De haartrends van dag één op de AFW!

02:05 - 01:15
luistertijd 02:05 - leestijd 01:15

Gisteren startte het officiële programma van de Amsterdam Fashion Week met shows van INDIVIDUALS by AMFI en The People Of The Labyrinths. Naast de prachtige modecreaties die op de catwalk voorbij kwamen, trok ook het haar alle aandacht!

INDIVIDUALS by AMFI

Aan de modestudenten van het Amsterdam Fashion Instituut de eer om de Amsterdamse modeweek af te trappen. En dat ging zeker niet onopgemerkt: de futuristische en duistere ontwerpen gingen gepaard met zilverwitte strak gesneden modellenkapsels waarvan sommige kapsels zelfs asymmetrisch waren: zo zag je schuin geknipte pony’s en een bob die van achteren overging in een lange staart. Dit in combinatie met de soms immense hoofddeksels leek het net alsof het kapsel hierin overliep. Haarstylist Tommy Hagen was verantwoordelijk voor deze ijs(koude)coupes.

The People Of The Labyrinths

Niet één, maar drie shows voor The People Of The Labyrinths tijdens de openingsavond van de Amsterdamse modeweek: een compilatie van alle collecties (1984 tot heden), de jongerenlijn A.maze en de SS13-collectie. Het eigenzinnige Nederlandse merk opgericht door Geert de Rooij en Hans Demoed laat zich al jaren inspireren door roodharigen. De oproep die zij vorig jaar deden om rode beauties te strikken voor de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week kwam dan ook niet onverwacht. Op de catwalk kwamen roodharige modellen voorbij waarvan de lokken los werden gedragen. Haarstylist Olaf van den Wildenberg benadrukte de natuurlijke rode haarkleur zonder het té glamorous te maken.

Tijdens de show van A.maze lag de focus juist op de grungelook geïnspireerd op Yo-Landi, zangeres van de Afrikaanse band Die Antwoord. Op de catwalk kwamen asymmetrische kapsels en korte volumineuze coupes voorbij.

Op naar dag twee!

Beeld: Peter Stigter

Lees ook:

Lees ook