BeautyJournaal schreef al eerder over de trend van pastelkleuringen voor in het haar en deze lente gaat deze trend een stapje verder met uitwasbare looks, in de vorm van poeders.

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

BeautyJournaal schreef al eerder over de trend van pastelkleuringen voor in het haar en deze lente gaat deze trend een stapje verder met uitwasbare looks, in de vorm van poeders.

Veel ontwerpers lieten voor de spring/summer shows modellen over de catwalk lopen met pastelkleurig haar, waaronder als Narciso Rodriguez en Thakoon. Het haar van de modellen werd geverfd met pastelpoeder en gel. BeautyJournaal legt uit hoe jullie deze look thuis kunnen namaken en laat natuurlijk prachtige foto’s zien.

Oogschaduwpigmenten

Om het haar met pigmentpoeder te bewerken kan je gebruik maken van pigmenten uit de hobbywinkel of sprays uit de feestwinkel, legt colourist Sam Sawyers uit. Kapper, en BeautyJournaal expert Piet- Jan Duivenvoorden adviseert om oogschaduwpigmenten te gebruiken, bijvoorbeeld van Mac. ‘Oogschaduw pigmenten zijn producten speciaal bedoeld voor het gezicht en zullen daarom ook het haar niet beschadigen.’

Kevin Murphy Colour Bugs

Een andere superleuke manier is om de poeders van Kevin Murphy te gebruiken, de Kevin Murphy Color Bug poeders. Dit zijn pigmenten die oorspronkelijk uit India komen en gebruikt worden bij verschillende religieuze evenementen. Tijdens die events bestrooien mensen elkaar met poeder om te vieren dat het goede het kwaad heeft overwonnen. Let wel op, het uitwassen kan soms wat moeilijker gaat dan gedacht. Bij blond haar heeft het vaak een aantal wasbeurten nodig om de kleurpigmenten helemaal uit het haar te krijgen.’

How to..

Kapper Kevin Murphy gebruikt Color Bug poeders op blond en bruin haar:

Lees ook:

Lees ook