Anja neemt de proef op de som met zuren versus massages en aangepaste skincare van hannah

10:28 - 06:17
luistertijd 10:28 - leestijd 06:17

Zoals je weet ben ik met een vergelijkende test bezig tussen mijn ene wang die ik behandel met vitamine a zuur (dat deed ik al voordat ik de hannah behandeling begon – ik smeer nu 4,5 maand vita a zuur) en mijn andere wang die met de hannah methode wordt behandeld. Het doel is te laten zien dat een minder irriterende behandeling net zo goed kan werken als het vitamine a zuur om mijn rimpels minder diep te maken, de huid gladder en egaler te maken, en pigmentvlekken minder donker te maken.

Ik ga al enkele maanden wekelijks naar Voorthuizen om mijn linkerwang, deze vertoont de meeste rimpels en slapte te laten behandelen. Thuis smeer ik mijn rechterwang in met mijn eigen vitamine a zuur crème.

Effect wordt zichtbaarder

 

De afgelopen weken is steeds zichtbaarder geworden dat mijn linkerwang meer volume begint te tonen. Pigmentvlekken worden lichter, maar niet in dezelfde mate als op de vitamine a zuur wang, lijntjes en rimpels worden minder diep, gelijk mijn vitamine a zuur wang. Tot nu toe blijft de huidstructuur van de vitamine a zuur wang wel mooier dan van de hannah-wang. De huid voelt gladder en ziet er gladder uit. Maar deze vita-a zuur wang ziet er wel ingevallener uit en voelt ook minder sterk.

Nieuwe producten!

Inmiddels ben ik ook op een nieuw huidverzorgingsregime gezet, omdat de crèmes niet goed voelden: te vet, te glimmend. N een dag merkte ik al dat deze producten veel beter door mijn huid opgenomen worden. Ik gebruik nu:

De mening van Jetske Ultee

 

Ik vertelde al eerder dat ik naast vitamine a zuur ook een Orthocell crème gebruik ter hydratatie van mijn huid op die wang en dat dat eigenlijk niet werkte, de huid bleef droog. Ik ben toen ook op mijn a-zuur wang hannah producten gaan gebruiken en dat gaat nu een stuk beter. Omdat ik wel nieuwsgierig was naar de irritatie effecten van vitamine a zuur, heb ik cosmetisch onderzoeker Jetske Ultee een brief geschreven met de vraag of tretinoine (vita a zuur) echt zo’n aanval is op je huid, en ik heb haar ook gevraagd of zij haar eigen huid wel eens laat doormeten omdat ze het zelf al zo lang gebruikt. Ze antwoordde me het volgende:

‘ Als je tretinoine gaat gebruiken kan je er zeker van zijn dat je huid de eerste weken/maanden minder gehydrateerd zal zijn. Tretinoine zorgt voor een verhoogde verdamping; uiteindelijk zal zich dat gaan herstellen en hoort de barrièrefunctie beter te worden. Om deze reden adviseer ik ook eigenlijk altijd om tretinoine te combineren met een goede moisturizer en om dus in laagjes te smeren.

Verder ben ik bekend met dergelijke meettechieken en apparatuur maar wij gebruiken ze in de Velthuis kliniek eigenlijk niet. Het zegt namelijk niet zo heel erg veel. Smeer maar eens een nachtje pure vaseline op en kijk wat er met het vochtpercentage in je huid zal gaan gebeuren. Die zal flink gaan stijgen (tijdelijk). Maar om nou te zeggen dat vaseline buiten hydrateren nou heel veel goede dingen doet. Veel interessanter is het om te weten hoe het TEWL (transepidermal water loss) van de huid is, maar daar heb je een andere meter voor nodig. Verder is een hoog vochtpercentage in de huid niet altijd beter; bij een te hoog percentage zullen allerlei functie minder goed gaan verlopen. In de laatste plaats zullen vettere crèmes meer vocht vast houden, maar het moeilijker maken voor actieve ingrediënten om hun werk te doen. Dat is dus niet altijd wenselijk. Ik hoop dat ik je vraag een beetje heb kunnen beantwoorden, maar ik vrees dat ik het niet makkelijker heb gemaakt… ‘

Ik heb ondertussen wel een potje Vaseline gekocht als extraatje voor mijn vitamine a zuur wang, maar verder blijf ik lekker smeren met hannah.

Emotioneel experiment

 

Afgelopen 5 juli was ik weer in Voorthuizen. Na afloop prees mijn buurvrouw de prachtige kleur van mijn rechter hannah-wang. Het is voor mij een vreemd gevoel als ik in de spiegel kijk. Sterker nog, ik kan er soms emotioneel van worden. Je denkt wel eens aan een facelift omdat je een wat strakkere huid wilt en nu heb ik dat. Ik ben er zo blij mee! Op 12 juli ben ik weer gegaan en ik begin steeds duidelijker verschillen te zien. Mijn hannah-wang wordt gespierder en voller, ook de huidcoach grapte dat ik nu niet meer ‘scheef loop’, er begint symmetrie te komen tussen de ene en de andere wang. De huidcoach heeft wat foto’s gemaakt:

Foto 7 – 12 Juli voor de behandeling

Foto 18 12 Juli tijdens behandeling: reiniging, scrub, peeling, fruitzuur, microdermabrasie

Daarna hebben we het over de komende behandelingen gehad. Ook mijn andere wang gaat behandeld worden, de vitamine a zuur wang, ik kijk daar zo naar uit! Sinds ik rechts ook Hannah smeer (alleen gebruik ik de Cleansing Oil, de Personal Choice en de Fade Treatment), voelt mijn huid echt niet meer zo droog aan, en zijn de waardes naar goed gestegen. Toen ik naar huis ging en hannah’s directeur Monica van Ee nog tegenkwam, zei dat ik al een heel ander gevoel uitstraal: door mijn huid, mijn nieuwe kapsel. ‘Je blijheid komt vanuit mijn buik, zei ze. Ik heb haar toegegeven, dat als ik nu weer in de spiegel kijk, echt blij ben met mezelf. Ik heb ook besloten dat ik na afloop van de behandelingsreeks nieuwe foto’s ga laten maken!

Gespierde wang!

 

Op 18 juli, vlak voor de zomervakantiesluiting ben ik nog een keer gegaan. De structuur van de hannah-wang begint nu meer op de vitamine a zuur wang te lijken, en mijn hannah zijde wordt steeds voller, echt een gespierde wang!

27 juli. Heb de afgelopen week me heel goed aan mijn smeerafspraken gehouden. Omdat de avonden nu zo lekker zijn kan ik me er moeilijk toe zetten om mijn gezicht om en nabij 20.30 uur te doen. Af en toe denk ik weleens om een keer klein beurtje te doen maar eerlijk is braaf: ik zet door! Afspraak is afspraak. Als mijn gezicht in zijn geheel gereinigd is, zie ik een prachtige Hannah-kant. Iets anders qua structuur dan de vitamine A-zuur kant, maar gezond en vol. Als ik mijn gezicht masseer, voel ik aan de Hannah-kant weer vlees op mijn jukbeen en op de vitamine a-zuur wang voel ik eigenlijk alleen maar bot. De huid is daar gladder maar ziet er een beetje uit als leer van een schoen. De tube Fade Treatment zit in mijn tas, zodat ik overal kan smeren. Wat ook heel erg lekker is, is de Vitamin Spray, die ik op de dag af en toe even gebruik om mijn huid een oppepper te geven en die mijn gezicht mooi matteert. We blijven smeren, het werpt echt zijn vruchten af.

Bekijk hier Anja nog eens in mei van 2012: wat ziet haar gezicht er nu (eind juli 2012) al uitgerust uit!!

 

Lees hier Anja’s eindconclusie van haar lange behandeling met hannah versus vitamine a zuur creme.

Lees ook