Wint de hannah facial het van vitamine a zuur creme?

11:22 - 06:49
luistertijd 11:22 - leestijd 06:49

In deel 1 heb je kunnen lezen hoe Anja ertoe kwam om 1 wang met vitamine a-zuur te blijven behandelen, en de andere bij hannah met een alternatieve, maar volgens hannah gezondere methode te laten behandelen. Lees nu deel 2.

15 mei – 23 mei

15 Mei. Om 9.30 uur word ik in Voorthuizen verwacht. Mijn andere wang krijgt de Vitamine-C-boost zodat beide  kanten er “smooth” uitzien. Deze keer word ik behandeld door Amber. Wat jammer dat ik  vanmorgen mijn regime niet geheel heb gedaan. De waardes van de metingen vallen, helaas, nu wat lager uit. (Ikzelf dacht: ik kan er nu wel van alles en nog  wat opsmeren maar over een uur wordt het er weer vanaf gehaald). Hannah-kant: vocht: 66, vet: 24 en pH 5,2. De Vit-A-zuur-kant: vocht: 63, vet: 10 en pH 5,8.  Ook het Revealapparaat vertoont wat kuren. De doorbloedingsfoto’s van vorige week zijn, helaas, niet meer aanwezig en nu wil het ook maar niet lukken. Volgende week  een nieuwe ronde dus nieuwe kansen.

Tijd voor fruitzuur

Amber gaat beginnen. Omdat er tussen nu en de vorige behandeling maar 4 dagen zitten, wordt na het reinigen en peelen,  gekozen voor 30% fruitzuur. De huid heeft n.l. een week nodig om weer te herstellen. Overigens bemerk ik tijdens het reinigen met de Active Lotion dat mijn  huid gaat “prikken/branden” en ruik ik menthol en kamfer. Ik vraag Amber hoe  het nu zit met die prikkende stoffen. Amber legt uit, dat “prikkende stoffen” nodig kunnen zijn  om de doorbloeding te stimuleren en daar kan ik wel iets mee.

hannah bindweefsel massage

Vervolgens wordt er weer flink gesmeerd en mijn rimpels krijgen weer de speciale  behandelingstechniek. De huid wordt naar elkaar toe geplooid en vervolgens uit elkaar “getrokken”. De behandeling zit er op. Ik krijg nu de Juvi Protect Spf  30 mee. Schijnt de zon, dan deze creme smeren i.p.v. de Fade. De Juvi mag ook gebruikt worden om op de dag als extra protectie te dienen. Dinsdag de 22e word  ik weer verwacht;-)) Bij thuiskomst op de camping zie ik een voller gezicht. Er is natuurlijk flink gemasseerd en gekneed dus zal mijn gezicht ook wat  opgezet zijn. Ik zie wat rode plekken “en beschadigingen” m.n. bij mijn rimpels. Ik ga er van uit dat mijn lichaam collageen aan gaat maken om de “gemaakte”  littekens weer glad te strijken.

Mijn huid brandt!

Het is koud in de caravan (ja, ik ben even op vakantie) dus doe ik mijn kacheltje aan. Mijn huid roept gewoon om verkoeling. Deze voelt “verbrand” aan. Ik  besluit de Juvi Protect te gebruiken omdat deze kalmerend zou werken door o.a. aloe vera. Het zou roodheid en irritatie weg moeten halen dus ga ik dankbaar  smeren. En het werkt! Het was weer een fijne ochtend. Ben flink gekneed maar ook in de watten gelegd. Oh, wat ben ik benieuwd naar het eindresultaat. Nog 4 a  5 behandelingen te gaan:-)

20 Mei. Alle dagen het volledige regime gedaan. Maar helaas, de vitamine A-zuur kant blijft gewoon mooier, aldus de mensen uit mijn directe omgeving. Maar toch vind  ik, dat de Hannah-wang er wat voller/dikker uitziet. De huid blijft echter grof. Komende dinsdag zou, als het goed is, 70% fruitzuur gebruikt gaan worden.  Zal dit een inhaalslag gaan geven?

22 Mei. Vanmorgen extra goed mijn gezicht gedaan om het foutje van vorige week, ik had toen niet het hele regime gedaan omdat deze na een uur toch weer verwijderd  zou worden, goed te maken. Ik werd weer opgewekt ontvangen door Amber. Niet voor het 1 of ander, maar mij valt op dat de medewerkers spontaan aardig zijn en  niet gemaakt/professioneel. Maar dat terzijde. Na weer van een heerlijke cappuccino genoten te hebben, komt Monica even langs.

Wordt mijn hannah wang nu eindelijk voller?

Zij bekijkt mijn gezicht en  geeft toe dat de vitamine A-kant een mooiere structuur heeft. Maar? Mijn Hannah-kant wordt echt voller, mijn lijntjes gladder/minder en de  “olie-achtige”pigmentvlek” is minder aanwezig. Overigens is de pigmentatie aan de vitamine A-kant ook een stuk verminderd, volgens mij gaat dat gelijk op  maar die olie-achtige pigmentvlek op de linkerwang was wel heel erg prominent aanwezig en dat is deze nu niet meer.

70% fruitzuur!

Vervolgens weer foto’s gemaakt met het  Reveal-apparaat die de afgelopen week “gerepareerd” is. Amber en ik hebben afgesproken om de komende weken even geen foto’s meer te maken om een duidelijker  verschil over een langere tijd te kunnen waarnemen. In de behandelkamer gaan we eerst weer meten, want meten is weten. En joepie! Het gaat goed met het  smeren! De Hannah-kant scoort: vocht; 73, vet 49 en pH 3,9. De vitamine A-zuur-kant scoort: vocht 59, vet 74 en pH 3,8. Wel blijkt uit de meting, zegt  Amber,dat de tretinoine eigenlijk niets meer doet, daar zit vooralsnog geen vooruitgang meer in. We gaan nu inzetten op de fruitzuurpeeling van 70%. Na een  goede reiniging, peeling en voorbereiding wordt het fruitzuur opgebracht. Amber gaat flink met de dikke wattenstaaf aan de slag.

In de spiegel zie ik een mooi, vol gelaat

Ik ben al veel gewend met  AHA’s en BHA’s en ook deze keer voelt het niet anders, pijnlijker/branderiger, dan vorige keren. Sterker nog, het gaat jeuken. Na het te neutraliseren wordt  het zuur weer verwijderd en gaat Amber weer aan de slag met het Juvi-apparaat. De emulsie wordt weer d.m.v. warmte naar binnen gesluisd. We eindigen weer met  de bindweefselmassage en mijn rimpels en neusplooi wordt weer behandeld met de speciale duw- en trektechniek. Flink gesmeerd met SPF want zon is nu uit den  boze. Ik kijk in de spiegel en zie een mooi, vol gelaat! Amber zegt uit naam van Amber en niet uit naam van Hannah: dat wellicht de tretinoine bij mij in de  toekomst af en toe ingezet kan worden in het Hannah-regime.

De structuur zal n.l. niet hetzelfde worden als met alleen de tretinoine en de Orthocelcreme – die ik tot nu toe gebruik op die wang. Ik  blijf de huidcoaches oprecht vinden en wat mij opvalt is, dat zowel Marielle en Amber beiden dezelfde mening hebben en dat voelt goed. Niet dat de  medewerksters je van alles beloven wat gewoon niet realiseerbaar is.

Smeren en nog eens smeren

Voorlopig blijf ik de komende week op dezelfde manier smeren. Dit houdt in: ’s morgens: reinigen met de Cleansing Oil (oh, wat is dat een heerlijk spul),  Sparkling Spray, Youth Rocket, de Sparkling Spray, de Fade cream als er geen volle zon is en anders de Juve Protection (en oh, deze is ook zo lekker, deze verkoelt  echt je huid als je gezicht branderig aanvoelt maar een minpuntje vind ik wel dat de creme zo vettig is en blijft), de S.Spray en vervolgens de Touch of Silk  (een heerlijk, subtiel ruikende emulsie op basis van siliconen die de huid moet matteren maar bij mij juist averechts werkt, mijn huid wordt er na gebruik  echt vettig van, helaas). De avond doen we het volgende: Cleansing Oil, warmte compres, Enzymatic Peeling, warmte compres, S.Spray, Glycol 6%zuur, S.Spray, Youth Rocket, S.Spray en  als laatste de Touch of Silk. We komen de tijd wel door.

Omdat ik ook mijn decolleté goed onderhoud, vlieg ik door mijn voorraad produkten heen. Vind het  eigenlijk genant om door te geven dat een produkt nagenoeg opgebruikt is. Ik krijg nu een salonverpakking Cleansing Oil en een -Sparkling Spray mee. Ook de  Youth Rocket, waar 50 ml. inzit wordt aangevuld. Op weg naar huis, en ook nu tijdens het typen van het verslag, zit ik weer volop in een denk-modus.

De A-zuur wang oogt nog altijd gladder

Echt, mijn nogal smalle gezicht (wat lichtelijk in gaat  vallen door mijn leeftijd) wordt aan de Hannah-kant iets voller/strakker. Dit hoopte ik in het verleden te bereiken door microdermabrasie in combinatie met  flitsen. De huid is inderdaad wat minder egaal dan de andere kant, maar we hebben nog 4 keer te gaan. Pigmentatie is aanzienlijk minder. Rimpels, m.n. op mijn  voorhoofd zijn minder prominent aanwezig.  Wat was mijn doelstelling? Ik hoef er niet uit te zien als een 25-jarige maar wil me wel goed blijven verzorgen.  Volgens Monica zit er progressie in de structuur van mijn linkerkant maar ook zij geeft aan dat deze niet hetzelfde zal worden als de tretinoine-kant. Maar  wel gezonder.

24 Mei. Omdat ik 22 mei een 70% fruitzuurpeeling heb gehad en het zo ontzettend zonnig dus warm was, heb ik zo goed als de hele dag, de 23e mei, in mijn caravan  gezeten. Wat mij nu erg opvalt is, dat door de combinatie van warmte en vele lagen creme en sprays, mijn huid heel erg gaat glimmen en vettig is. Erger nog,  de creme “zakt” uit vanaf mijn voorhoofd en “kruipt” naar mijn ogen. Mijn oogleden gaan plakken en ik krijg moeite met knipperen. Ik dep met een tissue over  mijn gezicht en haal er de overtollige laag vanaf. Dat lucht op:-)

Wanneer ik op 24 mei aan mijn ritueel ga beginnen, valt mij op dat mijn Hannah-wang toch echt wel voller wordt dan hij was maar dat het op een foto zo  moeilijk te zien is. De huidstructuur is niet zo mooi als de tretinoine-kant maar dat valt zonder alle creme wat minder op!

Puzzelen met de producten

Ik begin met mijn regime. Na het  reinigen met de overheerlijke olie gebruik ik weer de Sparkling Spray. Deze trekt direct in. Vervolgens de Youth Rocket. Wat een heerlijke creme, hij voedt  goed en mijn huid reageert er prima op, lijkt egaler. Vervolgens weer de Sparkling Spray voordat ik het zonneprodukt aan moet brengen. En ja hoor! Nu lijken  de porien groter te worden. Ik smeer de Juvi-Protect en nu zie je duidelijk verschil met de andere wang. (De andere wang heb ik besmeerd met Orthocel, die eigenlijk voor de avond is. De emulsie van Orthocel, met zonnefactor voor overdag voedt niet voldoende, is bij Hannah uit de meting gebleken. Over  de Orthocel gaat de Vit C-boost van de Body-shop en alla: een mooie rechterwang.) Nu pak ik de Touch of Silk voor de linkerwang, en oeps: grove structuur!  Wat jammer, dat had ik niet van dit produkt verwacht. Tot en met de Youth Rocket gaat het goed en waarschijnlijk door een overdaad aan spray en creme, treedt  er verval in. Komende week zal ik het Amber vragen waar dat aan kan liggen.

Lees hier deel 1

Lees hier deel 3

Lees ook