Strak gecoiffeerd en glamourous

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

Eerder in januari was tophairstylist van Schwarzkopf international, Armin, in Amsterdam om de pers de nieuwe voorjaarslooks 2013 te laten zien. Vier looks met ieder een heel eigen karakter, maar ook strak gecoiffeerd. Dit staat een beetje in contrast met de weelderige, rommelige looks die de catwalks domineerden voor dit modeseizoen. Een overeenkomst is er wel: de grote trend naar spelen met haarkleuring: ombre of dipdye – met name de laatste is nu veel gezien en grote merken met kleuring voor thuis spelen hier nu op in met speciale dip dye verven.

GLOSS

Ofwel Snowwhite meets business. Vrouwelijk en golvend. Het liefst in chocobruin of zwart. Style je haar met warmwaterkrullers of een krultang. Schwarzkopf tipt de Gliss Kur Every Day Oil Elixer en de Color Ultimate Permanent Color Mousse voor de kleuring.

BIG BOB

Geinspireerd op de jaren 60 looks van Adele en wijlen Amy Winehouse. Pikant detail is dat je voor deze big look langer haar nodig hebt om echt dat suikerspin effect met voldoende volume te kunnen maken. Vaak wordt het haar ook aan de achter- en onderkant naar binnen gestoken met spelden. Een kwestie van veel handigheid, wellicht de nodige hulp, goed touperen en volumeproducten gebruiken. Aanbevolen: Got2B 2 sexy volumizing spray mousse en voor de kleuring Blonde.

SLEEK COLOR

Schwarzkopf noemt dit een ombre look, wij absoluut niet. Ombre heeft een zacht kleurverloop, dit is absoluut een dip dye effect. Benadrukt wordt dat je dit het liefst met sterke kleuren moet doen, in roodtinten of blauwtinten – en het is een speels idee voor vrouwen van alle leeftijden. Je maakt een fashionstatement bij je chique avondjurk of het wordt punk bij een streetstyle look – dat laatste bevelen wij overigens niet aan als je 50+ bent. Dat eerste absoluut wel – mits je avondjurk niet ordinair is. Deze sleek color look staat het mooist op steil haar, de styletang moet dus binnen handbereik zijn. Aanbevolen: Gliss Kur Ultimate Oil lijn bestaande uit shampoo, conditioner, serum en masker.

FRINGER

Dit seizoen eigenlijk verboden voor alle haarkleuren, alleen een must voor roodharigen, zo stelt het merk met een knipoog. En als je haar niet rood is, dan maak je het maar rood! Met Perfect Mousse in kleur 388 donker roodbruin. De look wordt geschikt geacht voor jonge vrouwen, de pony moet ultrasscherp gesneden zijn op wenkbrauwhoogte. Alleen de roots worden aangezet met de stylingborstel voor meer volume, in de rest van het haar gaat de steilmaak-tang. En daarvoor kun je de Taft Ultra lijn gebruiken.

TIP!! + win!

Behoefte aan meer haartrendnieuws dit seizoen? Ga naar BeautyJournaal’s prachtige trendmagazine INSPIRE 3! Je kunt meteen een heerlijk product van Kerastase winnen voor prachtig, gezond glanzend haar.

 

 

Lees ook:

Lees ook