Het leuke van het internet is dat je af en toe iets ontdekt wat je anders niet geweten had.

02:29 - 01:29
luistertijd 02:29 - leestijd 01:29

Het leuke van het internet is dat je af en toe iets ontdekt wat je anders niet geweten had. Wat mij heel erg is gaan opvallen na het lezen van vele blogs, is dat er een stille trend is van ‘pastel haarkleuringen’. Ik vind deze stille trend zo leuk, dat ik het niet kon laten om er een artikel aan te wijden.

Twee trends

Er zijn duidelijk twee trends te onderscheiden. De eerste trend is het dragen van pastelkleurige highlights. De tweede trend is het hele haar in een pastelkleur of zelfs meerdere kleuren. Dit betekent dat er voor iedereen wel een manier is om deze trend toe te passen, zonder dat hij of zij zich als een opgemaakt paasei hoeft te voelen. Persoonlijk vind ik alle foto’s geweldig en zou ik zo naar de kapper rennen om dit ook met mijn haar te doen.

Pastel highlights

Dit is de trend die het meest toepasbaar is, iedereen kan ongeacht de haarkleur een hint pastelkleur aanbrengen in het haar. Het leuke is ook dat het iedere keer een ander effect geeft. Zoals op de foto’s te zien is geeft het een speelse look die heel vrouwelijk is en toch volwassen. Daarbij maakt het natuurlijk ook uit welke pasteltinten je gebruikt in combinatie met je haar kleur.

Helemaal pastel

Bij de tweede trend is het haar helemaal in een pastelkleur of zelfs in meerdere pastelkleuren geverfd. Zoals te zien is op de foto’s kunnen de kleuren verschillen van hele lichte bijna niet aanwezige kleuren tot opvallende roze- en blauwtinten. Prachtig is het feeërieke gevoel dat deze beelden opwekken. Daarnaast is het toch verassend draagbaar, kijk naar Kelly Osbourne (onderkant linkerhoek).

Kappers advies

Als je overgehaald bent door deze prachtige beelden, en creatieve kleur ideeën vergeet dan niet een kapper te raadplegen. Probeer dit soort kleuringen nooit thuis er kan zoveel misgaan. Van donker naar blond is al niet makkelijk, zoals Piet-Jan Duivenvoorden al eerder uitlegde. Dus vertrouw op de vakkennis van jouw kapper en ga voor een feeërieke look.

Leuk! Ook als je al lang grijs bent, kun je prachtig met pasteltinten werken, kijk maar naar deze film met kapper Piet-Jan Duivenvoorden. Laat je inspireren…

[media id=154 width=620 height=350]

Lees ook