Olie is zo veelzijdig, dat blijkt maar weer

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

Je hebt de tv-reclame vast al gezien: van Garnier voor de Olia haarkleuring voor thuisgebruik. Krachtig, respectvol en zintuiglijk, noemt Garnier haar nieuwe kleuring. Krachtig vanwege de pigmenten die diep en houdbaar zijn, zintuiglijk vanwege de intense kleuren en het ritueel van mengen in een chique, mooie fles. Maar de allerbelangrijkste is de kernwaarde ‘respectvol’. Aan deze haarkleuring is namelijk olie toegevoegd. Natuurlijk zaten er altijd al verzachtende bestanddelen in kleuringsproducten, maar het woord olie werd nooit letterlijk genoemd en ook niet zo uitgekamd.

Bij het kleuren van je haar gebeurt het volgende: een deel van het melanine dat jouw haar haar natuurlijke geeft wordt vervangen door kleurmoleculen uit de haarverf. Je haar kan ook verhelderd worden- marketingjargon voor ‘oplichten’ van je haar.

Bij de kleuring kwamen traditioneel altijd behoorlijk irriterende stoffen te pas zoals ammoniak. Dit is gelukkig niet meer (altijd) nodig. Moderne haarkleuringen maken de schubben nu open en beinvloeden het melanine met behulp van een alkalisch element in samenwerking met olie. Deze olie legt een laagje om de haren heen maar verhoogt ook de hoeveelheid alkalisch ingredient voor een maximale kleuring in de vezels. Dit is hoe Garnier het uitlegt.

Ook Syoss komt met een soortgelijk kleuringssysteem, genaamd Oleo Intense en het merk verwoordt de techniek als volgt: ‘De olie werkt als kleurversterker. Het zorgt ervoor dat meer kleurpigmenten in het haar kunnen doordringen, waardoor de kleur intenser wordt. Daarnaast geeft de olie het haar ook een voedende boost en geeft het optimaal comfort aan de hoofdhuid.

Wij zijn hier erg blij mee. Wij weten van colorist Sam Sawyers dat zij vrijwel altijd Moroccan Oil aan haarkleuringen toevoegt, vanwege optimaal haarzachtheids gevoel, bescherming van je hoofdhuid en voor een mooiere kleur.

Garnier Olia kost € 15,24 en is nu al te koop, Syoss Oleo Intense kost € 11,99 en is vanaf mei 2013 te koop.

Lees ook:

 

 

Lees ook