Hoe zinvol is het om een tijdje niet te smeren. We scheiden de feiten van de fabels in deze podcast!

01:34 - 00:56
luistertijd 01:34 - leestijd 00:56

Ja, niet alleen je darmen en zo ‘moet’ je regelmatig ontgiften ofwel detoxen. Ook voor de huid zijn er mensen die dat aanraden. Maar wat is je huid detoxen eigenlijk? En is dat zinvol, of juist onzin? BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom gaat in gesprek met huidexpert Mardge Pascaud.

Persoonlijk heb ik het begrip detoxen altijd heel lastig gevonden, omdat ons lichaam over zeer ingenieuze mechanismen beschikt om zich te ontdoen van afvalstoffen. Via nieren, lever, darmen en de huid.

We leven in een wereld waarin vele mensen ervan overtuigd zijn dat je het lichaam regelmatig een reset moet geven om het weer goed te laten functioneren. Dit wordt vooral aangeraden op moment dat de radertjes niet allemaal zo lekker lopen.

Hoe zinvol is het?

Detoxen is een beetje zelfkastijding. Je gaat voor bepaalde tijd je lijf even een shocktherapie geven. Is dat zinvol? Het zou kunnen, echter is het veel duurzamer en intelligenter om gewoon jezelf een gezonde leefstijl aan te meten. Je lijf zal je daar dankbaar voor zijn.

Dit geldt ook voor je huid, het is immers ook een orgaan. In dit gesprek met Mardge praten we erover: moet je af en toe stoppen met smeren, moet je extra stimulatoren inzetten om zogenaamde afvalstoffen beter af te laten voeren? Wat is dan de beste methode?

Heb jij een vraag aan onze huidexpert Mardge Pascaud? Stel hem via het contactformulier, je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Luister op:

Speel deze podcast af op:

Lees ook