De kleuringen worden steeds aparter...

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

De vijftiger Valerie Salembier, uitgever bij het Amerikaanse blad Town & Country, doet het. De 37-jarige Calgary Avansino (Britse Vogue) doet het ook, net zoals actrices Tilda Swinton, Catherine Deneuve en Chiara Mastroianni: je haar op een opvallende manier kleuren. De één doet het met een knalroze kleurtje in haar strakke bob (Valerie), de ander heeft juist, dankzij hairstylist Josh Wood, Dip Dye haar: blond van boven, gitzwart van onderen. Is er een nieuwe trend geboren in het land van de 35-plusser?! BeautyJournaal’s Monique werd door topcolourist Josh Wood geattendeerd op een leuk stuk in de Financial Times onlangs.

Grijze haren dek je niet alleen met een natuurlijke tint in je haren. Want wie zegt dat je na je 35ste niet meer kan en mag experimenteren met je haarkleur? Sterker nog, de 35-plus vrouwen uit modeland beginnen een eigen trend, zo meldt FT Magazine. Maar tot hoever kunnen ze eigenlijk gaan?

Balayaga haarkleurtechniek

Volgens Rossano Ferretti colourist Jack Howard gaat het er allemaal iets subtieler aan toe dan bij de jongere garde door gebruik te maken van de Franse haarkleuringstechniek ‘balayage’. In plaats van kwasten en folie wordt de kleur uitsluitend met de hand aangebracht. Het resultaat is ‘zachter’; je krijgt minder contrast tussen de natuurlijke haarkleur en het gekleurde haar. Voor een extra subtiel effect mixt je deze techniek met een Ombré haarkleuring. Hiermee krijg je het effect alsof je in de zon hebt gelegen: van boven is je haar donker, van onderen lichter. Managing director van talentenbureau Platinum Rye Entertainment Catriona Blampied werd al met deze look gespot.

Zo’n aparte coupe vraagt natuurlijk om een professional. Desalniettemin opperde haar colourist Christophe Robin bij L’Oréal om een DIY Ombré kit voor thuis die al in de schappen ligt (Préférence Wild Ombrés). Vanaf januari komt daar een DIY pastelkleuring bij.

Niet alleen Hollywoodsterren en modemensen pakken deze trend mee, ook andere succesvolle vrouwen laten hun haar opvallend kleuren. Zo laat Josh Wood weten dat een van zijn cliënten, die een bank runt, haar haarlokken van achteren liet bleken. Een secretaresse uit het Britse House of Lords liet bij Alex Brownsell (oprichter van salon Bleach in Londen) een groene dip dye aanmeten. PR vrouw Jane Harper kleurde haar platinablonde bob juist pastelroze. of de BeautyJournaal redactie snel volgt? Wordt vervolgd…

Lees ook:

 

Lees ook