Piet-Jan Duivenvoorden geeft blondeer-advies

01:29 - 00:53
luistertijd 01:29 - leestijd 00:53

Een lezeres vertelde ons onlangs dat ze heel fijn en vooral ook weinig haar heeft, en dat ze haar haar al twee decennia blond kleurt. Afgelopen zomer had ze het voor het eerst donkerder gemaakt en daar heeft ze nu spijt van, ze wil terug naar blond. Maar gezien het feit dat ze vind dat ze niet met een supervolle en gezonde haardos is gezegend, durft ze eigenlijk niet meer.

Onze kapper en expert Piet-Jan Duivenvoorden kan haar geruststellen. Hij vertelt: ‘Geen paniek, je hebt je haar immers maar eenmaal in je leven ingekleurd, het is dus niet ‘ gestapeld’  zoals wij dat in vakjargon noemen. Dat maakt het eenvoudig om die donkere kleur er nu uit te halen. Een deze periode, voordat het voorjaar eraan komt, is daar ideaal voor. Laat de kapper eerst het donkere kleurkarakter weghalen, en dan enige tijd daarna je haar ontkleuren.

Dat je haar fijn, en dun is en snel vet en op sommige plekken juist weer droog, daar hoef je niet bang voor te zijn. Een goede kapper houdt altijd rekening met je haarconditie. Ga naar een kapper die je vertrouwd, je kunt in meerdere stappen weer terug naar je blonde haar.’

Heb jij ook een vraag aan Piet-Jan Duivenvoorden? Stel hem via het contactformulier.

Lees hieronder ook de andere Q & A’s met Piet-Jan.

Lees ook