Gerti is dankzij deze voetpeeling helemaal klaar voor de lente!

04:19 - 02:35
luistertijd 04:19 - leestijd 02:35

Na een regenachtige en grijze januari maand verlang ik naar het voorjaar. Weg met sneakers, ik wil sandalen en pumps. Dus bereid ik mijn voeten alvast voor en test ik de Lova Skin Instant Foot Peeling.

Ingrediënten 

Deze voetpeeling bestaat uit een exfoliërende spray en een voetvijl. De spray bevat glycolzuur, melkzuur, malic acid (appelzuur) en salicyl zuur. Daarnaast bevat het ook nog wat verzachtende en verzorgende bestanddelen.

Shop hier online

 

Het gebruik

Je sprayt 8-10 keer op de harde delen van je voet: hiel, bal, zijkanten en tenen en laat het 60 seconden inwerken. Met de vingers verwijder je eerst het meeste van de losgeweekte huid. Daarna gebruik je de vijl, eerst de ruwe kant, vervolgens de fijne kant. Afspoelen en klaar! Je behandelt je voeten om de beurt, anders zou de peeling te lang inwerken.

Als intensieve behandeling kun je de peeling 1 tot 2 keer per week gebruiken. Als onderhoudsbehandeling 1 keer per 2 weken.

Mijn ervaring

Ik ben voorzichtig en hou de ervaringen van Monique en Esther in gedachten met de Starskin Magic Hour Exfoliating Double layer Foot Mask Socks waarbij de peeling tot wel 2 weken doorwerkte. Ik smeer dus uit voorzorg het zachte middendeel van mijn voet in met vaseline. Vervolgens spray ik mijn voeten in, ben wat voorzichtig met mijn tenen, en zet de timer op 60 seconden.

Gerti’s voet bij aanvang van de test

Het proces

Voorzichtig rub ik met mijn vingers de huid eraf. Ik hoef niet hard te wrijven, de huid laat makkelijk los. Ik ben verbaasd hoeveel eraf komt. Toch heb ik niet het gevoel dat ik te veel verwijder. Als ik met mijn vingers niks meer loskrijg gebruik ik de vijl. Als laatste spoel ik mijn voet af. Daarna behandel ik mijn andere voet.

Shop hier online

 

Zacht, glad en gehydrateerd

Wow, mijn voeten voelen heel zacht en glad, veel minder ruw en ook gehydrateerd! Als ik een gewone voetvijl gebruik of een eeltmesje, blijft mijn hiel ruw aanvoelen. Dat heb ik nu niet. Mijn voeten zijn direct toonbaar. Nee, niet al het eelt is in een keer weg. Dat is maar goed ook, je kunt niet ongecontroleerd je eelt verwijderen. Mijn voeten blijven de hele week glad en zacht aanvoelen. Ze vervellen niet.

Gerti’s voet tijdens het proces

Gecontroleerd te werk gaan

Na een week gebruik ik de peeling opnieuw voor een nog mooier resultaat. Weer bescherm ik de zachte delen met vaseline. Mijn hiel en bal van mijn voet spray ik in, op ander plekjes breng ik de peeling met mijn vinger aan, zoals de bovenkant van de tenen. Ik spoel wel gelijk mijn handen af! Door zo gecontroleerd te werk te gaan, haal ik ook wat ruwe plekjes op de achterkant van mijn  voet weg.

Gerti’s voet na gebruik van de Lova Skin Instant Foot Peeling

Mijn conclusie

Ik vind de Lova Skin Instant Foot Peeling een heel prettig product. Het werkt snel en makkelijk. Zeker na de eerste keer als je weet hoe je met de spray om moet gaan. Wel zaak om gevoelige delen van je voet te beschermen. Na 2 behandelingen kan ik overstappen op de onderhoudsbehandeling. Nu een leuk kleurtje op mijn nagels en ik ben klaar voor het voorjaar!

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook