Zonder afspraak, binnen 30 minuten klaar

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

Na Londen en New York volgt ook Amsterdam de trend van de Blow Dry Bar, een bar/sjop waar je voor de verandering eens géén drankje doet, maar komt voor mooi geföhnde lokken. Andy Uffels, het haarbrein achter Salon B opende 1 december de eerste Blow Dry Bar van Nederland. Met de Blow Dry Bar brengt Uffels het ‘affordable luxury’ concept naar ons land.

Links: Classic Blow-Out. rechts: Undone

Hoe het werkt?

In Salon B kun je kiezen uit acht verschillende (catwalk)looks: Classic Blow-out, Smooth Waves, Super Straight, Undone, Quiff with a Twist, The Faux Bob, The Bardot en The Perfect Ponytail. Je kunt daarnaast kiezen voor een behandeling inclusief het wassen van je haar of juist niet. In dit laatste geval wordt je haar gestyled met een mousse of dry shampoo (ofwel ‘preppen’ van je haar). Heb je haast? Alle looks zijn binnen 30 minuten gefixed!

Prijzen

Wash, Blow Dry & Styling kost €35, Prep, een Blow Dry & Styling is €30. Dat is inclusief productgebruik en een drankje naar keuze. Let op: bij lang en dik haar zijn de kappers langer bezig, dat betekent dat de prijs iets hoger kan liggen. Speciaal voor de vroege vogels onder ons is er de Early Bird Special waar je voor 11 uur ’s ochtends een muffin (apple-cinnamon, blueberry, raspberry cream-cheese, banana-chocolate of carrot walnut) gratis bij de koffie krijgt. Dat is nog eens een goed begin van de ochtend.

Openingstijden

Maandag: 11:00 – 20:00
Dinsdag: 09:00 – 20:00
Woensdag: 09:00 – 20:00
Donderdag: 09:00 – 21:00
Vrijdag: 09:00 – 20:00
Zaterdag: 09:00 – 18:00
Zondag: 12:00 – 17:00

Adres: Gravenstraat in Amsterdam. Kosten 35 euro voor wassen en blow dry, 30 euro zonder wassen. Men garandeert max. 30 minuten werktijd. Je kunt zonder afspraak terecht.

Vlnr: Super Straight, The Faux Bob, Quiff With a Twist, Smooth Waves, The Bardot, A Perfect Ponytail.

Tot slot nog even een paar kritische vragen: want als we naar het menu kijken dat onderscheid het zich niet van hetgeen een gewone kapper aanbiedt. Wat in het buitenland het onderscheidt maakt is dat je er tot twaalf uur ’s avonds je lokken kunt laten verzorgen, dus voordat je uitgaat. Even die quick updo. Daar is hier geen sprake van. Alleen op dondeerdag avond kun je tot 9 uur terecht, maar dat is geen echte stap-avond. Of nog even een updo voordat je naar de zaak gaat, dus er om zeven uur al terecht kan, maar ook dat staat niet op de menukaart helaas. Dus wat is dit meer dan een marketing kreet? Nou vooruit: je kunt wel zonder afspraak terecht….

Lees ook:

Lees ook