Recent ben ik uitgenodigd om het hoofdkantoor van Beiersdorf, waar Nivea en Eucerin onder vallen, te bezoeken in Hamburg.

06:50 - 04:06
luistertijd 06:50 - leestijd 04:06

Recent ben ik uitgenodigd om het hoofdkantoor van Beiersdorf, waar Nivea en Eucerin onder vallen, te bezoeken in Hamburg. Dat was leuk!

De eerste dag stond in het teken van Nivea. De basislijn Nivea Visage krijgt een make-over en zal voortaan Nivea Aqua Effect heten Basis heten, en krijgt het ronde logo afkomstig van het beroemde blauwe blik.

Verrijkt met aqua porine technologie

De complete Nivea Aqua Effect Basis verzorgingslijn is nu verrijkt met het ingrediënt Hydra IQ, dat zorgt voor een optimale hydratatie van de huid. Hydra IQ is gebaseerd op de Nobelprijs winnende ontdekking van aqua porines. Kleine waterwegen die zich in de huid bevinden. BeautyJournaal schreef er al eens uitgebreid over. Dat lees je hier.

Daarnaast komen er ook twee nieuwe reinigingproducten: een mousse voor de gevoelige huid en voor de gewone huid. Deze producten hebben zowel een reinigende als verzorgende werking. De transparante vloeistof verandert in een schuimende mousse op het moment dat het uit het pompje komt. Vuil wordt door dit ingrediënt als het ware verpakt. Deze methode wordt als zacht voor de huid aangemerkt. De producten zijn vanaf juli 2012 te koop.

In het lab

Na de presentatie was het tijd voor een lab-bezoek. Hier worden nieuwe formules bedacht en getest. De grote afvulmachines staan hier niet, in dit lab gebeurt alles in het klein. Ik zag veel kitchen-aid mixers. Leuk! Maar foto’s maken mocht helaas niet. We werden getrakteerd op een demonstratie van het maken van een bodylotion. En dat gebeurt behoorlijk automatisch. Je pakte een ingrediënt, scant deze en de computer vinkt het af. Vervolgens schep je de juiste hoeveelheid in de mix en de computer geeft weer aan of je de juiste hoeveelheid hebt. Daarna hebben we een kijkje genomen in het testcenter. Hier worden producten op effectiviteit getest op mensen. We kregen een machine te zien die kon meten hoe diep de rimpels waren: de Primos, speciaal ontwikkeld door Beiersdorf en tegenwoordig een standaard in de industrie.

Test maar op mij!

Ik kon het niet laten om mijn huidje aan te bieden, en wat denk je? Geen rimpels! Ook boeiend was de ‘age stimulator’. Door middel van een foto kan deze machine voorspellen welke invloeden bepaalde factoren kunnen hebben op je huid in x aantal jaar. Factoren als zonlicht, maar ook roken. Het resultaat was voor sommige journalisten schokkend genoeg om meteen te roepen dat er gestopt zou worden met roken. Leuk vond ik ook om te horen dat testdeelnemers twee keer per jaar uitslagen krijgen van tests waaraan ze deelnemen. Ze horen dan wat ze getest hebben en wat de uitkomst was. Alles gebeurt natuurlijk geanonimiseerd.

Het Nivea house

In de middag stond de Nivea House op het programma. Ja, zelfs Nivea heeft een brandstore, in Hamburg en Berlijn. Deze winkel staat volledig in het teken van Nivea producten, maar er worden ook spa-faciliteiten aangeboden, en dat is echt uniek. Ik kreeg een heerlijke facial, van een helaas niet zo goed Engels sprekende vrouw. Ach, je weet wat ze zeggen: spreken is zilver en zwijgen is goud. Maar toen ze enthousiast mijn wenkbrauwen wilde gaan epileren heb ik in mijn beste Duits-Engels vriendelijk laten weten daarvoor te bedanken. Als je zelf eens in Hamburg of Berlijn bent, bezoek dan zeker deze bijzondere winkels. Het brengt je beleving van Nivea echt naar een ander niveau.

Eucerin Huidinstituut

De volgende dag bezochten we het Eucerin skininstituut. Gelegen in een prachtig oud  gebouw, hartje centrum. Het is sinds februari 2012 open. Het bestaat uit drie peilers: een gedeelte voor puur huidadvies en behandeling, een apotheek annex winkel, en een praktijkruimte waar de dermatoloog zetelt. Het is een geweldige manier om beauty en zorg te verbinden en oh, wat zou het geweldig zijn als dit ook in Nederland kwam. Wist je dat BeautyJournaal’s uitgever en journalist Monique regelmatig droomt van zo’n retailconcept? Het zou zomaar haar nieuwe carrière kunnen worden (als ze BeautyJournaal uit handen zou geven…).  Natuurlijk kreeg ik een huidadvies en dan bestond eruit dat erg op de zon moet passen en meer vetstoffen moet gebruiken, vooral mijn wangen komen het tekort.

Ook kregen we een primeur: de introductie van Eucerin Even Brigther tegen pigmentatieproblemen. Volgens Eucerin maakt 27% van de vrouwen zich hierover zorgen, in de categorie 50-70 jaar is dat zelfs 44%. Goed om te weten voor de BeautyJournaal lezeressen! Even Brighter belooft in 4 tot 6 weken het aanzien van de pigmentvlekken drastisch te verminderen.

Even Brighter

Eucerin meldt dat het qua werkzaamheid dezelfde resultaten behaald als de  bekende, medische blekende stof hydrochinon, maar wel veel milder is voor de huid.

Pigmentvlekken ontstaan kort gezegd door een ophoping van melanine en een overproductie van melanine. Melanine wordt gemaakt in de melanocyten. Deze zorgen voor kleur van de ogen, van het haar maar zorgen er ook voor dat de ogen kleur kunnen waarnemen. Ook helpen ze bij de productie van dopamine in de hersens.

In melanocyten komt een enzym voor genaamd tyrosinase. Tyrosinase is verantwoordelijk voor de productie en dus overproductie van melanine. Even Brighter pakt de tyrosinase productie in de melanocyt aan. De formule van de Even Brighter producten bestaat uit twee zeer actieve werkstoffen: butyl-Resorcinol en glycyrrhetinezuur. Butyl-Resorcinol reguleert de activiteit van de enzymen tyrosinase en TRP-1 (welke noodzakelijk zijn voor de melanine productie) en glycyrrhetinezuur ondersteunt het huideigen vermogen om celschade door UV-licht te herstellen.

28 dagen smeren voor resultaat

De crèmes hebben een SPF 30 en als je gaat smeren, moet je het wel 28 dagen volhouden voor resultaat. Dankzij de goede uitleg van dermatoloog Dr. Muche van de Mohs kliniek in Noord-Holland, die was meegereisd werd mij een stuk duidelijker wat pigmentvlekken zijn en hoe deze ontstaan. Belangrijk blijft natuurlijk het beschermen van de huid tegen uva-straling. De lijn bestaat uit een dagcrème een nachtcrème en een stick voor precieze applicatie. De prijzen variëren van €15.49 tot €24.99 en de producten zijn vanaf eind juli te koop.

Ik heb genoten van alle informatie en veel indrukken opgedaan. Heerlijk om te ervaren wat een merk als Eucerin doet om huidproblemen aan te pakken en wat Nivea doet om consumenten bewuster te laten worden van hun huid.

Lees ook