30% van de vrouwen raakt haar overgangsklachten nooit meer kwijt

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38

Onlangs woonde ik een verdomd interessant webinar bij van de wetenschappelijke onderzoekstak Science for Health, van Yakult, over de darmen en de overgang. Nu weet ik daar al best wel wat van. Het nodige heb ik al op BeautyJournaal gepubliceerd. Er was 1 spreekster, Sara Lebeer, die mijn verwachtingen qua inzicht- en kennisdelen overtrof. Ze vertelde feiten waarvan ik de helft ook nog niet eens wist. Lees je mee?

Even ter inleiding:

Prof. Dr. Sarah Lebeer (Universiteit van Antwerpen) is microbioloog en heeft haar eigen onderzoeksteam waarmee ze veel onderzoek doet op dit gebied. Ze presenteerde o.a. feiten uit het  ISALA- onderzoek waarbij de gezondheid van vrouwen centraal staat.

Sarah heeft meegewerkt aan studies naar het verband tussen leeftijd en het microbioom van de darm, vagina, mond, huid en de rol van hormonen en voeding. Hoewel er tegenwoordig heel veel aandacht is voor de relatie voeding en het darmmicrobioom, laat Sarah ook zien de microbioomsystemen in andere delen van het lichaam net zo belangrijk zijn voor je gezondheid.

Daar komen de feiten, wist je dat…….

Over lactobacillen in je darmen en in je vagina

Over je stemming, ook bij het vrijen

De maatschappelijke feiten (en kosten)

Nog meer cijfers….

De impact van gezonde voeding

Over je lichaamsgewicht

Nog wat gezondheidsissues

Lees ook:

Lees ook