shop Prescription Edelweiss Cream – clean beauty! Monique schreef al eerder over de geweldige crèmes van Prescription. Deze crèmes zijn volledig ‘clean beauty’ geformuleerd en dus heel veilig voor mens en milieu. Bovendien geven ze een uitstekende verzorging. Bekijken     Ook de couperose is aangepakt   Op 16 augustus had ik weer een controle […]

04:06 - 02:27
luistertijd 04:06 - leestijd 02:27

 

 

Ook de couperose is aangepakt

 

Op 16 augustus had ik weer een controle afspraak bij Annelies Aarts in Brabant. Cosmetisch arts Lida Bos zou kijken hoe de voortgang verliep met mijn Obagi kuur en ik had een verzoek aan Annelies of zij iets aan mijn couperose kon doen.

Nu mijn huid steeds egaler wordt en de pigmentatie  lichter, worden mijn rode adertjes nog opvallender. Althans, voor mijzelf dan, vrienden en kennissen vonden het wel meevallen. Lida was niet helemaal tevreden, ik smeer te zuinig met de receptplichtige crèmes, tja, zuinig zijn, dat zit gewoon in mijn aard en om mijn sproeten bij mijn haarlijn en onder mijn wenkbrauw echt te lijf te gaan, moet ik daar toch wat meer gaan smeren. Een goede tip, die ik zeker ga naleven.

In deel 2 lees je zoal wat ik gebruik in mijn regime.Dus het advies was: meer tretinoine- en hydrochinoncrème bij stap 3 en 5.

Annelies heeft weer wat foto’s gemaakt, maar we weten allemaal hoe moeilijk het is om de juiste belichting te vinden. Ze heeft geen speciaal ingerichte faciliteit om de perfecte voor en na foto’s te maken, maar Annelies is natuurlijk een beautyspecialiste en geen fotografe. Overbelichte foto’s heeft ze direct verwijderd, omdat het dan lijkt het alsof ik helemaal geen sproet meer heb. Want net als Beautyjournaal gaat Annelies voor een eerlijk beeld en dat kun je ook terugzien in haar eigen magazine, waarin een artikel over mijn behandeling staat, compleet met de foto’s, waar ik ook niet bepaald op mijn voordeligst op sta: rode huid, vervellen etc.

Geweldig, toch? Ook foto’s van andere klanten zijn niet gephotoshopt en dat vind ik de enige juiste benadering. Annelies heeft de couperose op mijn wangen en neus met een heel fijn naaldje behandelt met coagulatie. Dat is even een venijnig gevoel, maar o, wat ben ik blij als ze verdwenen zijn. Er komt eerst een korstje op, die er vanzelf afvalt.  Mijn huid is nog aan het herstellen, op een foto zie je hoe ik er vlak na de coagulatie uitzie. Vooral mijn neusbrug, waar mijn bril op rust, was behoorlijk rood. Ik had ook twee gerstekorrels/milia op mijn wang, daar ben ik ook van verlost. Heerlijk!

Primeurtje!

Ik had op de Facebookpagina van Obagi gezien dat er een nieuwe Sun Shield was, en het eerste wat ik las: “Geen witte waas! “ Die moest ik gewoon hebben; de Healthy Skin Protection SPF 35 van Obagi is erg goed, maar de ene keer nam mijn huid het beter op dan de andere keer, dan zag ik toch weer die nare witte waas en deze nieuwe versie heeft maar liefst een SPF van 50! Gelukkig had Annelies hem in de salon en ik kreeg hem mee.

Hij heeft net als de andere versie een fijne klikdop, doseert prettig en smeert gemakkelijk uit. Mijn huid ziet er mooi mat uit. Ik zal het hier nog een keertje over schrijven, want het is momenteel mijn favoriete Sun Shield, zeker met die mooie zonnige dagen die we gehad hebben.

Ik wil het toch ook even over Annelies en haar salon hebben. Wij hebben nog een leuk en interessant gesprek gehad over o.a. voeding, gezond eten, huidveroudering e.d. Annelies is een ondernemer in hart en nieren. Enthousiast en gedreven.

Ik heb 11 september weer een controle afspraak en daarna…gaan we voor een Obagi Blue Peel. Spannend…

Ook interessant om te lezen is het artikel over voldoende pigment ter bescherming tegen de zon.

Ik zet mijn artikelen nog even op een rij:
Deel 1
: Fractional laser
Deel 2
: het begin van min bootcamp
Deel 3
: Mijn stappenplan
Deel 4
: Fractional laser + Obagi
Deel 5
: Foto overzicht behandelingen tot nu toe

Lees ook