Jacques Polge, de neus van het huis Chanel, heeft zich weer laten verleiden voor een nieuw parfum in de Coco-traditie.

02:31 - 01:30
luistertijd 02:31 - leestijd 01:30

Jacques Polge, de neus van het huis Chanel, heeft zich weer laten verleiden voor een nieuw parfum in de Coco-traditie. Was daar de kruidige Coco in 1984 met een boeket van hout en harsen, van bloemen, kruiden en vruchten, in 2001 zag Coco Mademoiselle het licht, een kaskraker met een veel bloemiger en fruitiger accent – zoeter en zachter met veel jasmijn, en nu is daar Coco Noir, door Polge een barokke versie op Coco genoemd, meer nachtelijk, nog meer Venetiaans – de stad waar het oosten en westen samenkomen, al eeuwenlang. Dankzij een verschakeling met de Byzantijnse cultuur. Maar er is meer, het is ook de stad waar Coco treurde om haar enige grote liefde ooit: Boy Chapel.

Coco Noir is een samenspel van sandelhout, vetiver, wierook, patchoeli, vanille, tonkaboon en muskusnoot. Er zijn verrassend veel geurstoffen in verwerkt om de Noir beleving a la Chanel te verwezenlijken: Pompelmoesnoot en Bergamot van Calabrië in de top, Essence en absolu van roos, Absolu van jasmijn, Narcisnoot en blad van geranium rosat in het hart, Tonkaboon uit Brazilië en Venezuela, Patchoeli  uit Indonesië, Sandel uit Nieuw Caledonië, Bourbonvanille en Witte muskus-wierook in de basis.

Eau de parfum 50 ml 92 euro, 100 ml 132 euro. Vanaf nu te koop in een diepzwarte fles, prachtig.

Reacties uit de internationale parfumblogscene

Diverse internationale parfumblogs hebben er al over geschreven en hun mening gegeven. De reacties zijn verrassend kritisch. Zoals Fragrantica waar we lezen dat het aardig uniseks ruikt en de fijne noten heeft uit mannenparfums, ook lezen we hier reacties dat het een wat drogere versie is van de sprankelende Coco Mademoiselle, en menigeen denkt ook dat het geen allemansvriendin zal worden. Op Boisdejasmin wordt het parfum omschreven als een geur die als warme zijde aan je huid hecht, gedistingeerd en intiem. Het blijft dicht bij je, het laat geen uniek geurspoor achter zoals Coco Mademoiselle dat doet. Op Undina’s Looking glass, een parfumblog, denkt de schrijfster dat Noir een jongere zus zou kunnen zijn van Coco uit 1984, alleen probeert dit jonge zusje te hard een zwoele dame te zijn – ze blijft hoe dan ook erg onschuldig. Volgens Undina blog is het enige wat echt noir is aan dit parfum, de fles.

Lees hier meer laatste parfumnieuws: producten, expertadviezen, reviews

Lees het parfumwoordenboek om begrip van geurstoffen te krijgen.

Lees ook