Een sprookjesachtig parfum…

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Over de komst van Coco Noir en de geschiedenis erachter heeft Monique al geschreven hier op Beautyjournaal. Aan mij was de taak om deze geur te testen.

In mijn beleving is Coco Noir een mooi sprookje voor de jonge dames. Lekker zoet en lief, maar zeker niet zonder de nodige spannende wendingen. Het is niet helemaal “noir”. Want hoe “zwart” kan je een sprookje maken zonder dat het te eng wordt of op een drama begint te lijken? Het is gekleurd in donkerrode en paarse tinten en is gemaakt in de stijl van oriëntaalse geuren met fruitige bloemen.

Zoet toverdrankje

Coco Noir is opgedragen aan de levensfase van Coco Chanel toen ze naar Venetië ging net na de dood van haar geliefde Boy Chapel. Een periode van rouw brak aan in de stad vol met kleuren, grotesk en plezierig. En qua karakter lijkt Coco Noir eerder op een zoete roze toverdrankje wat al je problemen wegneemt, dan op een bittere pil van verlies.

Ieder van ons heeft een eigen recept om de donkere periode van ons leven te doorstaan. Coco Noir biedt een interessante oplossing. Verlies jezelf in de roze wolken van een sprookje om de pijn te verzachten en geef een mooie feest om het verdriet weg te jagen. Het is een interessant recept voor de donkere koude dagen.

Feestelijke geur

Als ik aan Coco Noir ruik, dan voel ik het feest al aankomen. Het begin is fris en fruitig. Alles is schoongemaakt, gepolijst en voorzien van glans en glitter. Helemaal klaar voor de ontvangst van gasten. Het gevoel is te danken aan de oppeppende citrusnoten met bergamot in de hoofdrol, een feestelijke zoete sinaasappel en een pikant vonkje grapefruit. De basiskleur is roomwit door de aanwezigheid van de zoete romige noot van sandelhout wat ik door alle lagen heen kan waarnemen.

Patchouli en donker fruit zorgen voor de donkerrode en paarse accenten en het algehele aanwezigheid van het “noir” gevoel. De stijl lijkt op barok gekenmerkt door deftigheid en indrukwekkende vormen. Ze leiden van de realiteit af en nodigen uit naar de wereld van illusies. Niet al te heftig, want het moet toch een lief sprookje blijven.

De feestzaal is versierd met bijzondere bloemstukken waar bloem en fruit door elkaar is geweven in een gecompliceerd patroon zodat je de aparte bloemen niet kan onderscheiden.  Dichter bij de basis wordt de geur donkerder en iets houtiger, maar blijft warm en zoet door de aanwezigheid van de vanille, tonkabonen en witte muskus. Ik ruik ook een karamelachtige fleur van harsen en meer gourmand accenten in vorm van koekjes met jamvulling van zwarte bessen.

Conclusie

Als ik Coco Noir met haar voorgangsters vergelijk, dan lijkt het in het begin op een donkere versie van Coco Mademoiselle en in de basis op een lichtere versie van Coco. Probeer het daarom zeker als je Coco net te zwaar en wellicht te ouderwets vond of Coco Mademoiselle net te licht. Coco Noir past feilloos in de trend naar woelige, meer donkere parfums met toch een lichtvoetig accent.

SHOP! deze mooie geur van Chanel hier direct online.

Lees meer feestelijk nieuws in de Kerstspecial

 

 

 

Lees ook:

Lees ook