Uitgedaagd door haar kappers….

05:25 - 03:15
luistertijd 05:25 - leestijd 03:15

Nadat ik met zeer grote regelmaat foto’s van vrouwen met pastel gekleurd haar had gepost op BeautyJournaal en op Facebook, onze kapper Piet-Jan Duivenvoorden zelfs ermee een tv-uitzending bij MAX in sleepte (om te laten zien dat het ook mooi staat als je 65+) en keer op keer in onze trendmagazine INSPIRE er uitgebreid bij stil stond, moest ik er natuurlijk zelf ook aan geloven.

Nadat ik afgelopen week een foto van de Amerikaanse actrice Helen Mirren had verspreid met haar bleek roze pastelhaar, vonden mijn colourist Sam Sawyers en kapper Ronald Kampmann dat mijn bloody limit bereikt was. Ik werd uitgedaagd tot een duel – notabene in het kappersnetwerk van Facebook!

Daar moest ik natuurlijk op ingaan, en zo toog ik op vrijdag 15 februari in de middag naar kapsalon Adri’s in Amsterdam voor the ultimate make-over. Onder het mom van doe eens gek op je 48ste had ik mezelf ingeprent dat het cool zou zijn. Net zo cool als henna tattoes, waarvoor ik overigens ook nodig weer in de re-do moet!

Sam deed geheimzinnig toen ik binnenkwam – wat was ze plan? Werd ik Pink Panther roze, of kreeg ik alleen een chique pastel glow die de echt oudere dames zo mooi staat, zoals we in de uitzending bij KoffieMax vorig jaar lieten zien? Werden het alleen lokken, dus highlights, of werd mijn hele haardosje ondergedompeld?

Sam besloot het rustig aan te doen en liet me eerst kennismaken met een colourlotion die je haar eenmalig een lichte glow geeft in een kleur: Roux Fancifull Rinse in de kleur Barely Pink. Een toner die je er na een keer alweer uitwast. Omdat ik mijn haar die ochtend al gewassen had, bracht ze de lotion direct op mijn droge haar aan, en vervolgens droogde ze het met de blazer. Mijn haar is voor ca. 50% grijs en aan de slapen wit. De week ervoor had ze er nog lichte highlights ingezet, passend bij mijn grijzende dos (ik wil niet meer full coloured zijn vanwege de heftige uitgroei telkens).

Toen dit eenmaal droog was, bleek wel dat het nauwelijks effect had. De pink glow was alleen op de echt lichte gedeelten wat zichtbaar, en dan moest je nog heel goed kijken. Wie in haar leven permanent met een roze bril op zou lopen, zou het echt niet zien!

Tijd voor het echte werk dus: een iets langer houdbare kleuring van Wella Koleston. Nee de kleurnummers maak ik niet bekend, een geheimpje van de colourist, zo liet Sam me weten. Maar er werden twee kleurnummers gemengd in een bakje en daarna op mijn natte haar aangebracht en ingemasseerd. Dit mocht ca 20 minuten intrekken en langzamerhand zag ik het steeds rozer worden. Grenadine roze, in vlagen leek het zelfs kersen roze. Deze kleuring zou er na een aantal (3 of zo) uit moeten gaan, wellicht blijft er een zweem in de lichte haarplukken langer aanwezig.

De kleuring is semi transparant en dat zag ik ook, het mengde zich moeiteloos door mijn haar heen, waarbij genoeg haren blond bleven en opvallend genoeg aan de achter- en onderkant van mijn schedel pakte het nog het minst. Dit haar is blijkbaar nog sterk gepigmenteerd van zichzelf.

Het was een spannende exercitie, de hele salon leefde mee! We maakten natuurlijk volop foto’s – het kon klanten niet ongemerkt voorbij gaan. Ook kapper Ronald stond er bovenop om het verloop te kunnen volgen. Werd ik een soort Dame Edna, of iets Katy Perry-achtigs? Hoe chic of hoe ordinair zou het zijn? Sam had beloofd dat het chic zou blijven.

Ronald zette de fohn erop en ik zag de cerise roze kleur met een parelmoerachtige gloed steeds meer tot leven komen. Het eerste wat iedereen opviel was hoe mooi het zich met mijn huidtoon liet combineren, en met het blauwgroen van mijn ogen.

’s Avonds merkte een goede vriendin op dat ik echt een aparte uitstraling had gekregen. Het was mooi, chic en apart. Hehe….daar had ik ook net zo’n zin in. Gewoon eens even lekker je kont tegen de krib gooien, weg met dat gepolijste gedoe, lekker een statement maken, no matter how old you are!

Ik heb werkelijk nog geen negatief geluid gehoord, zelfs van dochterlief (doorgaans altijd kritisch) niet, en ook manlief keek bewonderend naar mijn look. In de stad heb ik vandaag heel wat oogjes naar mijn haar zien gaan, de verkoopsters in mijn geliefde modewinkel waren vol lof. Weet je wat ik nog het allerleukste vind? Ik draag vrijwel alleen maar zwarte kleding (nog een overblijfsel uit mijn vroege jaren 80 new wave lifestyle en nooit meer kwijtgeraakt) en dat zwart komt ineens tot leven met mijn roze haar. It just looks cool….really. Go for it!

Lees ook:

 

Lees ook