Betaalbaar, krachtige ingrediënten en fijne texturen!

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

Sinds een paar jaar volg ik Sali Hughes, een Britse beautyjournalist. Ik vertelde eerder al over haar video’s “In the bathroom with”. Onlangs introduceerde ze haar eigen cosmetica lijn in samenwerking met Revolution, een kleine collectie van zes producten. Ze stelde nogal wat eisen wilde ze haar naam aan de producen verbinden.

Ze maakte me nieuwsgierig en dus ik bestelde de hele collectie, op één product na (Gel Quench) dat helaas nog niet beschikbaar was. Inmiddels ligt ook deze moisturizer in de winkels.

Eerste indruk

De verpakking is eenvoudig en clean. Zachte pastel kleuren met een licht vlak met daarin de naam van de producten, geven een moderne uitstraling. Er zijn 2 reinigers, 2 moisturizers, een exfoliant en een vitamine c serum.

Butterclean Cleansing Balm

Butterclean is een cleansing balm voor de avond om make up te verwijderen, op basis van squalane, saffloer olie en hyaluronzuur, in een pot van 80 ml. Het is een zachte, niet vette balsem Ik smeer de balm stevig in en verwijder hem met een vochtige gastendoekje. Hij smeert gemakkelijk uit en verwijdert make up goed. Mijn mascara vraagt wat meer aandacht omdat die alleen op 39⁰ verwijderd wordt. Hiervoor moet ik zorgen dat het doekje warm  genoeg is. Ik vind de balm wel wat sterk geparfumeerd, en je moet hem niet in je ogen krijgen.

Shop hier online

 

Clean Sheet Reiniger

Clean Sheet is een reiniger voor de ochtend of ‘s avonds als tweede reiniger. Behalve dat hij in een tube zit, ervaar geen groot verschil. Ik gebruik hem vaker als eerste reiniger. Als tweede reiniger gebruik ik bij voorkeer een mild schuimende  reiniger zoals Paula’s Choice Resist Anti-Aging Foaming Gezichtsreiniger of Philosoply Purity Made Simple One-Step Facial Cleanser. Clean sheet gebruik je op een droge huid; ik was mijn gezicht onder de douche en vind deze reiniger daar minder geschikt voor.

Shop hier online

 

Must-C Serum

Must-C is een serum met 15% Vitamine C in de vorm van ascorbyl glucoside, niacinamide, vitamine E, ferulisch zuur en hyaluronzuur. Een voltreffer voor €19. Ascorbyl glucoside is een van de meest belovende vitamine c derivaten. Het kan in de huid penetreren, het is stabiel en laat alle voordelen van vitamine c zien: verminderen van pigmentatie, stimuleren van collageen productie, anti-oxidant werking.

Must-C voelt echt als serum. Het is dun vloeibaar, niet olieachtig. Het smeert lekker uit. Voor mijn gezicht en hals gebruik ik 1,5 pompje. Meer is echt niet nodig. Ook dit serum is geparfumeerd maar minder sterk dan de reinigers.

Shop hier online

 

Placid Exfoliant

Placid is een exfoliant voor dagelijks gebruik met vijf verschillende zuren: melkzuur, glycolzuur, malisch zuur, salicyl zuur en tranexamisch zuur. Verder zit er glycerine en hyaluronzuur in. De exfoliant is daardoor ook verzachtend en hydraterend. Ik breng dit met een watje aan. De exfoliant ruikt mild zuur, een beetje naar azijn en is ongeparfumeerd. Je kunt een lichte prikkeling ervaren. Bouw de exfoliant dan op. Het is echt niet nodig om deze ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken.

Ik kan niet beoordelen wat de voordelen zijn om vijf zuren te gebruiken. Als ik een pukkeltje krijg, grijp ik terug op PC BHA zuur. Dat werkt dan toch beter. Tranexamisch zuur zou werken tegen pigment, maar of je resultaat bereikt met zo’n kleine hoeveelheid  weet ik niet. Voor een dagelijkse milde exfoliatie is dit een prima product. Maar als je een onzuivere huid hebt, zou ik een salicyl zuur aanraden.

Shop hier online

 

Cream Drench Moisturizer

Cream Drench is een moisturizer voor de droge huid. De crème zit in een pot van 50 ml. Cream Drench smeert goed uit en trekt ook redelijk snel in. Toch is hij voor mijn huid iets te rijk. Belangrijkste ingrediënten zijn squalane, niacinamide, ceramides, glycerine en hyaluronzuur.

Shop hier online

 

Gel Quench Moisturizer

Helaas was de Gel Quench nog niet beschikbaar en heb ik die niet kunnen proberen. Deze moisturizer helpt in ieder geval bij het in balans brengen van de gecombineerde huid.

Conclusie

Ik word blij van deze producten. Ze bevatten goede, bewezen werkzame ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide en hyaluronzuur. Daarnaast vitamine E, ferulish zuur en ceramides. Persoonlijk had ik liever een goede mild schuimende reiniger gezien. Ook hoeven de producten van mij niet geparfumeerd te zijn. Kortom, de reinigers zijn oké, de moisturizers en de exfoliant zijn goed. Het vitamine C serum is een topper en dat voor €19.

Lees ook:

 

 

Lees ook