Monique testte de producten uit en is er zeer over te spreken!

08:38 - 05:11
luistertijd 08:38 - leestijd 05:11

Waar kun je leuker en ontspannender met elkaar praten, dan op het strand, aan de mooie Hollandse kust. Dat deden BeautyJournaal’s Monique en beauty innovator Mardge Pascaud deze zomer.

Circadian: beter ontspannen, beter slapen

Mardge heeft een bijzondere lijn uitgebracht om je te helpen ontspannen: om beter te slapen, met supplementen en een super lavendelgeur stick en met een bijzondere creme die niet alleen helpt de vitamine D synthese te optimaliseren, maar ook de klokgenen in je huid helpt gelijk te zetten. Voor een rustiger huid. En…..een rustiger geest.

Het thema slapen en ontspannen is een heet hangijzer. Sla er wat onderzoeken op na en je leest dat maar liefst 63% van de Nederlandse bevolking niet tevreden is over de slaapkwaliteit en het percentage dat aangeeft stress te hebben, ligt nog hoger.

Waarom we slecht slapen

Niet goed slapen, niet goed ontspannen, een storing in de biologische klok, het komt allemaal op hetzelfde neer. Sliep je vroeger misschien als een roos en was ontspannen leven heel gewoon voor je, door leeftijd, schommeling in hormonen, medicijnen, stress, geluiden van buitenaf en ga maar door, kan je slaapritme verstoord zijn.

slapen

Hoe lekker is het uitgerust op te staan

Stel je eens voor wat beter slapen je oplevert. Een uitgeruste look bij het opstaan, meer focus overdag – je functioneert gewoon beter – en nog een heel rijtje voordelen. Zoals een hormoonhuishouding die meer in balans is, meer regelmaat in het bioritme en een stofwisseling die minder verstoord is. Trendwatchers zeggen niet voor niks dat ontspanning en goed slapen de nieuwe vormen van luxe zijn.

Meer ontspanning en focus

Met dit in het achterhoofd is Circadian ontwikkeld; drie producten die zorgen voor een upgrade van de slaapkwaliteit en voor meer ontspanning en focus. Het gaat om een crème (’s avonds aanbrengen op gezicht en handen), capsules (aan het eind van de dag of een uur voor het slapengaan innemen) en een stick (opengedraaid bij je bed zetten zodat de lavendelgeur je kalmeert en zorgt voor een diepere slaap). Iedereen die Pascaud kent, weet dat dit precies past bij de beauty triangle waarbij inner-, outer- en zenbeauty met elkaar in balans zijn en elkaar versterken.

Wat betekent Circadian eigenlijk?

Nu vraag je je misschien af wat de naam Circadian betekent. Heel simpel; het circadiaans ritme is het biologische ritme van de cellen (ook van de huid) en gebaseerd op de natuurlijke manier waarop ons lichaam reageert op licht en donker. Dit houdt in dat bijvoorbeeld je huid iedere 24 uur fysische veranderingen doormaakt, zoals verandering in de talgproductie, de vochtbalans, de pH-waarde en de temperatuur van de huid.

’s nachts gaat je huid in de herstelmodus

Overdag zijn onze lichaamscellen in de ‘beschermingsmodus’ en ’s nachts gaat onze huid in de ‘herstelmodus’. Door met producten in te spelen op deze biologische processen in een bepaald tijdsblok, oefen je invloed uit op het ritme en heb je hier 24 uur profijt van.

Monique testte het uit…..

Slapen, ik kan het best, maar ik hou er ook erg van, net zoals van ontspannen. Dus als het nóg meer kan, graag!

Circadian Caps

Ik begon met de supplementen! Eentje een uur voor het slapengaan. Ik merkte richting het einde van dat uur dat ik slaperiger werd en besloot ook lekker mijn mandje in te gaan, om te voorkomen dat het gevoel weer wegebt.

Gedurende de nacht word ik altijd wel even wakker om te plassen. Ik bemerkte dat ik eigenlijk heel lekker ontspannen halfslapend ging plassen en me ook bedacht: ik voel me chill zeg! Bij het opstaan was het niet anders: gewoon lekker wakker worden en je ook lekker in je hoofd voelen.

De kracht van tryptofaan

Mardge vertelt me in de video dat er niet een heel klein snufje melatonine in zit, maar ook tryptofaan, of beter gezegd 5-HTP. en die stof is mega belangrijk voor je hersens. Dat heb ik al eens eerder ervaren, na de voor mij zware Delta-Corona infectie. Ik was een half jaar later nog vreemd vermoeid in mijn hoofd. Na een healthcheck werd mij geadviseerd eiwit shakes te gaan nemen, en daarin zaten hoge doseringen aminozuren waaronder tryptofanen. Man, wat knapte ik daarvan op!!

5-HTP kan door het lichaam worden omgezet in serotonine en melatonine. Serotonine is een neurotransmitter, een stof die een rol heeft in zenuw- en hersencellen en betrokken is bij de overdracht van prikkels. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Melatonine helpt om goed in slaap te vallen.

Verder zit er een Slaapmutsjes kruid in het supplement. Ik gebruik ze on and off een paar keer per week, en het effect blijft uitermate prettig. Mardge heeft dit heel goed ontwikkeld!

Dit zegt de inci-lijst: GABA (gamma aminoboterzuur), Griffonia Simplicifolia (slaapmutsjeskruid dat van nature een hoge concentratie tryptofaan bevat), Vitamine B1 +B6 en Melatonine

Shop hier online

Circadian Stick

Dit is een stick die je opendraait en naast je op het nachtkastje zet. Het verspreidt een lavendelgeur. Je gebruikt het dus niet op je huid.

De stick is gemaakt van een hydrogel en het geeft echt zeer effectief geur af. Je weet het, lavendelgeur kalmeert.

Hydrogel, het is weer eens wat anders

Draai hem ’s ochtends wel dicht, want de hydrogel verdampt langzaam. Je draait hem dan ook telkens een stukje verder omhoog. Je kunt de geur ook inhaleren als je daar behoefte aan hebt. De stick gaat zo’n 480 uur mee.

Ik vind het echt heel erg goed geur afgeven, en de geur is ook heel verfijnd en toch intens. Goed gedaan, Mardge!

Shop hier online

Circadian Cream

Deze nachtcrème heeft bijzondere eigenschappen. Het verzorgt niet alleen de huid, maar dankzij een speciale chronopeptide (Chronocyclin) wordt het circadiaans ritme in de huid hersteld. Ook wordt de activiteit van vitamine D geoptimaliseerd. Zoals je weet maken wij vitamine D aan via onze huid, onder invloed van zonlicht. Er zit ook extra hyaluronuur in voor de vochthuishouding van je huid.

Steuntje voor de biologische klokgenen in je huid

De crème helpt het huideigen verdedigingsmechanisme gezond te houden, zodat je huid er ook mooi uit blijft zien. Dit is vooral overdag belangrijk, en daarom gebruik je hem ’s nachts, zodat het zijn werk kan verrichten. Je kan deze crème over elk serum (van Pascaud) aanbrengen. Op je gezicht, maar ook op je handen. Voor het slapengaan.

Het is een ontzettend fijne crème met een hele zachte geur. De huid wordt heerlijk zacht en gloedvol.

Shop hier online

Met de complete range van Circadian kun je de biologische klok in je huid en in je lichaam een beetje helpen. Voor meer ontspanning, beter en slapen en een gezonde huid! Voor in de salon heeft Mardge een speciaal Circadian Rituel ontwikkeld met speciale massages. Vraag er naar bij jouw Pascaud instituut, vind een adres via de salonfinder.

WIN DIT GEWELDIGE PASCAUD CIRCADIAN PAKKET!

Heb jij unieke slaaprituelen, waar anderen ook wat aan hebben? Niet de geijkte tips uit de boekjes? Vertel het ons en wie weet maak jij kans op een van de superpakketten die wij weggeven. Stuur je tips en je adres naar info@beautyjournaal.nl

Lees ook:

Lees ook