Ideaal! Opbouwen tot de gewenste dekking is bereikt.

04:58 - 02:59
luistertijd 04:58 - leestijd 02:59

Een paar jaar geleden kwam ik op youtube de video’s van Sali Hughes tegen ”In the bathroom with…”. Sali Hughes is een Engelse beautyjournalist die o.a. schrijft voor de Guardian. ”In the bathroom with…” is een leuke serie waarin Sali allerlei bekenden mensen uit de beautywereld interviewt in hun badkamer. Denk aan Dick Page, Bobbi Brown, Val Garland en Charlotte Tilbury. Gedeeltelijk gaat het over hun carrière, gedeeltelijk over de producten in hun badkamer. Een echte aanrader.

Gucci Westman

In een van haar video’s interviewt ze Gucci Westman. Ik had nog nooit van haar gehoord. Gucci Westman is een visagiste met een eigen cosmetica merk: Westman Atelier. Haar merk draait vooral om een mooie natuurlijke huid. Westman Atelier heeft slechts één foundation, in stickvorm. Sali vond dit destijds een van de beste foundations die ze kende. De video is meer dan drie jaar oud en al die tijd ben ik nieuwsgierig gebleven naar deze foundation. Hoe kan het dan iemand zo lyrisch is over een stick? En wat rechtvaardigt de prijs van deze foundation? Sinds kort is Westman Atelier verkrijgbaar bij Skins en ben ik eindelijk in de gelegenheid hem te testen.

De verpakking

De verpakking is bijzonder fraai. De stick ligt stevig in de hand, geen goedkoop, plastic omhulsel. De dop sluit magnetisch. Westman Atelier is gestanst in de huls. De stick heeft een inhoud van 9 gram, vergelijkbaar met de stick van Bobbi Brown en iets meer dan die van Hourglass.

Het gebruik

In de Skins winkel in Amsterdam test ik de kleur, IV past het beste bij mijn huidkleur. De stick is crèmig maar niet vet. Als ik hem op de hand probeer kan ik hem makkelijk met mijn vingers iets vervagen maar hij smeert niet heel erg uit. Hij geeft op het eerste gezicht een semi-dekkende matte finish. Maar het gaat er natuurlijk om hoe hij het op mijn gezicht doet.

Gerti’s huid zonder make-up

De test

Ik test de foundation op verschillende manieren. Westman adviseert geen primer te gebruiken, ze gebruikt geen siliconen in haar producten en de meeste primers bevatten siliconen.

  1. Klassieke foundation kwast

De eerste keer breng ik drie strepen aan: een op mijn voorhoofd en een op elke wang. Vervolgens blend ik de foundation met een gewone foundation kwast. Ik gebruik geen primer. Dit resultaat vind ik wat minder mooi. Ik houd het gevoel dat ik kan zien waar ik de strepen gezet heb.

  1. MAC kleine duo fibre kwast

Ik draai een paar keer met de kwast over de stick en met ronddraaiende bewegingen breng ik de foundation aan. Dit geeft een mooi transparant effect waarbij mijn huid wel degelijk egaler toont. Op mijn neus kruipt hij wat in de poriën. Het geheel oogt zacht gepoederd, niet glimmend of vettig. Aan het eind van de dag lijkt de foundation wel iets op de huid te liggen.

  1. Kleine duo fibre kwast en Hourglass primer

Dan probeer ik hem toch ook met een primer. Ik gebruik de primer van Hourglass omdat ik die toevallig heb liggen. Na de primer breng ik de foundation op dezelfde manier aan met de duo fibre kwast. Dit is perfect. Ik krijg een mooi transparante en egale teint zonder zichtbare poriën. Ook nu een zacht gepoederd effect en aan het eind van de dag ligt de foundation niet op mijn  huid, en is hij nog steeds onzichtbaar zichtbaar.

Conclusie

Het is een mooie foundation. Het is wel even uitproberen hoe je hem het beste kunt gebruiken, maar dat is met elke foundation. Het resultaat is ook mooi, niet extreem make-upperig. Niet te glimmend, niet te mat. Ik ben positief verrast dat deze foundation niet glimt, verder is hij ook niet te mat. Ook kun je hem heel licht aanbrengen.

Bij een stick verwacht je al snel een dekkende make up, maar deze stick kun je opbouwen tot de gewenste dekking die je nodig hebt. Ik hou ervan als mijn huid nog zichtbaar is.  Een voordeel is ook dat je met een stick makkelijk kleine plekjes weg kunt werken en dat je hem makkelijk mee kunt nemen in je tas, geen risico voor lekken.

Of hij het geld waard is, daar wil ik me niet over uit laten, dat hangt helemaal van je budget af.

Lees ook:

Lees ook