....er zijn alleen maar trillingen nodig...

08:58 - 05:23
luistertijd 08:58 - leestijd 05:23

We leven momenteel in een behoorlijk overspannen wereld. We eisen veel van onszelf, alles moet perfect zijn. We hebben behoefte aan rust, focus, balans en een liefdevol gevoel naar onszelf en naar anderen.

Er worden steeds meer workshops aangeboden om energetisch in balans te komen en je fitter en stabieler te voelen. Stel nou dat er techniek is waarmee je verbindt via je brein, en die helpt die balans te hervinden. Waardoor je je evenwichtiger gaat voelen. In je hoofd, maar ook letterlijk in je lichaam. Het bestaat, en het heet VIBRA-B. De nieuwste ontwikkeling voor body & mind. Het heeft echt de WOW-factor!

Zo zeg, dat is pas ontspanning!

Op de voorjaarseditie van de Beauty Trade Professional beurs in Utrecht nodigde Richard Conrads van Partner in Lifestyle me uit om de VIBRA-B uit te proberen. Ik mocht op een behandelbank gaan liggen, en werd met banden en de speciale cups gekoppeld aan het apparaat. Ik kreeg een rustgevend muziekje op mijn oren, die mijn hersens tot de productie van meer alfa-golven stimuleerden. Lichamelijk ervaarde ik allerlei trillende sensaties die werden opgewekt door lucht-vibraties.

Na pakweg 30 minuten stond ik op en in de uren daarna liep ik bijna zwevend de beurs over. Ongelofelijk, wat een diepe ontspanning ik ervaarde, maar ook een uitgeruste fitheid. Nog mooier: het effect hield vele uren aan. Richard vertelde me dat het effect onderliggend zelfs weken kan doorwerken.

Aanvankelijk ontwikkeld voor revalidatie

VIBRA-B is een uitvinding van de Italiaanse medisch engineer Claudia Bucci. Het programma werd aanvankelijk ontwikkeld voor motorische en neurologische revalidatie, zo vertelt Claudia mij via een Zoom-gesprek. Om het lichaam weer in beweging te krijgen. De ‘B’ van beauty is er pas later aan toegevoegd. Claudia ontdekte welke vele voordelen VIBRA-B ook heeft voor ontspanning en de bevordering van de gezondheid van je lichaam in bredere zin.

Ontwikkelaar Claudia Bucci en Richards Conrads, van distributeur Partner in Lifestyle

Trillingen doen het werk

Het is echt een bijzondere technologie die voorbijgaat aan de traditionele mechanische krachten van bijvoorbeeld massage. Met VIBRA-B wordt gebruik gemaakt van vibraties, ofwel trillingen. We spreken eigenlijk van energie. Het resoneren van de vibraties door het lichaam heen, geeft een langdurig en diepgaand effect.

Hoe werken de trillingen dan?

Claudia vertelt: ‘Er wordt met zogeheten Hertz frequenties gewerkt. Deze gaan van 50 tot pakweg 200 Hertz. Het veroorzaakt trillingen die de hersenen stimuleren bij allerlei functies van ons metabolisme.

‘Zo kun je met deze prikkels, die dus worden afgegeven via het centrale zenuwstelsel, de bloed- en lyfmecirculatie stimuleren. Je kunt de lichaamshouding verbeteren, de elasticiteit van de huid verbeteren, vetstofwisselingsstoornissen zoals cellulite verminderen, en last but not least stress verminderen en je stemming en energielevel aanzienlijk verbeteren.


VIBRA-B brengt totale ontspanning samen: een heerlijke massage, een effectieve reiki behandeling, een intense yogales en diepe meditatie. ⁠Door de unieke body & mind werking zorgt VIBRA-B op een effectieve wijze dat jouw klachten worden aangepakt.

Om het even te verduidelijken (want de werking is best veelomvattend):

Ook je hormoonhuishouding wordt gestimuleerd

Het is geen dagelijkse kost voor mij, deze materie. Daarom vraag ik Claudia om nog wat extra uitleg, hoe dit nou precies kan werken. Ze vertelt: ‘Elk programma dat gebruikt wordt, geeft signalen door aan het brein. En het brein geeft de boodschappen door aan de lichaam op celniveau, waardoor je kan werken aan de oorzaak van het probleem. Grappig toch? Dat is heet neurologisch werken, het is de body & mind connectie.

‘Door je ‘trillingensysteem’ te activeren met vibraties op de juiste ‘golflengte’ komt je systeem weer op gang en gaat deze weer doen wat het behoort te doen om goed te kunnen functioneren, fit en vitaal te blijven.

We grappen dat er eigenlijk een zogeheten mindfuck wordt uitgevoerd. Het is primaire breinmanipulatie, maar dat werkt juist zo goed!

We weten natuurlijk ook steeds meer over de invloed van jouw brein op je lichamelijke gezondheid. Wat de krachtige positieve effectenvan bijvoorbeeld meditatie en mindfullness zijn, van ademhalingstechnieken en allerlei vormen van yoga en van muziekgeluiden die resoneren in je lichaam. Met VIBRA-B worden vergelijkbare positieve effecten via het centrale zenuwstelsel gestimuleerd.

Je voelt je fitter en meer gefocust

Claudia vertelt dat ze haar uitvinding zelf ook meer zou willen gebruiken. Ze wordt er ongelofelijk rustig en gefocust van. ‘En als ik inzet op contouring dan heb ik na afloop ook echt het idee dat ik een flinke work-out heb gedaan. Ik voel me echt fitter. Ik kan veel meer aan, zowel fysiek als mentaal. ⁠ Bij een gezond lichaam werken jouw spieren op een frequentie van 30 hZ. ⁠Met een VIBRA-B behandeling stimuleer je de werking van jouw spieren tot wel 5 x zo snel. Je kunt dus wel nagaan hoe effectief we je systeem aanzetten.

De Vibra-B vibratie technologie herdefinieert het concept van een beauty-en wellness behandeling. Het stimuleert het metabolisme en reactiveert de spieren, verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en stimuleert het endocrine systeem door specifieke frequenties van vibraties. ⁠

Spiertraining via je brein, en niet via je spiervezels

Op mijn vraag of je dan na behandeling niet verzuurt bent en kromloopt van de spierpijn, is ze duidelijk: ‘Er vindt geen mechanische spierstimulatie plaats op spiervezels. Er gaan trillingen naar het brein via receptoren op de spieren. Je brein wordt aan het werk gezet, via je neurologisch systeem. Je spieren worden indirect aangezet. Het klinkt gek wellicht, dat je geen contractie nodig hebt, alleen maar breinstimulatie via het centrale zenuwstelsel, maar dat is hoe het werkt.’

Het stimuleert om gezonder en actiever te gaan leven

Ik hoor ook van cliënten die VIBRA-B in kuurverband doen, het zo verslavend is dat je steeds vaker wilt,’ vervolgt ze. Het fijne is dat je zo geactiveerd wordt, dat je zelf ook weer meer zin hebt om te gaan sporten. Je lichaam is meer uitgerust en kan daardoor juist de training weer aan. VIBRA-B is zeker geen vervanging van een gezonde leefstijl. Het motiveert je juist om gezonder te gaan leven, omdat je je lekkerder voelt.’

Maar liefst 16 programma’s

VIBRA-B heeft 16 programma’s, zowel cosmetisch als energetisch. Claudia ontdekt nog altijd nieuwe mogelijkheden binnen deze techniek die ze creëerde. Claudia gelooft dat stimulaties van het menselijk lichaam via het brein met behulp van trillingen de weg is voor een prettiger en gezonder functioneren.

Yoga in het kwadraat

Met Richard Conrads praat ik na het Zoom-gesprek nog even na over deze bijzondere techniek. Hij vertelt me dat hij zelf door de behandelingen ook leerde om zijn brein eens wat

vaker uit te zetten, ofwel niet meer altijd ‘aan te staan’. ‘Het is heerlijk als je dit kan gaan ervaren. Even helemaal niets meer te hoeven. In een mooie staat van ontspanning te zijn. Je laadt er ongelofelijk van op. Het is yoga maar dan in het kwadraat, zeg ik vaak. En bedenk je dan eens dat je tegelijkertijd ook nog aan je lichaamscontouren werkt….’

Monique gaat komende maanden een kuur doen en zal verslag uitbrengen.

Waarom zou je in je instituut willen werken met de VIBRA-B?

Lees ook hier meer over VIBRA-B op de website van Partner in Aesthetics

Ben je als ondernemer geinteresseerd in de VIBRA-B? Neem dan vrijblijvend contact op met Richard Conrads via telefoonnummer +31 6 39 64 93 30 en/of via e-mail info@partnerinaesthetics.nl. Lees ook meer op de website.

Lees ook:

Lees ook