Lydia is fan van Perricone’s filosofie!

11:21 - 06:48
luistertijd 11:21 - leestijd 06:48

Lydia hoorde zoveel over Perricone skincare dat ze er nieuwsgierig naar werd. Er zijn een aantal bestseller die ze heel graag wilde testen: Photo-Brightening Moisturizer Vitamin C Ester SPF30, de Cold Plasma Plus+, en de Neuropeptide Night Cream.  Is het echt zo bijzonder als veel vrouwen zeggen?

De Perriconista’s

‘In 2003 kocht ik in New York het boek ‘The Wrinkle Cure’ een bestseller van Nicholas Perricone, MD. Deze vooraanstaande dermatoloog en voedingsdeskundige is de hulp in nood van vele beroemdheden. Zijn trouwe fans staan bekend als Perriconista’s.

Grondlegger van de ontstekingstheorie

Hij wordt gezien als de grondlegger van de ‘ontstekingstheorie’. Zijn filosofie is dat fijne lijntjes en rimpels niet onvermijdelijk een onderdeel zijn van het ouder worden. Hij ziet veroudering als een gevolg van chronische en minuscule ontstekingen op cellulair niveau in het lichaam.

Voor mij is dit echt een eyeopener geweest, het heeft mijn kijk op leefstijl en voeding totaal veranderd, maar ook de keuzes die ik maak qua huidverzorging.

Nicholas Perricone is misschien niet de eerste dermatoloog van beroemdheden die zijn eigen huidverzorgingslijn lanceerde maar hij was wel een van de eersten met een holistische benadering: huidverzorging is een samenspel van binnen en buiten. Naast skincare heeft hij ook al 25 jaar supplementen, en de leuke “no make-up”.

Dr. Perricone en de MD filosofie

Het is dus zijn visie dat ontstekingen worden veroorzaakt door slechte voeding, blootstelling aan de zon, stress en irriterende huidverzorgingsbehandelingen. Dit veroorzaakt meer vrije radicalen en dat kan leiden tot versnelde veroudering.

Perricone MD is een driestappenplan dat bestaat uit een ontstekingsremmend dieet, rijk aan Omega-3 vetzuren, hoogwaardige eiwitten, voedingssupplementen (nutriceuticals) en krachtige topische huidverzorgingsoplossingen (cosmeceuticals)

Een van de meest in het oog springende producten van het merk was de Cold Plasma Cream, die in 2009 op de markt kwam. Het is nog steeds een bestseller.

Dit zijn de producten die ik gebruikte

VITAMIN C ESTER – Photo Brightening Moisturizer SPF30

Een olievrije snel absorberende moisturizer met krachtige antioxidanten en PSF30.S

Hoofd ingrediënten

Ester-C, AlphaLiponzuur en mineraal zonnefilter SPF30.

Wat is Vitamine C Ester? Vitamine C Ester is een derivaat van vitamine C, het is meer gestabiliseerd dan de gangbare Vit C. Dit betekent dat het niet zo snel oxideert bij blootstelling aan licht en lucht. Dat het een potverpakking zit is dus geen spelbreker. Door deze stabiliteit dringt ze dieper door in de huid. Dit ingrediënt Esther C is 5 à 6 keer zo duur en word daarom minder vaak gebruikt.

Vitamine C is een zeer rijke antioxidant stimuleert de aanmaak van collageen vezels, gaat verlies van stevigheid en pigmentvlekken tegen door huidveroudering en zonschade.

AlphaLiponzuur meest krachtige natuurlijke antioxidant die het ontstaan van fijne lijntjes, rimpels en grove poriën vermindert

Mineraal zonnefilter met een breedspectrum SPF30 (zinkoxide & titanium dioxide) voor geavanceerde SPF-bescherming, werkt tegen UVA en UVB stralen. Minder irriterend dan traditionele zonnefilters

Mijn ervaring

Het zit in een glazen bruine pot van 59ml. met een soort van apotheker look. Geen dubbele bodem dus je ziet wat je krijgt. De substantie is even wennen. Het is een mousse, luchtig als slagroom en heeft een lichtroze/oranje kleur. Dat is denk om het witte ingrediënt titaniumdioxide te maskeren.

Het is geen grote pot maar je hebt dan ook echt maar heel weinig nodig. Voor de hygiëne haal ik er met een spateltje (zou fijn zijn als die er standaard bij zat) een likje uit die eenmaal op de huid aangebracht zich heel makkelijk en rijkelijk uitsmeert over mijn hele gezicht.

‘A little bit goes along way’. Het voelt dan een beetje vochtig, heel fris aan, geeft even een roze waas maar die trekt lekker in. Voelt niet vettig aan en glimt niet. Heeft niet een fijne geur maar die is snel verdwenen Mijn huid voelt heerlijk gehydrateerd. Make-up gaat er moeiteloos overheen. Heel fijn een SPF30 in deze moisturizer.

Ik heb pigmentvlekjes dus smeer normaal een SPF50. Ik nam hem mee naar Portugal waar ook in de winter de zon feller is. De vlekjes zijn niet donkerder geworden. In de zomer met een sterke zonkracht zal ik dit zeker niet aan durven dan doe ik een SPF50 en een hoed op. Dat het oplichtend werkt, durf ik niet te zeggen maar mijn huid is na 2 maanden gebruik wel egaler van kleur. En de SPF doet zijn werk. Kortom, een hele fijne moisturizer.

Shop hier online

 

COLD PLASMA PLUS + Serum

Een multi tasking, geconcentreerde krachtpatser die de huid diep hydrateert, de kaaklijn verstevigt en de huid egaliseert – dat zijn de claims. De Cold Plasma collectie heeft de status van ‘Cultfavoriet’. De lijn heeft een revolutionair gepatenteerd vloeibaar transportsysteem van kristallen voor een sneller en diepere opname van hoofdingrediënten in het huidoppervlak.

Key ingrediënten

Er zitten peptiden in. Peptiden zijn in staat een signaal te geven aan de huidcellen om meer collageen aan te maken, het vochtgehalte te verhogen, enz. In feite vertellen ze de cellen dat ze hun werk beter moeten doen.

Mijn ervaring

Is dit echt zo’n bijzonder serum? Het heeft een kartonnen omdoos met duidelijke omschrijving, gebruik en ingrediëntenlijst. Een gedistingeerd zwarte pot met zilver deksel.

Het serum heeft een fletsgroene kleur en ruikt niet echt lekker. Dat komt omdat Perricone geen geur toegevoegd heeft aan dit product. Wat je ruikt zijn puur de ingrediënten. Misschien niet aangenaam, maar wel zeker niet irriterend.

Ook hier neem ik er met een eigen spatel een likje uit. De textuur is heel licht en trekt in de huid zonder een vettig laagje achter te laten. Je hebt heel weinig nodig gelukkig maar want er zit 30ml in het potje. En toch doe ik er heel lang mee.

Vrij kort na het aanbrengen voelt mijn huid meer aangespannen. Vooral langs de kaaklijn. Na 2 weken week voelt mijn huid al steviger en dat zet zich door. Ik gebruik het s ’avonds voor ik de Neuropeptide nachtcrème aanbreng.

Shop hier online

 

NeuroPeptide Nightcream

Dit is Perricone’s meest geavanceerde ultra-rijke en verstevigende nachtcrème. Het belooft bestaande rimpels te verzachten, zelfs de nasolabiale plooien en marionetlijnen. Nou die heb ik dus kom maar door. Het bestrijdt de 4 soorten rimpels: fijne rimpels, statische rimpels, dynamische rimpels en gravitatie rimpels (zwaartekracht).

Neuropeptiden moedigen oppervlaktehuidcellen de onderliggende huidcellen te activeren. In feite vertellen ze de cellen hun werk beter te doen.

Belangrijkste ingrediënten

Neuropeptiden: moedigt de huidcellen aan om samen te werken om rimpels, verslapping, dofheid en verkleuringen zichtbaar te verminderen.

Mijn ervaring

Het product zit in een bruine glanzende Tube. Een tube is fijn voor de hygiëne. Zoals geadviseerd breng ik het ’s avonds op een gereinigd gezicht en hals met zachte opwaartse bewegingen.

De textuur is licht stevig en een beetje vettig. Het trekt snel in de huid. Deze crème heeft een prettige citrusachtige geur. Ook hier heb je maar een klein beetje nodig want het smeert rijkelijk uit. Gelukkig maar want dit is de duurste van de drie producten.

De volgende ochtend voelt mijn huid zacht en super gehydrateerd. Na een aantal weken gebruik, zijn de zich inmiddels licht aftekenende plooien op mijn wang, kaaklijn en de liplijntjes niet weg maar ze ogen zachter.

Ik doe de hand test. De ene hand avonds in de crème, de ander niet. De volgende ochtend is er zeker verschil te zien. De crème hand is duidelijk egaler van structuur. Ik krijg het helaas niet op een foto vastgelegd.

Het is een verslavend lekkere, goed werkende nachtcrème met wel met een hoge prijs. Ik zou het liefst ook mijn hele nek en decolleté er mee insmeren.

Shop hier online

 

Eindconclusie

Ik ben een fan van Perricone’s filosofie dat goede huidverzorging een samenspel is van wat zich zo wel binnen als buiten het lichaam afspeelt. Dat pas ik zelf al jaren toe.

Na 2,5 maand gebruik is mijn huidconditie zeker verbeterd. Dat is het effect van de combinatie van deze drie producten. Ik zou ze het graag blijven gebruiken. De bodem van de potjes is in zicht. Bij zuinig gebruik doe ik er 2,5 maand mee. Is het de hype en de prijs waard? Mijn huid is het er mee eens ……. Het is echter wel een stevig aan de prijs.

Ik wil nog wel iets kwijt over de pakking. De producten zitten qua werking en prijs in het hogere luxe segment. Ik mis dit gevoel in de uitstraling van de verpakkingen. Perricone is er zelf stellig over: het gaat om de inhoud en niet de pot of tube.

Je vraagt je ook af of airless dispensers niet beter zijn. Maar de werkzame stoffen zijn zo goed gestabiliseerd dat dit niet nodig is. Het advies is wel om de producten binnen drie maanden op te maken.

De producten zijn allemaal vrij van dierlijke stoffen, sulfaten en gluten.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook