Beschadigd of droog haar Fijn haar Haar Haar Stylen Wassen Zon Special

It’s oil baby…for your hair

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Voedend, lichtgewicht, glanzend

oil hairOil, for you hair..

De haarcosmetica industrie zit niet stil. We krijgen momenteel heel veel nieuwtjes te verwerken voor nog mooier haar: tegen pluis en uitdunning, tegen uitdroging en dofheid. Talloze stofjes worden tevoorschijn getoverd om ons haar optisch nog mooier te maken en nieuwe technieken verschijnen om dat dode materiaal dat haar is toch van binnenuit nog een beetje op te pimpen, of rechtstreeks naar de wortel te gaan – waar het leven van de haar begint.

Zo’n verscheidenheid als de culinaire wereld kent voor de toepassing van olien, zo divers wordt het aanbod voor ons haar ook al. Neem maar eens de prachtige collectie van Kérastase, de Grand Cru’s! En daaraan voorafgegaan mochten we al kennis maken met de Mythic Oil, en deed een ander merk, Moroccan Oil de haarwereld op haar grondvesten schudden met een fantastische lijn op basis van Argan olie vermengd met siliconen.

Denk bij olie niet meer aan vette substanties. Technologisch is het mogelijk om oliedeeltjesoil hair zo droog en zo fijn te maken dat er een subliem voedend haargevoel overblijft, zonder verzwaring of versnelde haar vettigheid.

Schwarzkopf heeft in de Bonacure lijn HairTherapy Oil Miracle uitgebracht: een kristalheldere Micro Emulsion Oil Shampoo, die ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid voedende olie op de poreuze delen van het haar achterblijft terwijl het haar tegelijkertijd glad wordt gemaakt – wat resulteert in soepelheid en weelderige glans. Er is tevens een conditioner en een geweldige Oil Miracle Gold Shimmer uitwasbare treatment voor fraaie glans in het haar. Argan olie is een van de stoffen in deze producten. Prijzen tussen de 15 en 19 euro, bij de kapper.

Moroccan Oil komt met een uitbreiding voor fijn geblondeerd haar: de treatment in een light versie. Oh, how we love that! Je brengt het aan op vochtig of droog haar en je kunt je haar stylen. We zijn ook al zo weg van de hydrating styling cream en van de Oil – ook bij het kleuren van je haar,en de Curl versie!.

Go for it girl….

Lees ook:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.