Deze chirurg heeft ook aandacht voor healing. Voor haar zijn lichaam en ziel een.

02:12 - 01:19
luistertijd 02:12 - leestijd 01:19

Een holistisch plastisch chirug, wat is dat eigenlijk? In dit gesprek met de plastisch chirurg Lidewij Hoorntje ga ik de diepte in over deze visie, en levensinstelling. Lidewij werkt in het team van plastisch chirurg Frank Niessen bij Mittsu Institute in Amsterdam. Ze heeft een bijzondere, mooie visie op welzijn en genezing waarbij lichaam en geest echt samenwerken voor het meest optimale resultaat. Bij BeautyJournaal werken we graag samen met artsen die deze allesomvattende gezondheidsvisie voor lichaam en ziel combineren.

Werken in Amsterdam en Groningen

Lidewij werkt als plastisch chirurg ook in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Haar belangrijkste aandachtsgebied zijn borstreconstructies, zowel na verwijdering van borstimplantaten als na borstkanker. Daarnaast doet ze ook veel buikwandoperaties, oogleden en oren.

Ook leefstijl arts

Lidewij is niet alleen als chirurg opgeleid, maar ook als hypnotherapeut, ze begeleid ademsessies en ze volgt momenteen een opleiding van de Academy for Integrative and Lifestyle Medicine.

Het is voor Lidewij belangrijk om haar patiënten zowel vooraf als na de operatie op een mooie manier te begeleiden. Met aandacht voor voeding, ontspanning en meditaties.

Het keerpunt in haar leven

De holistische levensvisie kwam op haar pad door een ingrijpende ziekte van een van haar kinderen. In deze podcast vertelt ze erover. Het opende haar ogen hoe ziekte, zorg en gezondheid nauw verweven zijn met elkaar. Het zijn geen gescheiden disciplines, het een kan niet zonder het ander. ‘Het reguleren van je zenuwstelsel van invloed is op hoe je de wereld beleeft.’

Luister naar de bijzondere podcast met Lidewij Hoorntje. Heb je vragen voor haar, stel ze via ons contactformulier, wij zorgen er altijd voor dat je persoonlijk antwoord krijgt. Volg Lidewij ook via haar Instagram account.

Lees ook:

Luister op:

Speel deze podcast af op:

Lees ook