Mijn teint is absoluut gelijkmatiger geworden, ondanks de hoeveelheid zonuren die ik al heb gehad

09:50 - 05:53
luistertijd 09:50 - leestijd 05:53

Ja, ik was superblij toen ik eind vorig jaar kennismaakte met Suzanne Jongerius, de key accountmanager voor iS Clinical in Nederland en België.

Een droom van huidverbetering

iS Clinical is Amerikaans merk, opgericht in 2003,  met een echt waanzinnig goed stel chemici die garant staan voor topformuleringen. Dit is gewoon waar je van droomt voor je huid. Een werkzaamheid die je echt kan ervaren met je eigen ogen, die aanhoudt óók na 30 dagen (wanneer meestal de spreekwoordelijke dip komt), en die bij mensen in je omgeving reacties ontlokt ‘wat zie jij er goed uit!’.

Je krijgt meer dan er beloofd wordt

Lees hier mijn interview nog eens met de Deense distributeur Pauline Hellman, en Suzanne Jongerius. Ik kan me nog herinneren dat Pauline vertelde dat je veel meer krijgt dan de beloofde werkzaamheid op het product. Ik was razend benieuwd of ik dit ook zou ervaren.

Dit heb ik getest….

Ik heb de afgelopen maanden het Cleansing Complex getest, het Brightening Complex en Brightening Serum, de Sheald Recovery Balm, het Super Serum Advance, de Reparative Moisture Emulsion, de Eclipse spf 50 en de Active Peel System.

Super Serum Advance

Ik begin even met het Super Serum Advance complex omdat ik deze al langere tijd testte op verse littekens die ik had na een operatie. De littekens waren behoorlijk hypertrofisch geworden (verdikt).

Ik gebruikte al geruime tijd siliconen verband wat druk en hydratatie gaf en probeerde diverse serums uit. Gevoelsmatig bleef ik hangen bij het Super Serum. Het was ultra zuinig in gebruik, kalmeerde mijn littekens, zorgde inderdaad heel goed voor hydratatie van het borstgebied. En al heel snel zag ik mijn littekens écht lichter van kleur worden.

Natuurlijk is dit niet per se een littekenserum, het is ook perfect voor je gezichtshuid. Ik wissel hem af met de Brigthening Serums.

Wat zit er in?

15% L-ascorbine zuur, 0,5% Centella Asiatica (een uitstekende anti-inflammatoire stof), 0,5% vitamine B5, 0,5% arbutin, 0,5% kojic acid en de fantastische koper tripeptide groeifactor. Allemaal stoffen voor huidregeneratie!

Sheald Recovery Balm

Over het Super Serum bracht ik een dun laagje Sheald Recovery Balm aan.  Dit is een heel mooie balsem die beschermt, verzacht en verzorgt. Het is ideaal voor een kwetsbare huid. Na bijvoorbeeld een (cosmetisch) medische behandeling, maar ook na een lange dag in de zon, of in barre weersomstandigheden.

Wat zit erin?

Er zit wat minerale olie in, maar voor zo’n specifiek product vind ik dat alleen maar goed. Het legt een perfect schermpje over de huid. De andere werkzame stoffen zijn 10% hyaluronzuur, 8% glycerine, 5% ceramiden-phytosphingosine-mais, 3% vitamine E, 3.2% haverextract, 2% algenextract, 1% panthenol.

Ik vind het een zeer fijn SOS product. Bij littekens is het van het allergrootste belang dat ze niet uitdrogen, want dan gaan ze jeuken en genezen ze minder egaal. Vaseline helpt daarbij, maar dit product is vele malen verzorgender daarbij en niet zo vet. Ook bracht ik het in mijn skinroutine als mijn huid door koud weer droger werd, en in combinatie met serum is het ook perfect na een dag net iets teveel uv-straling te hebben gehad. Het is ook dan belangrijk om vochtverlies uit de huid tegen te gaan.

Brightening Complex en Serum

Ik weet dat ik van nature aanleg heb voor pigmentvlekken. Ik zie dat ze ook nu naarmate ik ouder word, zichtbaarder worden in mijn gezicht. Door een Observ scan, had ik al eens gezien wat er allemaal aan pigmentverstoringen dieper in mijn huidlagen zit. Ik wil dit zoveel mogelijk afremmen.

Het Brightening Serum is een heel dun serum waarvan ik ’s avonds vier druppels in mijn handpalm doe en dat verdeel over mijn huid. Het is gelukkig zo geformuleerd dat je het wel even lekker kan uitsmeren. De focus ligt bij het egaliseren van je teint, maar het is ook een fantastische hydratant en gladmaker van je huid.

Wat zit erin?

Een kelpextract uit Noorwegen, 2%, 2% glycolic acid, 2% melkzuur, 1% alpha-arbutin, 1% salicylzuur en 1% kojic zuur.

Voor mij was het echter wel belangrijk om er nog een hydraterende creme overheen te doen. Na verloop van tijd werd mijn huid wel droger van dit serum. Omdat ik elk jaar vanaf het voorjaar veel aan zee verblijf, is zonbescherming belangrijk. Het viel mij op dat mijn huid mooi egaal bijkleurde door de zon, maar dat pigmentvlekjes niet significant sterker werden.

Alleen in mijn hals wel. Maar daar heb ik echt zwaar geschut voor nodig: een laserbehandeling.

Het Brightening Complex is een heerlijke, verzorgende formule die je bijna solo zou kunnen gebruiken, als je huid het toelaat. Naast de ophelderende eigenschappen zitten hier ook heerlijke hydratanten in. Het is bedoeld voor overdag.

Wat zit erin?

18% extract van witte wilgenschors, 12% glycerine-squalane-cylindrica wortelextract, 11% hyaluronzuur, 5.7% melkzuur, 5% Noorweegs kelpextract, 5% tetrhexyldecyl ascorbaat vitamine C, 2% alpha-arbutin, 1% kojic acid en 0,5% licorice extract.

Ik ervaarde dit product als een heerlijke verzorging. De combinatie van beide serums heeft ervoor gezorgd dat mijn huidconditie echt erg mooi is gebleven, ondanks operaties, een ontsteking na operatie, een Omikronbesmetting, nou ja….dat soort dingen. Ik hou ervan dat zulke goede producten je uiterlijk op de been houden!

Reparative Moisture Emulsion

Oh, oh, oh, wat een waanzinnig product. Om te beginnen met de prachtige hechting aan de huid, waardoor je geen vettig gevoel ervaart, maar wel een lichte glow ziet. Die hechting ervaar je trouwens met álle producten van iS Clinical!

De hydratatie van deze emulsie is oppervlakkig maar óók dieper in de huid. Je zult geen moment meer trekkerigheid ervaren. De hele dag niet. Het is weer typisch voor mij zo’n product waarop ik blind kan varen, en ik vind dat erg belangrijk. Ik heb daar veel voor over. Het is ook een ideale make-up basis en daarvoor geliefd bij make-up artists.

Wat zit erin?

13% extremozymen – dit is een unieke formule van iS Clinical, bestaande uit enzymen die belangrijke eiwitcomponenten in de huid beschermen en tevens DNA bescherming geven. 5% hyaluronzuur, 2.3% glycosaminoglycanen (suikers die hydratatiekracht hebben), 0.5% superoxidedismutase – een fraaie vrije radicaalvanger, en de koper tripeptide groeifactor.

Cleansing Complex

Een gezichtsreiniger, op zich is dat nou typisch een product dat volstrekt inwisselbaar lijkt. Maar niets is minder waar. Ten eerste is dit product ongelofelijk zuinig in gebruik, ik verbaas me er elke keer weer over hoe weinig je maar nodig hebt voor een perfecte (make-up) reiniging.

De gel reinigt je poriën echt goed, zonder dat je huid uitdroogt. Je mengt wat gel met wat water en masseert het op je huid in. Lekker afspoelen met water, en in mijn geval, ook altijd een washandje.

Wat zit erin?

0,5% salicylzuur, 0,43% glycolzuur, 0,2% kamille extract, 0,1% centella asiatica, 0,025% retinyl palmitaat, 0,004% vitamine E, 001% ascorbyl palmitaat ingekapseld in een liposoom.

Eclipse spf 50 zonbescherming

Je hebt zonbescherming én zonbescherming. Nou dit is er een hoor! Supertransparant maar ook super beschermend. Met minerale filters titanium en zink, aangevuld met vitamine E. Het is waterresistent, en echt, het beschermt mijn huid geweldig. Ook dit is zo’n product waarop ik blindelings vertrouw. Géén verbrande huid.

Vanwege de minerale samenstelling is het ook ideaal voor de vettere huid. Het product geeft een matte finish, maar niet extreem mat. Mijn huid droogt er ook niet van uit.

Active Peel System

Als ik nog een product mag noemen wat je absoluut in je skinroutine moet opnemen, is het dit peeling systeem. Binnen een paar minuten is je huid ontdaan van dode huidcelletjes, voelt hij heerlijk glad aan, en glanst. Dit effect houdt gewoon 48 uur aan!

Twee zakjes met twee tissues in vloeistof gedrenkt. Stap 1 bevat peelingstoffen:

Deze werkzame stoffen laat je hoogstens 3 minuten intrekken, daarna haal je meteen doekje 2 over je huid om te neutraliseren.

Stap 2 bevat hydratanten:

Deze peeling is echt een kleine cold-shock peeling, die iets weg heeft van de beroemde Fire & Ice behandeling van iS Clinical. Hierover ga ik je binnenkort nog meer vertellen.

De verpakking per twee sachets is zo makkelijk mee te nemen op reis ook. Je huid hoeft er nimmer dof uit te zien en ruw aan te voelen. Active Peel System it is!!

15 maart, mijn ochtend huid, just out of bed. Je ziet heel veel kleine pigmentvlekjes overal.

22 mei, mijn ochtend huid, just out of bed. Mijn huid oogt egaler, ondanks ik al heel veel zonuren heb gehad dit voorjaar.

Dit moet je hebben….

Ik voel me bevoorrecht dat ik kennis heb mogen maken met deze producten. Ik weet dat iS Clinical inmiddels (en gelukkig!) ook bij diverse instituten voor huidtherapie te vinden is, bij schoonheidsspecialisten die huidverbetering hoog in het vaandel dragen, en zelfs bij plastisch chirurgen in ons land! Ik gun iS Clinical jou ook!;-)

Lees ook