Perfect voor instant glow en huidontspanning. Shop met onze 15% kortingscode!

07:04 - 04:14
luistertijd 07:04 - leestijd 04:14

Collageenstimulatie is een ware hit. Je kunt dit ook heel mooi bereiken met speciaal rood led licht, en, zoals ze dat noemen bijna infra rood licht. Het licht heeft een kalmerende werking, stimuleert de celvernieuwing en geeft dus ook een collageen prikkel aan de huid. Ik testte hiervoor speciaal het gezichtsmasker en het hals-decolletemasker van CurrentBody.

Ik gebruik het al een paar maanden on and off en het leuke eraan is, dat je ook een direct resultaat ziet. Je huid krijgt een warme gloed, een glow. De bloedtoevoer is verbeterd waardoor je huid er ook wat voller uitziet. Je ziet er gewoon gezond uit.

Ook professionals gebruiken het volop

Steeds meer klinieken voor cosmetisch medische behandelingen, schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten bieden zo’n behandeling aan. Voor huid regeneratie. Hoe geweldig is het dat je dit ook thuis kan doen.

De CurrentBody maskers hebben precies de goede nanometers qua rood licht, om echt effect te geven: (633nm rood licht ) en bijna-infrarood licht (830nm). Men noemt dit een dubbele golftechnologie. Let op: want minder dan deze golflengten geeft ook minder werking!

Het is bovendien een heerlijk ontspannende behandeling. De perfecte aanvulling voor je skin routine thuis.

Shop hier de combi van gezichts- en hals/decollete LED maskers

Gebruik onze kortingscode van 15%! JOURNAALCB

HOE WERKT HET?

Light Emitted Diodes is ook een vorm van lichttherapie. Er wordt gebruikt gemaakt van led lampjes die geen warmte afgeven maar waarvan de energie van een bepaalde kleur op cellen een hele specifieke werking hebben. Led licht heeft de bijzondere eigenschap om huidcellen te regenereren. Dit is te vergelijken met het proces hoe wondgenezing tot stand komt.

Een wond geneest in drie stadia:

Het blijkt dat het infrarode licht op 830nm opruimprocessen activeert en dat het rode licht op 633nm acteert als politieagent om opbouwende cellen in het wondgebied te roepen. Dat betekent dat je ook zonder wond een huidgebied kunt stimuleren tot een vernieuwingsproces. Kortom: je houdt je huid in gezonde conditie ermee, of je kunt de conditie zelfs iets verbeteren.

Shop het CurrentBody LED gezichtsmasker

Gebruik onze kortingscode van 15%! JOURNAALCB

Kalmeren en egaliseren, glow

Het rode licht kalmeert de huid en helpt de huidkleur egaler te maken. Ook geeft rood licht een prikkel af voor collageenstimulatie. Dit is echter een langzaam proces dat maanden duurt. Geduld dus!

Het zogeheten bijna-infrarood licht werkt dieper door in de huid en stimuleert de bloedsomloop. Dit is ook iets wat je direct merkt. Je krijgt een mooie glow hierdoor op je huid. De doorbloeding wordt verbeterd, en dat ervaar je als warmte in de huid. Er wordt meer zuurstof naar de huidcellen gebracht. Dit is natuurlijk super fijn, zeker naarmate je ouder wordt en processen voor huidgezondheid afnemen.

CurrentBody claimt dat rimpeltjes in 4 weken tijd met 35% verminderd kunnen worden, bij 4 tot 5 keer gebruik per week. Ik kan dat niet staven. Vooral niet omdat ik nauwelijks rimpels heb!

WAT VIND IK ERVAN?

Onwijs leuk natuurlijk. Er zijn gewoon perioden in het jaar dat je ziet dat je huid iets extra’s nodig heeft. Bij mij is dat steevast richting het einde van de winter. Ik probeer dan extra’s te geven met huidverzorging, maar dit licht werkt heel mooi ondersteunend daarbij. Het is gewoon superfijn om dit masker in je beautyroutine erbij te hebben.

HOE PAST HET MASKER?

Het masker is van flexibel siliconen materiaal gemaakt. Je verbindt het aan de achterkant met straps om je hoofd, en om je hals. Ik vind het dragen van het masker het makkelijkst als ik lig. Het heeft toch wat gewicht en kan als je rechtop blijft zitten wat naar beneden zakken en zwaarder op je neus drukken, tenzij je de straps heel strak aantrekt, maar dan neemt die druk, vind ik navenant ook toe. Bovendien is liggen extra ontspannend bij de warmte die je gaat voelen.

Het masker valt dermate goed rond het gezicht dat alle huiddelen, ook de kin, goed ‘bestraald’ worden. Er zitten oortjes aan het masker die je om je oren heen kan doen. Ze zijn groot, maar als je ligt, blijven deze aardig goed zitten.

Shop hier de combi van gezichts- en hals/decollete LED maskers

Gebruik onze kortingscode van 15%! JOURNAALCB

Altijd je brilletje op doen

Het licht is fel, er wordt een donker brilletje bij geleverd en die moet je ook echt wel opzetten. Na tien minuten slaat het masker automatisch af. Je bedient het met een knopje aan het snoer. Opladen hoeft niet vaak te gebeuren, viel mij op, dus dat is heel prettig.

De maskers komen in mooie stoffen zakken. Je kunt ze ook eenvoudig in je koffertje mee op reis nemen. Heerlijk als je een lange vlucht hebt gehad!

BIJPASSENDE SKINCARE

Bij deze apparatuur kun je ook speciale skincare sheetmaskers kopen en een serum. Persoonlijk hou ik niet van sheetmaskers, en onder het siliconen masker vind ik het ook te glibberig. Het serum is heel fijn. Mega hydraterend, wat het effect van het licht nog meer versterkt qua werking op je huid. Heb je een heel gevoelige huid, dan raad ik je aan het masker zonder huidverzorgingsproducten op je huid te gebruiken.

Shop alle devices en skincare van CurrentBody

Gebruik onze kortingscode van 15%! JOURNAALCB

Lees ook:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door BeautyJournaal Daily (@beautyjournaal_daily)

Lees ook