Niets is zo ergelijk als van die uitgedroogde hielen.

01:23 - 00:49
luistertijd 01:23 - leestijd 00:49

Niets is zo ergelijk als van die uitgedroogde hielen. Vaak kan er sprake van overtollig eelt zijn, maar net zo vaak zit er nauwelijks eelt, maar is die huid gewoon super uitgedroogd. En hoe vaker je op open schoenen loopt en al helemaal op platte open schoenen in warme landen, waardoor de hitte van de straat maar al te gemakkelijk door de dunne schoenzooltjes heen dringt in de huid,  hoe erger het wordt.

Wij kunnen in de vakantie gewoon barstjes in onze hielen krijgen, van pure uitdroging. En dat doet zeer, die kloven. Vijlen helpt, maar smeren nog meer. Natuurlijk, Vaseline is fijn, zelfs olijfolie kan het een beetje doen en talloze andere producten, goedkoop of duur, maar….die Klovencreme van Gehwol is echt een geschenk uit de hemel. De samenstelling is perfect in balans met de hoeveelheid vetten, vochtbinders en huidverfrissers (snuf menthol of zoiets). Je bent werkelijk binnen 1 of 2 dagen van je droge hielen af en de huid wordt prachtig zacht en blijft dat ook zo lang je eenmaal daags je voeten ermee insmeert – bijvoorkeur voor het slapengaan.

Lees ook:

Lees ook