Wow! Ze heeft een toprecept!

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

Mardge heeft zich het afgelopen jaar verdiept in het fenomeen kringen en wallen en een product ontwikkeld dat echt doet wat het belooft. Zwelling door vocht en donkere kleuring onder je ogen verminderen! In dit artikel vertelt ze er alles over.

Er altijd vermoeid uitzien door donkere kringen

Donkere kringen onder of rondom je ogen hebben verschillende oorzaken. Een opeenhoping van melanine kan pigmentverkleuring geven waardoor je oogomtrek er donkerder uitziet. Doorbloeding kan een issue zijn. Als de vele bloedvaatjes die daar zitten verwijden of doorlaatbaar worden, toont dat ook donker.

Je leefstijl kan van invloed zijn: slechte slaapkwaliteit, roken en alcohol, niet sporten (als is het maar lange wandelingen maken), ongezond eten en te weinig vocht tot je nemen. Er kunnen allergieën of ontstekingen in het spel zijn in de bijholten, waardoor vocht zich ophoopt en een donkere verkleuring geeft.

Vanzelfsprekend kan je leeftijd ook een rol spelen, net zoals erfelijkheid. Als je ouder wordt neemt de dikte en veerkracht van de huid af. De traangoot wordt zichtbaarder, er ontstaat schaduwvorming.

Schaduwvorming kan overigens ook een rol spelen als je wenkbrauwbot iets meer overhelt. Ook dan kan de ooghuid donkerder ogen.

Dikke ogen – de wallen

Wallen zijn verdikkingen onder het oog. Dit is dus iets anders dan een kring. Het wordt vaak door elkaar gehaald. Wallen ontstaan door vochtophopingen, een verstoorde circulatie dus. Maar wallen kunnen ook uit vetweefsel bestaan. Het is belangrijk het onderscheid te kennen.

SHOP de oogverzorgingsproducten van Pascaud hier online

Denk aan je leefstijl

Wallen door vochtophoping hebben vaak dezelfde oorzaak als de donkere kringen. Daarnaast kan een hoge zoutinname een rol spelen en plat slapen.

Soms als kind al zo’n lief walletje

Als het om wallen gaat die door vetweefsel veroorzaak worden, zul je dit operatief moeten laten verwijderen door een plastisch chirurg. Het kan een erfelijke kwestie zijn. Vaak zie je bij kinderen al een walletje onder het oog. Deze kan op latere leeftijd dus dominant zichtbaar worden.

Ook kan er vet van achter de oogbol naar beneden zakken – dit is een kwestie van ouderdom. Meestal zie je dan een combinatie van een vocht-vet wal.

Lymfedrainage en vacuummassage

Bij jouw schoonheidsspecialiste zijn diverse behandelingen mogelijk: zachte lymfedrainages – dit kan zowel manueel als met apparatuur zoals onze softlaser of een zachte vacuüm massage.

Heb je een vocht- of een vetwal? Doe deze truc:

Ga volledig plat liggen. Als het volume van je wallen niet meer zichtbaar is, dan zijn het vochtwallen. Lig je plat en zie nog steeds de dikte van je wallen dan zijn het vetwallen.

SHOP de oogverzorgingsproducten van Pascaud hier online

Mijn nieuwe oogcrème Eye Essence

Ik heb geruime tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een echt goed werkzame oogcrème. Voor mij was het heel belangrijk dat er vitamine C, arnica en peptiden in zouden zitten. Ik leg je hieronder wat uit over de werkzame stoffen in mijn nieuwe oogproduct Eye Essence.

Als vitamine C heb ik gekozen voor het derivaat 3-0-Ethyl Ascorbic Acid. Het heeft mooie verhelderende eigenschappen en is een krachtig antioxidant. Ook om rimpels te verminderen. Het is een l-ascorbinezuurderivaat met een ethylgroep op de derde koolstofpositie. Dit derivaat oxideert minder snel.

Perfection Peptide P3 (Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate) is een biologische actieve tripeptide, die het natuurlijke afschilferproces van de (oude) huidcellen bevordert door de binding tussen de corneocyten (hoornlaag) te verminderen. Het helpt zo de huid vernieuwen en rimpels minder diep te maken. Het houdt de huid gehydrateerd en stimuleert ook het aanwezige hyaluronzuur in de huid.

Arnica staat bekend om haar doorbloedingsbevorderende eigenschappen. Producten waarin Arnica is verwerkt worden gebruikt voor blauwe plekken, bloeduitstortingen en zwellingen. Arnica heeft een regenererende werking.

NanoWhite is een liposomaal product met verschillende actieve ingrediënten en anti oxidanten voor een lichtere huid. Onder meer lecithine, arbutine, linolenic acid, vitamine E, ascorbyl palmitaat en glutathione.

DMI, Dimethyl isosorbide heb ik toegevoegd om de actieve stoffen door het huidmembraan heen in de moeilijker bereikbare gebieden te krijgen.

Ik heb bewust gekozen voor een roll-on product. Het voelt fris aan en is makkelijk aan te brengen. Het kan ook ideaal onder de Eye boost gel gebruikt worden of de Eyecare cream.

SHOP Pascaud Eye Essence hier online

Wil je ook lekker slapen? Dan adviseer ik de Circadian capsules die ik ontwikkelde. Met bijbehorende geurontspannende stick en het speciale oogmasker. In dit filmpje vertel ik er meer over aan Monique:

Shop alle producten uit de Circadian lijn hier online. Het is ook een mooie set om cadeau te geven trouwens! Lees hier nog eens wat Monique over alle producten zelf schreef.

Heb jij een vraag aan onze huidexpert Mardge Pascaud over jouw huid? Stel hem via dit contactformulier. Je krijgt persoonlijk antwoord.

Lees ook