Als je huid mooi moet genezen na een operatie, of je hebt wallen of verslapping? Dit is multi inzetbaar!

05:35 - 03:21
luistertijd 05:35 - leestijd 03:21

Zie jij door de bomen het bos nog?

Er is tegenwoordig ontzettend veel aanbod aan lichtbehandelingen om de huidconditie een boost geven. Vroeger hadden we alleen hardcore laser, dat pijn deed en ook echt een flinterdun verbrande huid gaf die veel hersteltijd nodig had. Het was hét alternatief voor het chirurgisch mes, meende men.

Veel milder, maar net zo effectief – het hoeft niet altijd ‘hard’ 

Eigenlijk is er wat dat laatste betreft nog niet veel veranderd, maar gelukkig zijn de technieken wel aanzienlijk verbeterd: milder en nog zeer effectief, zonder vreselijke downtime. Bovendien zijn er veel lichtbronnen bijgekomen. Waarvan LED en radiofrequentie nu toch wel leading zijn voor in de gespecialiseerde salon en kliniek.

Koudlaser en radiofrequentie

Huidherstel? PascaudLite!

Beauty innovator Mardge Pascaud werkt graag met verschillende vormen van electromagnetische golven, vertelt ze. ‘Denk dan aan LED licht en laser. Nee, niet die zware laser, waarmee ook tatoeages en haren worden verwijderd. Maar een groep zogenaamde koudlasers. We noemen ze LLLT ( Low Level Laser Therapie) of NIL ( Niet Invasieve Laser). Ze hebben het vermogen om een huid te repareren, te herstellen.’

Bekijk hier een video van de behandeling met de LLLT laser, en uitgebreide uitleg erbij van Mardge Pascaud.

Softlifting, hoe mooi wil je het hebben

‘Het is dus een therapie, een behandelwijze die je therapeutisch kunt inzetten. Zo behalen we met dit soort lasers prachtige resultaten voor een soft-lifting van het gezicht, omdat we de celstofwisseling verbeteren. Ook heel fijn om bijvoorbeeld het gebied rond de ogen weer wat te liften en te verstevigen. Maar we zetten deze apparatuur ook in om weefsels snel en mooi te laten genezen, bijvoorbeeld na huidschade of na een cosmetische ingreep.

Omdat het een vochtdrainerende werking heeft, werkt het ook prachtig op wallen onder je ogen die door vochtophoping veroorzaakt zijn.

Weefselreparerend, ook ideaal na medische ingreep

Mardge licht toe dat het licht in dit geval een herstellende en weefselreparerende werking heeft. Het wordt met een mooi woord fotobiomodulatie genoemd. Het is geen quick fix maar een therapie van 5 weken. Mardge: ‘Na de therapie zien we dat de huid veel meer energie heeft, volop straalt en ook meer gelift is. Het belangrijkste hier is: energie geven aan de huid.’

Alles draait om energie geven aan de huid

Energie geven aan de huid is een interessant thema. We horen er steeds meer over, en dan heel specifiek gericht op energie geven aan de energiecentrales in je cellen: de mitochondriën. Als zij optimaal kunnen werken, doen al je celfuncties het goed. Gewoon starten bij de kern dus!

Wat doe je met huidverslapping? PascaudWave!

Monique onderging al eens de Pascaud Wave

Nu ging dit bovenstaande nog over huidherstel, er is nog een ander interessant thema: huidverslapping. Mardge vertelt dat ze daar bijvoorkeur met radiofrequentie voor werkt. Met de niet-invasieve, welteverstaan. ‘ Dit is een andere vorm van electromagnetische golven. Je hebt geen risico’s op complicaties, maar je boekt wel heel goede resultaten.’

Bekijk hier een videobehandeling met de Pascaud Wave en uitgebreide uitleg van Mardge erbij.

Vezels trekken samen – je krijgt meer spankracht

‘Het apparaat stuurt golven uit die door de opperhuid heengaan en hun werk doen in het onderhuidse weefsel. De vezels trekken samen en er wordt nieuw collageen gevormd waardoor de huid meer spankracht krijgt en steviger wordt. Deze techniek gebruiken we op het gezicht en op het lichaam. De temperatuur aan de binnenkant van je huid stijgt. HIerdoor komen er zogeheten heat shock proteïnen vrij en die zorgen voor een krimping.

‘Daarnaast gebruiken we het ook voor acne. De bacterie die acne veroorzaakt wordt uitgeschakeld door de geluidsgolven en haar warmte. Ook een grovere poriestructuur kan met deze behandeling verfijnd worden. PascaudWave is ook geschikt voor het lichaam, denk aan verslappende bovenarmen, de buikhuid, de binnenkant van de bovenbenen.

Hoe heerlijk, het is ook aangenaam

Echt, de Wave behandeling is zo fijn, en kijk eens hoe blossoming je huid wordt na 1 behandeling…

Mardge benadrukt dat bovenstaande methoden ook nog eens aangenaam zijn om te ondergaan qua behandeling. Want pijn lijden om er mooier uit te zien is zeker niet nodig. De behandeling is juist eerder ontspannend wat ook je heelheid en daardoor je schoonheid ten goede komt. Toch?

Vind een Pascaud salon

Via de salonfinder van Pascaud vind je een salon in jouw buurt. Wil je meer weten over Pascaud? Zie www.pascaud.com en ook www.skincaud.com het onlangs gelanceerde gepersonaliseerde beautyconcept op basis van DNA.

pascaud logo

Lees ook:

Lees ook