Welke methode wint het?

10:52 - 06:31
luistertijd 10:52 - leestijd 06:31

Wat wint: hannah gezichtsbehandelingen of vitamine a zuur?

Vanaf februari 2012 smeerde ik vitamine A-zuur en mijn producten van Paula’s Choice plus Orthocel omdat deze crème een goede combinatie met de tretinoine zou zijn. Ik wilde de hoeveelheid pigmentvlekken in mijn gezicht verminderingen en de huidconditie beter maken.

Slechte conditie

Eind april bleek uit de metingen van de skin-analyzer bij hannah dat mijn huid er slecht aan toe was. Mijn  gezicht bleek volgens de hannah-methode een vochtgehalte te hebben van 11 terwijl deze 60 of hoger zou moeten zijn. Het vetgehalte was 19 en behoort tussen de 40-60 te zitten. pH was 20 en hoort tussen 4,5/5,5 te zijn.

Ik was er erg van onder de indruk omdat ik altijd erg met mijn uiterlijk bezig was en nogal wat apparaten, gadgets en smeersels m.b.t. huidverzorging in huis had. Monica van Ee, directeur bij Hannah S.I.R.C., vertelde mij dat ik elke dag roofbouw op mijn huid pleegde met het smeren van tretinoine en zij bood mij een kuurtje aan van ongeveer 6 tot 8 keer om mijn huid weer op peil te krijgen en te laten zien dat je d.m.v. het smeren van andere produkten i.c.m. bindweefselmassages een mooie en gezonde huid kunt krijgen zonder plastische/medische ingrepen.

Vergelijkend onderzoek: vitamine a-zuur tegen hannah

We zouden het als volgt doen, om bewijs te krijgen: ik zou mijn linkerwang (op de foto dus altijd rechts) in blijven smeren met vitamine a-zuur en mijn rechterwang (op de foto dus altijd links) zou behandeld gaan worden met hannah.

Foto hierboven gemaakt op 10 April 2012. Gehele gezicht is met vitamine A-zuur gesmeerd. Let op de grote pigmentvlek, rechts op de foto. Ook is mijn gezicht ingevallen.
5 Oktober 2012, 2 dagen na mijn laatste behandeling
31 Oktober 2012. Nog steeds een voller gezicht.

Vanaf 10 mei zijn we aan de behandelingen begonnen. De eerste twee behandelingen waren voorbereidingen om het werken met fruitzuur 70% mogelijk te maken. Totaal heb ik 18 behandelingen gehad!

Ik heb een groot aantal producten mee naar huis gekregen om mee te smeren maar vrij snel bemerkte ik al, dat de smeerseltjes te vet voor mijn toch droge gezicht waren. Ook kon het zo zijn, dat meerdere laagjes smeren voor mijn huid teveel was. Om heel eerlijk de waarheid te zeggen, werd ik erg sceptisch! Eigenlijk zag ik er tegenop om wekelijks te gaan en te zeggen dat het niet aan mijn verwachtingen voldeed. Ook was de vitamine A-zuur wang gladder van structuur en dat viel iedereen op. Op 14 juni zijn we over gegaan op minder vette crèmes en toen ging het als een tierelier. De linkerwang was altijd wat meer ingevallen, er zat minder vlees op, in vergelijking met mijn rechterwang. Door de Hannah-behandelingen, met nadruk op de bindweefselmassages, bemerkte ik, dat er weer vlees op mijn jukbeen kwam terwijl de rechterwang die met vitamine A-zuur werd gesmeerd weliswaar gladder bleef maar er ook glaziger van uit ging zien.

Linkerwang op 27 maart 2012. Zie de olieachtige pigmentvlek.
Linkerwang op 5 oktober 2012, 2 dagen na de laatste behandeling.
Linkerwang op 31 oktober 2012. De grote, waasachtige pigmentvlek is weg. Alleen de 2 grotere exemplaren zitten er nog.

De huid was zo glad, dat het leek of deze van wax was of geen poriën of iets meer bevatte. Op 22 augustus besloten we, om het gehele gelaat te gaan doen, incl. collageenlamp. Wel moest mijn gezicht weer voorbehandeld worden voor de fruitzuurpeeling van 70%. Omdat ik rechts met tretinoine smeerde, moest ik eigenlijk twee weken wachten omdat de huid deze tijd nodig heeft om te herstellen. Op mijn verantwoording zijn we toch op 29 augustus begonnen. 3 Oktober was mijn laatste behandeling.

Mijn hoogtepunten qua producten, deze zou ik blijven gebruiken:

Rechts, 27 maart 2012. Na anderhalve maand tretinoine te smeren.
16 Juni 2012, de huid wordt wasachtig
5 Oktober 2012, 2 dagen na laatste behandeling

Mijn eindconclusie:
Zo sceptisch als dat ik was, zo blij ben ik nu. Mijn gezichtshuid is echt gezond geworden. Ziet er aanzienlijk minder vermoeid uit, de vele, kleine pigmentvlekjes zijn zo goed als verdwenen. De grotere zitten er nog wel maar zijn niet prominent aanwezig! Door de bindweefselmassages heb ik weer vlees op mijn bot gekregen en zijn de plooitjes boven mijn bovenlip aanzienlijk minder diep. Ik was bang dat na een aantal weken mijn gezicht toch weer in zou gaan vallen maar dat valt heel erg mee.

Achttien behandelingen

Zoals ik al schreef, heb ik totaal achttien behandeling gehad waarvan er elf alleen mijn linkerkant betreft. Drie behandelingen zijn gebruikt om voor te bereiden op de fruitzuurbehandelingen. Eén behandeling voor een geheel gezicht kost 75 euro. Dit is incl. microdermabrasie, fruitzuur en/of collageenlampen.

Natuurlijk zit er een discrepantie tussen de 6 a 8 behandelingen die men dacht nodig te hebben en de 18 die ik totaal heb mogen ondergaan. En het is ook niet helemaal reëel om van achttien uit te gaan omdat pas in de laatste zeven behandelingen mijn gehele gezicht is gedaan. Het zijn achttien behandelingen geworden om het verschil tussen vitamine A-zuur en een Hannahkuur te laten zien.

Nooit meer vitamine a-zuur!

Van vitamine A-zuur ben ik genezen, eerlijk, mijn huid was strakker maar zag er glazig uit, leek wasachtig. Is zelfs nu nog gladder dan mijn linkerwang, maar dankzij de hannah-behandelingen er overheen ziet er wel mooier uit dan het was.

Nog steeds houd ik me aan mijn regime met 2 a 3 keer per week mijn ‘verwenavond’ waarbij ik het groot onderhoud toepas. Ik kan niet beloven dat ik Hannah de rest van mijn leven zal blijven gebruiken, ik weet niet wat er op mijn pad komt en een vrouw wil ook weleens iets anders, maar voorlopig blijft dit zo.

Minder experimenteren

Wel heb ik geleerd, om niet meer zo te experimenteren met crèmes, dermarollers en bijbehorende serums. Ik ben dankbaar dat ik de Hannah-behandelingen heb mogen ondergaan. Verwacht geen facelift-effect maar ‘gewoon’ een prachtig, gezond, voller en strakker gezicht. Dus op een gezonde manier oud worden.

Wat is duur?

Alle waar is naar zijn geld, wordt wel eens gezegd. En dat is in dit geval zeer zeker waar! Mensen schrikken als ze zien wat een potje crème kost, maar de ene persoon geeft het uit aan kleding, auto’s, stappen en de ander aan cosmetica. Een potje Dior of Estée Lauder mag gerust 100 euro kosten maar omdat Hannah een nogal onbekend merk is onder massa, wordt dat potje ineens als duur ervaren! Ik zeg altijd, als iets een paar euro kost en het doet niets, dan is die paar euro nog teveel.

Veertig dagen smeren voor resultaat

In dit geval ben ik overtuigd van de werking. Ik heb ook geleerd dat sommige stoffen die op “de foute lijst” staan, zoals kamfer, nodig kan zijn om iets in werking te zetten en ook, dat je toch zeker veertig dagen met iets moet smeren om te zien of het iets voor je doet. Nog steeds zijn mijn pigmentvlekken, nagenoeg, verdwenen, dus doet de Fade Treatment ook prima haar werk! Voorlopig blijf ik dan ook naar Voorthuizen rijden voor een zes wekelijkse betaalde behandeling om mijn gezicht in conditie te houden.

Ik wil Monica en haar team dan ook heel hartelijk bedanken voor deze X-perience. Dit was mijn eerste Beautyjournaaltest. Echt, het valt niet mee om ergens over de vloer te komen om producten of behandelingen te testen. Een potje of flesje thuis testen is veel makkelijker.

Oppepper voor zelfbeeld

Deze behandeling heeft mijn zelfbeeld weer een flinke oppepper gegeven en ik hoop dan ook dat er mensen zijn die begrijpen dat zoiets goed kan zijn voor je innerlijke rust. Ik hoor/lees weleens dat een mens zich gelukkig moet prijzen als hij/zij gezond is, en dat is natuurlijk zo, en dat je rimpels en pigmentvlekken moet nemen zoals ze zijn. Sterker nog, moet koesteren omdat ze tekenend zijn voor je leven. Dat is heel fijn voor de mensen die zo in elkaar steken, maar helaas, ik kan het niet… Ben waarschijnlijk toch te ijdel!

Lees hier nog eens al mijn dagboekverslagen:

Mocht je toch interesse hebben om vitamine a zuur uit te proberen. Je bestelt het hier.

Lees ook