True beauty radiates from a healthy body, mind, and spirit

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

Longevity is een mooi woord voor een lang en vooral gezond leven. In de wereld van beauty wordt dit steeds belangrijker. Ik schrijf er zelf ook steeds meer over. Waarom? Omdat we een enorme generatie in de Westerse wereld zijn, die nu aan het ‘verouderen’ is. De ouderdom komt met gebreken. Die rimpel wegpoetsen is leuk, maar wat heb je eraan als je van binnen aftakelt? Je organen ziek worden, je breinkracht vermindert, je levenskracht afneemt? Energie! Dat is pas beauty!

Health span betekent niets anders dan niet per se ouder worden op zich, maar wel gezonder ouder worden.

Hoe moeilijk is dat: vitaal ouder worden

Er duiken steeds meer nieuwe inzichten op op celveroudering, celvernieuwing, de impact van epigenetica en wat we ermee kunnen in onze hang naar vitaliteit naarmate we ouder worden. Of, doe eens gek, onze hang naar eeuwig leven – voor sommigen: eeuwig jong blijven.

Medicaliseert beauty?

De behoefte aan stressreductie, breinvitaliteit, een soepel lichaam en liefdevolle connecties met mensen om ons heen komen steeds meer in de schijnwerpers te staan. Sommigen zeggen dat hierdoor ‘beauty’ medicaliseert. Dat zou best kunnen, als je het vanuit een geneeskundig perspectief bekijkt met medicatie in het verlengde daarvan, en bodyscan en bloedtesten.

Leer je natuurlijke bronnen goed te houden

Maar beauty wordt ook holistischer. Energie komt uit je ‘natural resources’, dat kun je opwekken via je eigen bron, de bron in jou zelf. Via je mind, je ziel, en je lichaam. Door goed te luisteren naar signalen, want je lichaam vertelt je heel veel, als je de taal maar wilt begrijpen, en niet mind over body blijft doorrennen.

Energie opwekken

We hebben coaches om ons gestreste leven op orde te helpen brengen, we hebben meditaties en yoga om innerlijke stilte te ontdekken waardoor er ruimte komt voor nieuwe inzichten, we hebben facial yoga om onze spieren te leren ontspannen, we kunnen intappen op energie vanuit geluidstrillingen om onze mind en body in balans te brengen, we leren steeds meer over wat nou werkelijk voedzaam voedsel is.

Je huid als entree naar je ziel

We worden ons steeds bewuster van de chemicaliën waarmee we omringd zijn, en waarvan we ons afvragen of dat wel zo goed is. Onze skincare wordt steeds meer verschoond van potentieel irriterende stoffen. Onze huid is de poort naar onze ziel. Raak ons aan, verzorg!

Gaat big data ons helpen?

Interessant is ook dat beauty innovators ook geloven dat de groei van artificial intelligence en data analyse, steeds beter gaat helpen om producten en behandelingen te fine tunen, zodat het echt maatwerk wordt. Hoe voel je je vandaag, wat heb jij nodig? Wat heb je anders nodig, dan je recent al gekocht had of ondergaan had? Je hoeft het wiel niet meer zelf uit te vinden, algoritmen denken met jou mee. Althans, dat is zo’n beetje de natte droom van de beauty industrie nu.

Het hormonale weerbericht

Ook rekeninghoudend met de enorme hormoonveranderingen waarmee de verouderende mens (de vrouw het meest) te maken krijgt, zal een groeimarkt worden. Erkenning voor die biologische staat van zijn en de ongemakken die het kan geven. Je ziet nu al mondjesmaat meer producten kunnen die toegespitst zijn op hormonale veranderingen: van een grappige period-cream voor je gezicht tot menopauze skincare, zoals van Faace.

Vrouwen vragen steeds vaker om hormoonsuppletie in de peri-menopauze en menigeen vraagt zich af waarom ze die oestrogeengel ook niet op haar gezicht zal smeren. De huid op de arm wordt er immers prachtig van. Het is wat tegenstrijdig, omdat all things hormone juist zoveel mogelijk uit cosmetica verbannen gaan worden om hormoonstapeling in het menselijk lichaam te voorkomen.

Lees hier al onze actuele artikelen over fitheid van je brein

Wat je voelt is belangrijker dan wat je ziet

Bij de verouderende consument zal het steeds meer om energie draaien. Energie voor de cellen, energie om je goed te voelen, om blij te zijn, tevreden te zijn, te kunnen stralen, fit te blijven, verbonden te blijven…..energie is wat je voelt, en wat je voelt maakt je velen malen blijer dan wat je ziet.

We gaan van anti-aging naar health-span beauty, en dat betekent er goed uitzien, maar je vooral ook goed voelen.

True beauty radiates from a healthy body, mind, and spirit.

Lees ook:

Lees ook