John Frieda, Alka, Zealots of Nature, G.M Collin, Anastasia Beverly Hills, Pascaud, CeraVe, Authentic Beauty Concept, Meder

13:45 - 08:15
luistertijd 13:45 - leestijd 08:15

Skincare, haircare en een klein beetje make-up. Ook in februari heeft het BeautyJournaal testpanel weer een fijne mix van maandfavorieten voor je verzameld. In dit artikel delen wij onze favoriete producten van de afgelopen tijd met je. Doe lekker inspiratie op!

Beauty liefhebber Dian: John Frieda Vibrant Shine collectie

Mijn geverfde haren kunnen zeker wel wat extra verzorging en glans gebruiken. Afgelopen maand maakte ik kennis met de nieuwe Vibrant Shine collectie van John Frieda. Deze collectie geeft het haar glans en versterkt het van binnenuit. De producten versterken de kleur van natuurlijk en van gekleurd haar en zijn vegan-friendly, vrij van parabenen en van sulfaten.

Ik heb de afgelopen tijd de Colour Shine Shampoo, Colour Shine Conditioner en de 3-in-1 Shine Spray geprobeerd en ben aangenaam verrast. De shampoo reinigt mijn haar zonder het te verzwaren, de conditioner maakt de haarschubben glad en heeft een voedende werking en de 3-in-1 spray beschermt tegen hitte en ontwart mijn haar. Samen zorgt deze routine voor glanzend en zacht haar. Ik kan er soepel met mijn handen door en het voelt heerlijk glad aan.

Ben je nu benieuwd welke ingrediënten zorgen voor zo’n gladde, glanzende finish? I got you!

Shop hier online

 

Uitgever en journalist Monique: Alka Basische Deodorant Stick

Deodorant is altijd erg belangrijk voor mij geweest omdat ik flink kan transpireren. Na mijn zwangerschappen was dat het ergst. Tijdens de ontzwangering was ik echt doorweekt in mijn oksels.

Nu in de overgang merk ik ook dat mijn okselgeur veranderd is. En ik weet niet of dat ook door de pittige Corona infectie komt van twee jaar geleden, waardoor mijn reukvermogen een lange tijd heel erg veranderde.

Klassieke deodorant met aluminiumzouten werken het best, maar ik blijf aluminiumzouten wat omstreden vinden, ook al weet ik dat er geen doorwrocht wetenschappelijk bewijs voor is.

Toen ik van een bevriende pr-relatie Alka Deo ontving en las dat het de zure lucht in zweetgeur tegengaat, was ik direct geïnteresseerd. Ik vind namelijk dat er een zure lucht in mijn okselgeur zit. Wellicht is mijn reukvermogen veranderd, of toch ook mijn lichaamsgeur.

Binnen twee dagen merkte ik al effect van deze deo en het maakt me superblij. Het blijkt inderdaad waanzinnig goed zure geurcomponenten af te kunnen breken, waardoor ik nog nauwelijks iets bij mezelf ruik!! Het geheim zit hem erin dat deze deo mega basisch is. Het heeft een pH-waarde van 8,2!

pH-waarde

Met een pH-waarde van 8,2 neutraliseert Alka Deo zure afvalstoffen, waardoor de ontwikkeling van transpiratiegeur wordt voorkomen. De deo bindt kwalijke de onwelriekende vetzuren en zet ze om in geurloze zouten, zodat geuren direct en langdurig worden geneutraliseerd. Werkzame bestanddelen zijn o.a. magnesium uit zeewater en plantaardig zink. Deze deo maskeert, blokkeert of verstikt de huid niet. Hij is aluminium-vrij.

Ik ben nooit gecharmeerd van natuurlijke deo’s omdat ze bij mij niet werken, maar ik vind dit echt een aanrader. Het is zo slim om juist een heel basisch product te ontwikkelen.

Leuke info

Het menselijk lichaam bestaat bij geboorte voor 30% uit vaste structuren als mineralen en spoorelementen en voor maar liefst 70% uit water. Het lichaam van een vijftienjarige bestaat nog voor 60% uit water, de zure afvalstoffen bedragen zo’n 7,5%. Rond je veertigste staat de teller op 50% zure afvalstoffen. Mensen gaan daardoor niet alleen steeds zuurder ruiken, de cellen worden ook steeds minder actief en dat leidt onder meer tot vermoeidheid, problemen met de huid en stijfheid van spieren en gewrichten. Vanuit de filosofie van Alka is het dan te adviseren om te gaan ontzuren.

Shop de heerlijke deo hier online

 

Corine: Zealots of Nature Mandarin Hand Cleansing Gel

Tijdens de COVID-pandemie heb ik ontelbare hand sanitizers en cleansing gels gebruikt. Bij iedere winkel, ieder restaurant stond of staat er wel weer een andere variant. Over het algemeen doen ze wat ze moeten doen, namelijk je handen reinigen, maar lekker ruiken doen ze meestal niet. Het resultaat is een onaangename en sterke alcoholgeur die wel eventjes blijft hangen.

Aangenaam verrast was ik dan ook toen ik het laatste weekend van februari tijdens een stedentrip naar Athene een klein flesje Mandarin Hand Cleansing Gel van het Griekse merk Zealots of Nature aantrof in mijn hotelbadkamer. De geur van verse mandarijntjes komt je tegemoet, wanneer je deze gel gebruikt. En dan geen chemische, in een labarotorium nagemaakte fruitgeur… Nee, échte mandarijntjes! Ook fijn is dat de Mandarin Hand Cleansing Gel verrijkt is met hydraterende vitamine B5. Dat voorkomt uitdroging van je handen door het regelmatig wassen en reinigen.

Mocht jij niet op korte termijn afreizen naar Griekenland, dan kan je ook gewoon een 250 ml-verpakking bestellen in de webshop van Zealots.

Shop hier online

 

Model MandyG.M. Collin Native Collagen Gel

Deze gel (collageen serum) geeft echt een intense vochtboost. In de winter is mijn huid altijd wat droger, dus heb ik echt een goed product nodig om mijn huid te kalmeren en te hydrateren.

Ook heb ik beginnende fijne lijntjes bij mijn mond, deze gel verhoogt de elasticiteit van mijn huid en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Je ziet dat deze wat minder opvallen. Het smeert goed uit en is zuinig in gebruik. Heel makkelijk en hygiënisch aan te brengen, de gel zit in een pompje.

Zelf gebruik ik deze gel elke avond na het reinigen van mijn huid, 4 pompjes is genoeg. Het flesje zelf heeft een luxe uitstraling. Mijn huid voelt de volgende ochtend altijd super zacht aan, echt heerlijk! Ook heb ik een gezonde natuurlijke glow.

Je kan het product ook als masker aanbrengen. Ga daarna lekker in bad zitten, en neem even een momentje voor jezelf. Genieten! Deze gel is voor mij zeker een groot favoriet en kan niet meer gemist worden in mijn badkamer kastje. Smeren maar!

Shop hier online

 

Harriet: Anastasia Beverly Hills Lip Gloss

In november was ik voor het eerst in twee jaar weer eens in de Verenigde Staten, Florida. De plaatselijke Ulta (een cosmeticaketen vergelijkbaar met Douglas) had erg leuke aanbiedingen rond Black Friday en ik pakte deze lipgloss van Anastasia Beverly Hills mee.

Ik ben niet van de lippenstift en gebruik meestal een lipbalm met een kleurtje erin, lekker snel en makkelijk. Maar ik hou wel van glim en glans, dus ik dacht, de kleur is zo mooi, ik wil het wel weer eens proberen. Bingo!

Een donkerroze tint met metallic glitters die perfect met de kleur van mijn mond matcht. Het voelt heel aangenaam, verdeelt heel goed over je lippen en het geeft meteen een volle lippen effect. Daarnaast blijft het relatief lang zitten en voelt het niet sticky aan. Erg mooi!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Pascaud Cleanser

Deze maand is voor mij de cleanser van Pascaud mijn favoriet van de maand. Dit is een heerlijke crème face wash die zowel onder de douche als met je handen of op een wattenschijfje gebruikt kan worden. Ook je oogmake-up verwijder je moeiteloos met deze cleanser.

De cleanser is PH neutraal en daarom is het niet nodig om na de reiniging een toner te gebruiken. Absoluut mijn favoriete reinigingsproduct!

Shop hier online

 

Gerti: CeraVe Hydraterende Gezichtscrème SPF25

CeraVe hydraterende gezichtscrème SPF25 bevat chemische filters en beschermt tegen UVA en UVB stralen. SPF 25 biedt voldoende bescherming voor de wintermaanden, zeker in deze tijd dat we de zon nauwelijks zien. Het is een vrij stevige crème waardoor je misschien verwacht dat hij een witte waas geeft, maar dat is niet het geval. Hij smeert lekker uit. Glimt niet echt, maar is ook niet mat.

Wat is het bijzondere van deze crème? De verzorgende ingrediënten glycerine, hyaluronzuur en drie verschillende ceramiden. Daarnaast zit er niacinamide in, een veelzijdig ingrediënt dat de huid kalmeert, tegen pukkeltjes werkt en tegen lichte pigmentvlekjes. Niacinamide is al jaren een vast onderdeel in mijn huidverzorgingsroutine. Met de CeraVe hydraterende gezichtscrème SPF25 hoef ik geen apart serum meer te gebruiken. En dat voor nog geen 15 euro!

Shop hier online

 

Make-up artist LydiaAuthentic Beauty Concept Dry Shampoo

Authentic Beauty Concept is geïnspireerd door kappers en vakmensen die dezelfde waarden delen. Het is een uniek kapperscollectief.

Het merk heeft een ruim assortiment aan duurzame en clean beauty producten. Bye, bye siliconen, parabenen, sulfaten, en kunstmatige kleurstoffen, hallo 100 % natuurlijke en dierproefvrije ingrediënten! De producten zijn duurzaam geproduceerd. De verpakkingen zijn 100% recyclebaar.

Mijn ervaring met de droogshampoo

Ik heb lang haar. En aangezien ik geen zin heb het om de dag te wassen, dan is het namelijk wat vettig bovenop, bied een droogshampoo uitkomst. Zo stel ik die wasbeurt een dagje uit. Ik heb er al verschillende uitgeprobeerd en deze van Authentic Beauty Concept is transparant en superfijn van textuur.

Je ziet het product bij gebruik niet zitten. Ik spray bovenop en in de lagen eronder bij de aanzet. Even rustig laten indrogen, dan de borstel erdoor en klaar. Het geeft de aanzet ook gelijk wat meer body en textuur. Het werkt hittebestendig tot 230°C, dus je kan gerust nog met de krul of stijltang aan de slag. Het ruikt lekker. Beetje bloemig. Er is ook een kleine versie, handig voor een weekje vakantie!

Vind hier een salon bij jou in de buurt

 

Schoonheidsspecialiste Anastasia: Meder Beauty Science Circa-Night Cream

De Circa-Night belooft om de slechte gevolgen van slaaptekort op je huid, te wissen. Bio-hacking is een nieuw hip woord in de wereld van verzorging. Om kort door de bocht te gaan, betekent dit dat men de slechte invloeden van de biologische processen slim af wilt zijn.

Circadiaans ritme

Circa-Night is gemaakt met de bio-hacking technologie. Het baseert zich op het circadiaans ritme van de huid, dit is een biologische ritme die de huid volgt. Elk proces, die in de huid plaatsvindt, heeft zijn eigen tijdstip. De vernieuwing en herstel van de huid vindt ‘s nachts plaats. Wanneer we slaaptekort hebben of slecht slapen, kan dit proces niet volledig plaatsvinden en is dit op de huid zichtbaar: de huid ziet er grauw uit, is minder stevig en we kunnen wakker worden met een vervelende puist.

De Circa-Night kan je nachtrust niet helpen, maar het veegt de gevolgen van een slechte nachtrust weg. Het Metabiotic Ice Awake complex stimuleert de aanmaak van type 1 collageen, waardoor de huid er steviger uitziet ‘s ochtends. Soja peptiden verhogen de elasticiteit van de huid en stimuleren de cellen. Vitamine B5 helpt de huid zich te herstellen en voorkomt ontstekingen.

Mijn ervaring

Ik gebruikte nooit een nachtcrème, omdat de meeste veel te vet zijn en ik het gevoel heb dat ze meer de huid uitdrogen, dan dat ze helpen.

Circa-Night heeft een lichte textuur, die snel in de huid indringt en voelt niet plakkerig aan. ‘s Ochtends ziet mijn huid er inderdaad frisser uit, ze is minder gevoelig en voelt stevig aan. Het effect van Circa-Night kan men trouwens bijna onmiddellijk na het aanbrengen ervaren.

De Circa-Night is ontwikkeld voor mensen met slaaptekort, maar de positieve gevolgen zijn ook zichtbaar wanneer je wel een goede nachtrust hebt (zoals in mijn geval). Het is geschikt voor alle huidtypes en voor alle leeftijden.

Shop hier online

beautyjournaal shop

Lees ook