Piet-Jan Duivenvoorden is kapper en lid van het beroemde BeautyJournaal Expertteam! Bovendien heeft hij zelf krulhaar dus weet hij precies hoe je ermee om moet gaan:-) Tip 1 Laat je krullende haar altijd bot knippen, laat het nooit snijden.

02:56 - 01:45
luistertijd 02:56 - leestijd 01:45

Piet-Jan Duivenvoorden is kapper en lid van het beroemde BeautyJournaal Expertteam! Bovendien heeft hij zelf krulhaar dus weet hij precies hoe je ermee om moet gaan:-)

Tip 1

Laat je krullende haar altijd bot knippen, laat het nooit snijden. Uitdunnen van de haardos kan wel, maar dan niet met de uitdunschaar of wederom snijdend. De beste methode is om getwiste strengen te maken en het haar eruit te knippen met de schaar: bot knippen.

Tip 2

Laat je krulhaar drogen aan de lucht. Dat geeft het meest natuurlijke krulbeeld en vooral ook minder pluis.

Tip 3

Als je je krulhaar wilt stylen, kun je hiervoor het beste gebruiken: de steiltang, de krultang, warmterollers. Liever föhnen met borstels? Laat ze dan eerst afkoelen in je haar voordat je ze eruit trekt. Je kunt ook papiotten gebruiken: maak eerst van je haar getwiste strengen, draai dan de papiotten erin en haal ze er pas uit als het haar helemaal droog is. Gebruik vooraf een passend stylingproduct in je haar. Je kamt de golven tot slot los met een borstel of met je vingers.

Tip 4

Als je haar aan de lucht gedroogd is, gebruik dan nooit een kam of borstel. Het gaat gegarandeerd pluizen! Gewoon even je vingers erdoor halen volstaat al.

Tip 5

Over goede stylingproducten: koop alleen producten die bedoeld zijn voor krullend haar. Zoals bijvoorbeeld Kerastase Oleo Curl. Maar je vindt ook bij talloze andere merken speciale producten voor jouw haartype. Krullend haar is poreuzer dan glad haar. Daarom heeft het andere verzorging nodig.

Tip 6.

Olie olie olie….: in de lengte van het haar en in de punten kan sterk krullend haar wel extra voeding gebruiken. Olie wordt goed opgenomen door poreus krullend haar. Voorbeelden zijn o.a.: Shu Uemura Absolute Oil, Kerastase Elixer Ultime, Serie Expert L’Oréal: Shine Perfection.

Tip 7

Over stylingproducten: Er zijn vele producten om in krullend haar te gebruiken waardoor het haar een film krijgt en een mooie krultekening – zoals dat zo mooi heet. Mijn favorieten zijn: Curl Corset van Tecture Expert L’Oréal, Oleo Curl, Curl Definition Cream en TEC ni art Curl Memory.

Tip 8

Als je je haar aan de lucht laat drogen, luistert het gebruik van het juiste stylingproduct heel nauw. Bij dik haar neem je een steviger product, bij fijn krullend haar een luchtiger product. Dit klinkt logisch, dat weet ik, maar ik zie in mijn salons nog altijd teveel klanten die veel te sterke producten gebruiken voor hun haartype. Je haar wordt er alleen maar onnodig zwaar van.

Heb jij een vraag aan onze kapper? Stel hem via het contactformulier.

Lees hieronder alle artikelen met tips van Piet-Jan Duivenvoorden.

Lees ook