Even een vlekje wegwerken, kan dat echt?

09:26 - 05:39
luistertijd 09:26 - leestijd 05:39

De afgelopen twee maanden hebben zeven vrouwen de nieuwe anti-pigmentlijn Even Brighter van Eucerin getest.  Met een zg. correctiepen, een dag- en een nachtcrème. Niet alleen het gezicht, ook de armen, handruggen en decolleté werden meegenomen. Omdat zowel Babs als Anja voor de gezichtshuid kuurbehandelingen ondergaan, hebben zij niet het gezicht getest.

De claim van Eucerin:

Eucerin Even Brighter is zo ontwikkeld dat het overmatige melanineproductie tegengaat en pigmentvlekken hierdoor verminderen.

De formule bestaat onder andere uit Butyl-Resorcinol: remt de activiteit van de enzymen tyrosinase en TRP-1, verantwoordelijk voor de aanmaak van melanine. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een overproductie van melanine. Door de activiteit van de enzymen tyrosinase en TRP-1 te reguleren, wordt overproductie tegen gegaan. Pigmentvlekken verminderen zichtbaar al na 4-6 weken. Ook zit er Glycyrrhetinezuur in: dit ondersteunt het huideigen vermogen om celschade door UV-licht te herstellen.

De lijn bestaat uit de volgende producten:

Wat vond het team van de verpakking en gebruiksgemak?

Zowel Rona, Anja, Babs, Alex als Monique vinden dat de crèmes heel prettig uitsmeren en neutraal, licht geparfumeerd ruiken. Voor Alex had de dagcrème nog wel wat voller gemogen, maar Rona is content omdat hij bij haar geen vettig laagje achterlaat. Gerti, Monique en Jolanda hebben toch moeite met de volheid van de dagcrème: hij is te vet en laat de huid snel glimmen. Monique merkt dat als ze veel buiten is, die glim niet optreedt en de volheid juist prettig is. Anja neemt een soort glow waar, die ze eigenlijk niet wil omdat het juist haar lijntjes benadrukt. Ze prijst het feit dat de dagcrème geen wittige waas achterlaat, ondanks de spf 30 en dat hij snel intrekt.

Creme of concentraat?

Voor Rona hadden de potten dag- en nachtcrème wel meer onderscheid kunnen krijgen, ze zien er identiek uit, je pakt snel de verkeerde. Gerti en Jolanda ontdekten dat deze lijn niet alleen bij ons en in andere Europese landen te koop is, maar ook in Azië uitkomt, en dat hij daar veel uitgebreider is. De internationale lijn omvat ook nog een concentraat. Oh, wat willen ze die graag, want prettig luchtig voor hun huiden. Maar Eucerin laat ons weten dat Hollandse vrouwen echte crèmegebruiksters zijn, wellicht dat in een later stadium ook het concentraat nog bij ons komt. Tsja. BeautyJournaal testpanel is geen gemiddelde, maar een team skincare gebruikers 2.0! De dames vragen zich ook af waarom het niet in een pompje komt: gebruiksvriendelijker dan een pot, en hygiënischer.

Nachtcreme

Ook over de nachtcrème lopen de meningen uiteen. Vanwege de volheid van de crème besluiten Gerti en Jolanda hem vooral voor decolleté, armen en handruggen te gebruiken. Jolanda wenst zelfs dat er een bodycreme komt, want pigment heb je echt niet alleen op het gezicht. Monique geniet van de nachtcrème, evenals Anja, die hem zo fijn vindt qua textuur en huidgevoel dat ze hem zelfs overdag zou willen smeren. Monique vindt dat haar huid er een mooie glow van krijgt en haar gezicht ziet er de volgende ochtend glad en uitgerust uit, en goed doorvoed. Bovendien vindt iedereen het een heerlijke decolletecreme.

De correctiepen

Dan de correctiepen! De vrouwen zijn het er unaniem over eens: het gebruiksgemak is top. Aanstippen en klaar is Kees. Alleen Monique heeft hem niet gebruikt, ze houdt niet van ‘aanstippen’, ze wil smeren. Bovendien kreeg ze een branderig huidgevoel de paar keer dat ze het wel deed. En Gerti, die stopte na vier weken met de pen, omdat ze er pukkeltjes van kreeg. Ze weet inmiddels dat elk pukkeltje ook weer in een huidvlekje kan eindigen – wat ze nu juist wil voorkomen. Dat gold overigens voor haar ook met de crèmes: ook in haar hals kreeg ze er pukkeltjes van.

En, zijn de pigmentvlekken verminderd?

Alexandra: Na vier weken zag ze nog niets, maar na twee maanden is er wel degelijk resultaat. ‘Dankzij de spot corrector. Mijn pigmentvlekken zijn significant lichter, vooral die op mijn arm en ik heb het idee dat als ik blijf doorsmeren, hij zo goed als onzichtbaar zal worden. Die op mijn slaap is minder licht geworden en zeker niet minder dik. De fijne sproetjes op mijn neus zijn zo goed als verdwenen.’

 

Babs: ‘Omdat ik het niet op mijn gezicht mag smeren (vanwege mijn Obagi behandeling), heb ik het op mijn linker arm, hals en decolleté gebruikt. Na 4-6 weken zag ik op het oog en op foto’s geen verschil. Na 12 weken wel: de donkerbruine vlekken werden iets lichter. Toen ik mijn armen aan mijn huidtherapeute liet zien, zag ook zij, en haar cosmetisch arts wel degelijk verschil. Ze zijn niet weg, maar wel lichter. Daarbij geloof ik dat de Spot Corrector het beste werkt.’

Rona: Ook bij haar kwam resultaat na een week of tien. ‘Zowel op mijn gezicht (neus) als op mijn handen en decolleté. De vlekken zijn absoluut veel lichter geworden. Vooral op mijn rechterhand is het verschil groot. Verrassend genoeg zijn de lichtere plekjes niet beduidend minder geworden, wat je wel zou verwachten. Opvallend is ook dat ik deze zomer lang niet zo bruin ben geworden als normaal. Logisch natuurlijk, het werkt ook op de rest van de huid. Extra detail: na anderhalve maand begon de tinctuur van de Corrector pen te licht te branden op mijn huid.’

Gerti: ‘Pigmentvlekjes op mijn kaaklijn waren mijn uitgangspunt voor meting. Maar omdat ik stopte na vier weken vanwege het verschijnen van pukkeltjes, heb ik nu geen vergelijk. Na 12 weken gebruik zijn de moedervlekjes en sproetjes op mijn decolleté nog onverminderd zichtbaar. Wel heb ik de indruk dat de oranje-rode ouderdomskleur van deze huid wat verzacht is, waardoor mijn huid er wat rustiger en egaler uit ziet. Maar het verschil is subtiel.

Jolanda: De dag- en nachtcrème waren voor mij te vet. Maar de Spot Corrector vind ik een toverstafje. Al binnen een week zag ik vervaging, maar weg zijn ze niet. Als ik hem blijf gebruiken heb ik het gevoel dat ik mijn vlekken onder controle kan houden.

 

Anja: De pigmentvlek in mijn hals is nagenoeg weg. Sommige plekjes op mijn decolleté zijn lichter geworden. Ook de vlekken op mijn rechterwang waren wat minder prominent aanwezig voordat er bij Hannah met fruitzuur werd gewerkt. Ik heb wel het idee dat de producten beter werken bij door de zon veroorzaakte pigmentvlekken dan op genetische pigmentvlekken en sproeten.

Monique: Op mijn gezicht heb ik geen waarneembare pigmentvlekken, wel globale, versnipperde pigmentaties over de huid heen als je heel close kijkt. Op mijn decolleté heb ik wel pigmentvlekjes en vooral erg veel roodheid, en in mijn hals (vermoedelijk door parfumgebruik) ook. Ik ben deze zomer bijna zes weken op en af buiten geweest en ik heb de indruk dat de producten mijn huid beschermd hebben tegen nieuwe pigmentaties. Er is niets bijgekomen, maar….er is ook niets verminderd (in de hals en op het decolleté). Ik beschouw deze lijn als een fijne preventieve lijn als je veel buiten komt.

Zit er een herhalingsaankoop in, dames?

Zowel Monique, Alexandra en Rona kregen na twee maanden gebruik heel erg behoefte om weer huidverstevigende producten te gaan gebruiken. Iets waarin deze lijn niet voorziet voor de ouder wordende huid. Zowel Alexandra, Rona, Jolanda als Anja  zouden de correctiepen weer opnieuw kopen. Gerti blijft doorsmeren omdat ze denkt dat er meer dan 12 weken nodig zijn voor resultaat. Jolanda kijkt reikhalzend uit naar het concentraat in deze lijn, als light-versie. Anja vindt de nachtcrème een topper, en Monique zal de lijn volgend jaar zomer weer kopen – ter preventie.

En nog een goede tip van Eucerin: Als je zowel huidveroudering wilt aanpakken en pigmentvlekken wilt verminderen, gebruik dan een concentraat of andere zeer lichte fluïde onder de dag en nachtcreme (bijvoorbeeld Eucerin Hyaluron Filler concentraat – die Gerti al eens testte).

Tot slot nog een note: Dit product werkt absoluut niet tegen moedervlekken, dat is een ander mechanisme is in de huid. Het werkt wel tegen sproeten, ouderdomsvlekken en melasma.

Bestel ze direct online met korting: de dagcreme, de nachtcreme, de spotcorrector

 

 

Lees ook over Eucerin:

Lees ook algemeen op BeautyJournaal

Lees ook