shop Trinny London Flush Blush, ‘your post pilates glow’ Je ziet nauwelijks dat je blush op hebt, en toch is er een sprankelende, frisse glow. Hij is speciaal bedoeld voor de appeltjes van je wangen. Het is je perfecte ‘post pilates glow’!   Bekijken Bij BeautyJournaal zijn we zeer in de ban van die-hard werkzame […]

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Bij BeautyJournaal zijn we zeer in de ban van die-hard werkzame stoffen. Hocus pocus verhalen vinden we heerlijk om bij weg te dromen, maar we beginnen te trillen als hongerige rietjes als er producten voorbij komen waarin stoffen zitten waarvan we inmiddels weten dat ze echt zoden aan de dijk zetten, omdat ze al zo goed onderzocht zijn.

Wij krijgen spontane honger en ervaren een ongelofelijke hebberigheid als we verhalen lezen over het afgebakende alfabetje van  A, B3, C en E, naast oliën en vetten, aangevuld met wat stofjes die tegen het serieuze aanhangen zoals peptiden.

Om maar even met A te beginnen, in dit geval geen vitamine A-zuur waarover onze lezers al dan niet lyrisch zijn, maar de derivaat vorm retinol. Ik heb persoonlijk ondervonden dat ook retinol verdomde goed kan werken, als de concentratie maar (lekker irriterend) hoog genoeg is. Het grappige is dat er twee kampen zijn voor dit goedje: natuuraanhangers die zeggen dat retinoide uit planten net zo goed werken, maar niet de irritaties kennen van de synthetische versie. Medici met verstand van zaken zeggen dat dat er helemaal niet toe doet, wat telt is dat retinoide wel op de juiste receptor moet werken om het beoogde effect te verkrijgen als egalere huid, gladdere huid.

Nu zullen we dat niet zo snel te horen krijgen van de merken, al was het maar omdat de gemiddelde vertegenwoordiger dat zelf ook niet weet en inkopers ook niet en labmensen ook niet graag hun geheimen aan de grote klok hangen, tenzij ze heel zeker van hun zaak zijn en er ook trots op zijn qua bewijsvoering.

REN

REN heeft een nu Bio Retinoid Anti-Aging Concentrate waarvan de pr man dus zegt dat deze precies dezelfde werking heeft als de synthetische zus maar zonder de bijwerkingen, sterker nog, er staat in het persbericht  dat dezelfde resultaten worden behaald met op doktersrecept verkrijgbaar retinol. Nu, retinol haal je niet op doktersrecept, alleen vita A zuur. Maar goed, dit serum bevat maar liefst drie varianten: vitamine  a, pro-vitamine a en retinoide analoog, naast vitamine e en omega 7. Het interessante product kost 60 euro voor 30 ml. O.a. bij Skins Cosmetics.

Bekijk hier ook het verkoopverhaal over dit product:

Suki

C is ook zo’n fijne, hetzij een ingewikkelde, want onstabiele stof.  Het is verwerkt in het natuurlijke huidverzorgingsmerk Suki, van een mevrouw die eh…ik vermoed ook Suki heet, alleen wordt dat niet vermeldt in de perscommunicatie. Suki schrijft dat ze haar hele leven gewijd heeft aan onderzoek over hoe het lichaam alles om zich heen werkt, van voedsel tot cosmetica. Ze zegt gewerkt te hebben met wetenschappers die cosmetica ontwikkelen (wie dan?) en dat leidde tot haar droom: Suki. Wie Suki is blijft een raadsel en wat ze bedoelt met hoe het lichaam alles verwerkt evenzeer, maar goed, Suki houdt van zuivere ingrediënten die ook 100% natuurlijk zijn. Een van haar succesproducten is de bio-C 10% formula face serum, maar ze heeft meer interessante botanische cosmeceutical producten, waaronder een firming cream met resveratrol en tetrapeptiden, een peeling met glycolzuur en enzymen. Allemaal gewonnen uit plantaardige extracten. Een lijn  waar je, zeker als je van natuurlijk houdt, absoluut eens moet in duiken. Informatie via www.danydiop.nl. Prijzen zijn niet gegeven.

Bekijk hier het verkoopverhaal van Suki’s vitamine c serum:

Lees ook