Wat werk ik toch in een heerlijke branche. Beauty is pleasure!

05:23 - 03:13
luistertijd 05:23 - leestijd 03:13

Een drukke, maar ontzettend leuke week was het. Afgelopen weekend kon ik me al lekker maken met alle berichten op socials van de bezoekers aan de Beauty Trade Professional beurs in Utrecht en maandag dook ik er zelf vol in! Later in de week bezocht ik een bijzonder social media event van Lancome voor een nieuwe creme en foundation en las ik een grappig bericht over een innovatie die de ‘self tan straat’ heet. Lees mee!

Professional Beauty Product of the Year

Mijn maandag op de beurs begon met een heerlijke lunch met de journalisten van de beautyvak pers, ook ter gelegenheid van de uitreiking van de Professional Beauty Product of the Year. Ik ben daar drie jaar lang voorzitter van geweest en ik vond het erg leuk om te doen. Er waren altijd veel inzendingen, unieke producten en een prachtige uitreiking tijdens de Schoonheidsspecialist van het Jaar awards. Dit jaar is het klein gehouden.

Dit jaar zijn er vier producten/behandelingen in de prijzen gevallen. Ik noem Press & Clear van Medik8 voor de acnegevoelige huid. Het bevat 2% salicylzuur dat uniek in een time release wordt afgegeven aan de huid.

Het organic merk Team Dr. Joseph uit Duitsland won een prijs voor een nieuwe rejuvenating behandeling. Een bijzondere volledig van hout gemaakte massagebank, de PRO Beauty, en in de categorie make-up viel de Full Eyebrow Pencil van Pupa in de prijzen.

SHOP PRESS & CLEAR van MEDIK8 hier online

Trillingen die je tot leven brengen…..

Een van de deelnemers aan de awards, die niet in de prijzen viel, maar wat mij betreft absoluut een prijs had mogen winnen is de Vibra-B massagebank. Deze allesomvattende bank bewerkt niet alleen je lichaam met behulp van trillingen maar ook je hersens.

Je spieren en lymfesysteem worden aangezet, en dankzij de frequenties van trillingen krijg je ook een super ontspannen mindset. Ik lag maar 15 minuten op de bank, en kwam er helemaal high af. Energized en met een kalm hoofd! De methode belooft aanpak bij contouring en versteviging, maar werkt dus ook op energetisch niveau, met trillingen op onder meer chakrapunten.

Hierdoor kan er ook een hormonaal balancerend effect ontstaan. Juist nu de tijdgeest het holisme, gezondheid en leven vanuit het hart omarmt, vind ik dit een prachtige uitvinding, waaraan ook veel wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag ligt.

Niet alleen super clean, maar ook super gaaf, BIODROGA

Alsof dit nog niet genoeg was, werd ik ook nog heerlijk in de watten, oh nee, in de peeling en de hyaluronzuren gelegd bij Biodroga, dat prachtige clean beauty merk uit Duitsland. Onlangs maakt ik er al een reportage over met Lydia le Loux, en nu mocht ik het zelf ondergaan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

Zo, wat was ik flabbergasted over het effect. De peeling was mild en fijn, maar dat hyaluronzuurserum was echt de BOM!

Bekijk hier nog eens de video met Lydia (echt hoor, koop Biodroga producten!):

Social media & influencer party bij Lancôme

Later in de week ging ik door naar een fraai pers/influencer event van Lancôme. Er was nieuws, mooi nieuws. Lancôme heeft een creme uitgebracht voor de 30-50 jarige huid waarin maar liefst 300 eiwitfragmenten zijn opgenomen om de huid in topconditie te krijgen: Rénergie H.P.N. 300-Peptide Cream. Dit is echt erg veel, en ook heel vernieuwend. De peptiden gaan vergezeld van hyaluronuur en niacinamide. Niets op aan te merken!

Hoe zit het ook alweer met peptiden

Laat me je nog even bijpraten over peptiden. Ze komen namelijk met drie functies. Je hebt dragerpeptiden die mineralen aan de huid kunnen afgeven (nooit geweten trouwens), er zijn inhibitor peptiden die collageenverlies proberen te voorkomen en pigmentvlekken afremmen, en je hebt signaalpeptiden die in staat zijn om allerlei celfuncties te prikkelen tot een betere werking.

SHOP DEZE NIEUWE CREME HIER ONLINE

Collageen type I en III

De eiwitstructuurtjes in de nieuwe creme geven een prikkel af om cellen sneller naar het huidoppervlak te krijgen, en ze beschermen en stimuleren de productie van collageen type I en III. Dit zijn ook de meest makkelijk te stimuleren collageentypen, van de 12 soorten die we als mens in ons lichaam hebben.

Ik ben razendbenieuwd naar deze nieuwe formulering

Ik ben razendbenieuwd naar deze nieuwe formulering. Lancôme heeft door de decennia heen vaak mooie innovaties geleverd. Wie herinnert zich Lancôme Genefique niet? Het was eigenlijk de aanzet tot het bestuderen van de vele honderden eiwitten die we in onze huid hebben, en te kijken op welke wijze ze te beinvloeden zijn.

Lees ook:

Lees ook