Boekt de Hannah behandeling resultaat?!

07:47 - 04:40
luistertijd 07:47 - leestijd 04:40

Na drie weken vakantie zijn we op 16 augustus weer verder gegaan met de Hannah behandelingen. Ik was erg bang voor terugval maar dat gebeurde gelukkig niet. Ik keek vooral weer uit naar de bindweefselmassages.

Augustus
Zoals je weet heb ik maandenlang de test gedaan om mijn ene wang te behandelen met vitamine a-zuur en de andere wang met hannah kuurbehandelingen. Op 22 augustus zijn we eindelijk begonnen met de behandeling van mijn hele gezicht. Om door te gaan met mijn eigen regime (vitamine A-zuur inclusief de bindweefselmassage) is geen optie. Hannah wilde laten zien, dat je met het smeren van een goede crème en hun behandeling een gezond resultaat kon bereiken zonder een aanslag op je huid te plegen zoals dat wel gebeurt met tretinoine.

Resultaten
Op 22 augustus worden er eindelijk weer ‘na foto’s’ gemaakt en eigenlijk durfde ik niet naar de uitslag te kijken omdat ik, hoewel positief, toch ook bang was dat er geen vooruitgang meer was geboekt. Maar de foto’s laten een ander beeld zien. Je kunt nu zien dat de kant behandeld met het hannah-product minder pigment bevat en dat deze wang nu meer ‘vlees’ bevat. De totale Hannah-behandeling werpt dus echt zijn vruchten af! Vanaf deze dag wordt er geen tretinoine meer gesmeerd anders kan er niet met fruitzuur worden gewerkt. Mijn gezicht, hals/nek en decolleté worden nu behandeld en ook wordt nu de collageenlamp ingezet om de boel strakker te trekken. Het is heerlijk om nu in zijn geheel behandeld te worden.

Collage:
Hoe zag mijn gezicht er uit?
1. Op 26 maart. Gehele gezicht smeerde ik vanaf 23 febr. met vit.A-zuur.
2. Dit is mijn linkerwang op 26 maart, met veel pigment en lijnen.
3. Dit is mijn rechterwang op 27 maart, glad en eigenlijk  zie je geen porien.

Zuurstofboost door Oxys Genes
Als extra ga ik nu ook de Oxys Genes gebruiken om mijn totale gezicht een zuurstofboost te geven. Oxys Genes is een boost voor de huid dat is ontstaan uit tarwe ceramiden. In deze crème zijn de zuurstofmoleculen luchtdicht aanwezig en worden volgens een geavanceerd transportsysteem, gebaseerd op huideigen ceramiden, door de huid opgenomen. Aan het einde van de behandeling worden de collageenlampen gehaald. Dit zijn rode ledlampjes die d.m.v. nanometers dieper door de huid dringen en de fibroblasten aanzetten tot het aanmaken van collageen. Hoe hoger de nanometers, hoe dieper in de huid. Er zijn ook gele lampen maar die worden gebruikt om een huid te herstellen en voor collageenaanmaak. Je moet 20 minuten onder deze lampen liggen maar onder de rode lamp word ik claustrofobisch en krijg ik een lichte paniekaanval… In het vervolg gaan we over op de gele lampen.

Strakkere huid
Na de behandeling ziet mijn huid er strak uit en zo voelt deze ook. Zowaar, om de huid te matteren, kan er nu Touch of Silk gebruikt gaan worden. Voorheen werd mijn gezicht er vettig van maar nu heeft het de juiste werking. Mijn huid is zo vooruit gegaan, dit had ik niet durven dromen! Maar ik moet bij deze een kleine bekentenis doen: een aantal jaren geleden heb ik mijn plooirokje/barcode laten opvullen met siliconenolie, een semipermanente filler. Voor de Hannah kuur vond ik eigenlijk dat de lijntjes boven mijn lip weer terug kwamen. Ik heb een afspraak gemaakt bij mijn cosmetisch arts/dermatoloog, gespecialiseerd in gezichtsbehandelingen, maar die deelde mij mede dat er geen siliconenolie meer gespoten wordt. Er wordt alleen nog gebruik gemaakt van hyaluronzuur. Omdat dat een heel tijdelijke oplossing is, heb ik het maar gelaten zoals het was. Door de bindweefselmassages merkte ik op dat de ruimte onder mijn neus voller wordt en de fijne rimpeltjes aanzienlijk minder zichtbaar zijn. Wat ook opvalt is, dat mijn huid door de behandelingen aanzienlijk sneller herstelt. Na twee dagen is er niets meer van wondjes e.d. te zien.

Collage: Hoe ziet mijn gezicht er nu uit?
1. Foto gemaakt op 27 maart
2. Foto van 20 september. Foto van totale Hannah behandeling
3. Afgelopen 21 september.

Collage : Hoe ziet mijn Hannah wang er nu uit?
1. 1 Juni.  Veel pigment, lijnen en droog.
2. Foto 11 Sept.  Veel gezondere uitstraling. Toch?
3. Foto 20 sept. Veel minder pigment, en strakker. (De 2 vlekjes bij mijn oor zijn overigens pukkeltjes).
Collage 4: Hoe ziet mijn vitamine A-zuur wang er (nu) uit?
1. Foto van 27 maart.
2. Foto van 12 mei.
3. Foto van 1 juni. Nog steeds met vitamine A-zuur.
4. Foto 11 september, zonder vit. A-zuur ,met Hannahbehandeling.
5. Foto 20 september.
6. 20 September. Een gezonde wang, zonder “glazige” uitstraling


Weer aan de make-up!

Sinds eind augustus voel ik me helemaal top! Ik maak zelfs mijn ogen weer op en dat heb ik eigenlijk vanaf mei niet meer gedaan. De waardes van mijn huid blijven prima en de celdeling van mijn rechterwang waar ik vitamine a-zuur heb gesmeerd komt goed op gang. Ik besef dat als de behandelingen er op zitten, ik het moet onderhouden om niet in verval te geraken. Omdat ik in een ver verleden elke zes weken naar de schoonheidsspecialiste ging, heb ik mij voorgenomen om dat nu ook te gaan doen. Ik heb met Amber afgesproken dat ik vooralsnog in Voorthuizen mijn gezicht, natuurlijk tegen betaling, elke 6 a 7 weken laat behandelen. Ik ben inmiddels over op mijn onderhoudsprogramma en dat scheelt een hoop tijd. Twee a drie keer per week heb ik een ‘verwen-avondje’ en dat houdt in dat het gehele regime moet worden gedaan om de conditie te onderhouden.

Rectificatie
Overigens nog even een rectificatie m.b.t. mijn eerder gedane uitspraak over “hoe hoger de zonnefactor, hoe vetter de crème”. Een zonneproduct kan vetter worden omdat het ook een andere werking kan hebben, maar dat heeft niets met de SPF te maken. De Juvi-protection is tevens een dagcrème en bevat macademia-olie en heeft factor 30 en is daardoor vetter. De Fade-treatment heeft SPF10 en de High-Quality heeft SPF15 maar de Fade is toch iets vetter omdat deze ingrediënten bevat die pigmentatie tegen moet gaan. Ook heb ik het gehad over de prijzen van de Hannah producten en hoe die tot stand komen. De producten worden in Zeewolde gemaakt met veelal natuurlijke ingrediënten in niet al te grote oplages.

Hieronder: voor en na.

De voorraden wil men namelijk binnen maximaal zes maanden hebben doorverkocht. Als het bij een depositair komt, weet je ook niet hoelang het op de plank staat. Men streeft bij Hannah naar zuivere producten: ik heb gemerkt dat de enzymatic peeling per pot kan verschillen. Deze potten worden warm afgevuld met o.a. verse enzymen en in de pot komt het eindproduct tot stand. Vandaar dat de ene pot wat korreliger of anders van kleur kan zijn dan een andere serie. De ingrediënten van een product zijn ook bepalend voor de prijs. De blauwe lijn, de acne-lijn, is goedkoper maar bevat dan ook andere bestanddelen. Ook wil men overigens, dat de producten voor deze doelgroep te betalen zijn. Vervolgens komt daar nog de verpakking bij, het vervoer e.d.. Dit alles bepaalt de prijs.

Lees ook:

 

Lees ook