Uitstekende prijs kwaliteitverhouding!

05:54 - 03:32
luistertijd 05:54 - leestijd 03:32

EUC HF Concentraat BOX‘Eucerin Hyaluron-filler concentraat is een serum dat onmiddellijke diepe werking en verhoogd anti-rimpel effect belooft. Klinische en dermatologische studies bewijzen “zichtbare vermindering van zelfs de diepe rimpels” en een “zeer goede huidverdraagzaamheid.” Wat er bedoeld wordt met diepe werking wordt niet duidelijk uitgelegd, waarschijnlijk dat het ook op de diepe rimpels werkt want, zo wordt gesteld, het concentraat “dringt direct door in de diepere lagen van de huid.”

De belangrijkste werkzame stoffen zijn hyaluronzuur en Saponine. Van hyaluronzuur is bekend dat het sterk vocht vasthoudend is en in die zin het aanzien van rimpels kan doen verminderen. Vergelijk het met een gedroogde abrikoos. Als je die in water laat wellen, wordt die veel minder rimpelig. Dat is wat hyaluronzuur doet. De huid zwelt op doordat ze meer vocht vasthoudt. En dat is wat bedoeld wordt met ‘van binnen uit’. Het effect is niet permanent. De rimpels zijn er nog steeds, maar minder zichtbaar. Overigens stelt Eucerin dat ze een nieuw type hyaluronzuur hebben gebruikt: het heeft een lager moleculair gewicht dat makkelijker in de huid dringt.

Van saponine had ik nog nooit gehoord. Het schijnt een schuimvormer te zijn vergelijkbaar met zeep. Saponine zou de huid moeten stimuleren hyaluronzuur te produceren. Daar heb ik niks over teruggevonden. Naast hyaluronzuur en Saponine bevat het serum verschillende siliconen.

Het hyaluron-filler concentraat is verpakt in zes ampullen van elk 5 ml. Zo’n verpakking roept bij mij iets te veel het gevoel van een gadget op. Verpakking in afzonderlijke ampullen is alleen nodig als een product snel bederft. De ampullen die je niet gebruikt, kun je dan in de koelkast bewaren zodat ze niet bederven. Ik doe dat bijvoorbeeld met mijn vitamine C serum. Ook als je een product als kuur gebruikt, kunnen afzonderlijke ampullen handig zijn, omdat de ongebruikte ampullen frisser blijven. Dat is allebei niet van toepassing op dit product. Het maakt de verpakking niet milieuvriendelijk. Neemt niet weg dat ik het voor mijn test erg handig vond.

‘Het serum is overtuigend vochtvasthoudend zonder dat het de huid vettig maakt. Het geeft een glad en zacht gevoel aan de huid. Ik had zelfs geen dag- of nachtcrème meer nodig en het is een prima make-upprimer.’

 

Gerti’s  conclusie: 

Het concentraat is een dunne lotion, brengt makkelijk aan en trekt goed in. Een paar druppels is genoeg voor het hele gezicht. Je huid voelt direct glad aan, dat komt waarschijnlijk door de siliconen. Het serum geeft hetzelfde effect als een make up primer.

In eerste instantie heb ik het concentraat gebruikt als serum onder mijn gewone dag- en nachtcrème. Ik zag geen bijzonder resultaat, waarschijnlijk omdat ik niet zo veel rimpels heb. Maar ik had een vliegreis van 10 uur voor de boeg en vliegen is funest voor je huid, het droogt je huid heel erg uit. Een uitgelezen kans om te testen of het Eucerin serum dit uitdrogen tegengaat. De ampullen zijn nu ideaal omdat ik geen grote fles in mijn handtas mee hoefde te nemen. Elke paar uur heb ik een paar druppels op mijn gezicht gesmeerd en ik stap met en fris en niet uitgedroogd gezicht uit het vliegtuig.

Toen ik vervolgens twee dagen op mijn koffer moest wachten, was dit serum het enige huidverzorgingsproduct dat ik bij me had. Mijn redding in de warme Indiase lucht en de droge koude airco van hotel en kantoor. Het serum is vochtvasthoudend zonder dat het de huid vettig maakt. Het geeft een glad en zacht gevoel aan de huid. Ik heb dag- en nacht crème niet gemist, alleen voor de spf, maar dat moest dan maar een paar dagen zonder. Voor mijn wat vettere huid is dit een ideale moisturizer. Het is zeker aan te bevelen voor de vochtarme huid. De droge huid heeft wellicht wel een dag- of nachtcrème erna nodig. Voor was mij niet nodig. In feite heb ik pas gemerkt hoe fijn het product was toen ik er niks overheen gebruikte. Helaas had ik maar één ampul bij me. Op de terugreis heb ik Estee Lauder Advanced Night Repair gebruikt. Hoewel dit ook een prima vochtbinder is, heb ik hierna wel een dag- of nachtcrème nodig. Dit serum is van zichzelf niet moisturizend genoeg.

Omdat het serum een goede huidverdraagzaamheid belooft, heb ik het ook door twee zussen laten testen. Beiden hebben een droge en erg gevoelige huid en allebei reageerden ze goed op het serum “Mijn huid voelt minder droog en is rustiger”. “Het lijkt alsof je mijn rimpeltjes wat minder ziet”.

We vonden alleen de ampullen onhandig. Ze zijn hard, je kunt er niet in knijpen, dus het was lastig om het serum eruit te krijgen. Uiteindelijk moet je het gewoon op zijn kop houden een keer schudden en het loopt er vanzelf uit. Toch zie ik het nut van de ampullen niet. Het ziet er leuk en fancy uit, maar overbodige verpakkingen maken een product duurder, niet beter.

Kortom: Eucerin Hyaluron-filler concentraat is een uitstekende moisturizer met een kalmerend effect. Geschikt voor alle huidtypen, de drogere huid zal waarschijnlijk nog een dag- of nachtcrème nodig hebben. De vettere huid overdag uitsluitend een spf, wat ook met een foundation kan want dit concentraat is ook een prima make up primer. Het rimpelverminderend effect is niet permanent, maar een huid die goed vocht vasthoudt krijgt minder snel rimpels.

Lees ook