Van Touche Eclat naar geuren uit Grasse

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

In 1998 creëerde en lanceerde Terry de Gunzburg de eerste Haute Couleur make-up lijn onder de naam By Terry. Het was een nieuw ijkpunt voor de premium beautymarkt. Terry vat haar filosofie over perfectie samen met de drie woorden Creativiteit, Integriteit, Kwaliteit.

In 2012 ziet Terry’s eerste Parfum Collectie het levenslicht. Vijf luxe en fascinerende eau de parfums ontsprongen vanuit de meest exclusieve stallen van de Franse parfumindustrie (Grasse).

Vijf nieuwe geuren

Fragrant Délice
Een zinnelijk elixer voor de huid. Voluptueus, charismatisch, zonder remmingen.

Spannend, verleidelijk, Fragrant Délice is gehuld in amandelmelk en zongerijpte vijgen. Een aantrekkelijke combinatie van moderne materialen en natuurlijke ingrediënten maken een rijke mix. De bittere amandel essence geeft direct een sensueel vleugje, gebalanceerd door bergamot en mandarijn tonen. In het hart ontvouwt een Mediterrane vijg met plantaardige- en melkachtige accenten, verrijkt met rode bessen die versmolten zijn met tonka bonen en witte musk, voor een ongekende aantrekkingskracht.

Reve Opulent
Een dagdroom die leidt naar de meest onweerstaanbare bestemming: Luxe en sensualiteit. Een hommage aan één van de meest geheimzinnige bloemen, de gardenia.

Als het gaat om extractie of andere distillatiemethodes, laat de gardenia weinig los. Om haar aanwezigheid te stimuleren zijn er andere edele ruwe materialen bijgehaald. Het is een koppig bloemen ensemble dat de gardenia droom maakt: Egyptische jasmijn en Indiase sambac jasmijn gezamenlijk met de essentie en absolue van de roos, een hint oranjebloesem, een spoor van ylang ylang en een vleugje kaneel uit Sri Lanka.

Parti Pris
Een kleurrijke geur met een stevig temperament, die een hekel heeft aan saaiheid en emoties aanmoedigt.

Parti Pris levert haar ‘Haute Feminité’ binnen een seconde af. De tuberoos, volmaakt en niet te missen, onthult haar verleidingskracht in een kostbaar boeket. De zoete, pure oranjebloesem smelt in de rijke, wederom pure, Turkse roos met een vleugje van een exquise ylang ylang, die exclusief gemaakt wordt door Maison Robertet. In de basis bevindt zich een verrassende vintage noot door het samenspel van gerookte vetiver, sandelhout, vanille en tolubalsem. Wierook, Turkse tabak, steenroos en labdanum laten parfumnoten uit het verleden weerklinken. Het resultaat is een geur met een chic aura verpakt in zijde.

Lumiere d’epices
Het gevoel van een eiland ver weg, met het licht uit het zuiden en de geuren van de Oriënt, een souvenir uit het buitenland…

Levendig en sprankelend. De geur opent met een symfonie van citrusnoten. Het bitter van de grapefruit, de smaak van bloedsinaasappel en bergamot openen het hart. Zo fris als jasmijnwater, besmettelijk chic. De rozendeeltjes en oranjebloesem maken het als zuurstof, een gevoel van frisse lucht. Indiase sambac jasmijn met honingnoten brengen warmte aan de geur met de oranjebloesem absolue, kruiden en gedroogde houten. Muskaatdruif, kruidnagel en cederhout brengen deze moderne compositie tot leven. Een karakteristieke, elegante geur met een stralend en sprankelend bouquet.

Ombre Mercure
De dromerige sensatie van een vallende druppel. Een fatale aantrekkingskracht tussen mysterie en geraffineerdheid.

Nobel, poederig, vrouwelijk en zeldzaam. Deze geur onthult alle facetten van een verrukkelijk houten iris. Gemaakt van de meeste pure iris ‘boter’, flirt deze olfactieve traktatie er vrolijk op los met een paar rozenblaadjes, ylang ylang en jasmijn. Het subtiele mengsel geeft het een zachtheid die tezamen met de donkere kracht van patchoeli de ruggengraat vormt van deze compositie.

Intens, krachtig en zachtjes spinnend als een kat op de huid, onthult de geur kamferachtige tonen en een dierlijk instinct, die herinneringen oproepen aan mythische mengsels uit de parfumwereld. Vanille met een basis van kruidig benzoë en iris vermengd met patchoeli onthullen nog meer vrouwelijkheid. Deze creatie, met accenten van viooltjes herinnert aan losse poeder, rode lipstick en klassieke chypre-parfums en is vooral gemaakt voor gepassioneerde persoonlijkheden.

De flacons
Terry combineerde de oneindige cirkel met scherpe kubusvormen. De rechte lijn en zijn tegenovergestelde, mannelijk en vrouwelijk…

Voor haar geraffineerde flacons zocht ze naar een tijdloos huwelijk tussen de cirkel en het vierkant en stelde zich een glazen monoliet voor, waar een kwikzilveren druppel uit opsteeg. De organische ronding, geen volmaakte cirkel of ovaal, voelt als een talisman. De namen van geuren zijn in metaal op de flacons gestempeld die de unieke en moeiteloze elegantie van Terry de Gunzburg weergeven.

Koraal
Koraal is een favoriet van Terry, omdat het charme met prestige samenbrengt. De warme rode kleur van haar eigen koraal ketting inspireerde Terry bij het maken van de verpakking.

Lees ook