.

Voor de kritische consument

Volgens de inci-lijst bevat het masker parfum, maar op de verpakking staat ook dat er geen synthetische kleur- en geurstoffen inzitten. Ik vermoed dus  dat er bedoeld wordt dat het masker geparfumeerd is met etherische oliën en niet met synthetisch parfum.  Verder zitten er geen parabenen in en geen petrochemische stoffen (denk aan minerale oliën).

Het masker is een luchtige gel-crème, met een lichte geur die ik niet helemaal kan thuisbrengen. Ik ruik geen pepermunt, wat je wel zou verwachten. Hier ben ik blij mee want munt kan overheersen en mijn ogen prikkelen.

De conclusie

Je kunt dit masker met recht de perfecte pre party booster noemen. Maar misschien vind ik het White Diamond Ice-Glow mask nog wel meer geschikt voor de day after. Als je na een doorwaakte nacht (van een goed feest, of bijv. zieke kinderen) fris moet zijn voor die belangrijke presentatie op je werk. En ook als voorbereiding voor een sollicitatiegesprek waar je natuurlijk  op je best voor de dag wilt komen.

Kortom: een heerlijk masker, dat je een geweldige opfrisser geeft. Het masker is niet goedkoop (€110 voor 50 ml). Uit één pot haal je ongeveer 10 maskers. Als je bedenkt hoeveel geld we op Oudjaarsavond in een uur tijd in de lucht gooien, valt dit bedrag misschien nog wel mee.

Lees ook