Ontdek alle soorten huidkanker, de behandelingen en kom erachter hoe je je het beste kunt beschermen.

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

Huidkanker komt vaak voor en wordt niet altijd op tijd opgemerkt. Op de website huidKOMPAS is veel praktische informatie te vinden over huidkanker.

Eén op de zes 

Eén op de zes mensen krijgt vroeg of laat te maken met een vorm van huidkanker, waarmee het de meest voorkomende vorm van kanker is. Gelukkig is huidkanker meestal goed te behandelen. Zoals bij alle vormen van kanker is een tijdige diagnose en behandeling van groot belang. Op de website huidKOMPAS, een samenwerking van medische specialisten op het gebied van huidkanker, is veel heldere informatie te vinden over huidkanker en de beste behandelmethoden.

Verschillende soorten huidkanker

Op het ‘patiënt’ gedeelte van de website is onder meer beknopte maar duidelijke uitleg over de verschillende soorten huidkanker (basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom, melanoom, merkelcelcarcinoom, huidadnexcarcinoom, dermatofibrosarcoma protuberans en atypisch fibroxanthoom & pleiomorf dermaal sarcoom) te vinden, met informatie over hoe ze te herkennen, de risicogroepen en de diverse behandelmethodes.

Elk lemma bevat tevens een link naar verdere, uitgebreidere informatie. Dit deel van de website bevat ook een zoekfunctie, die aangeeft welke zorg waar te vinden is.

Tenslotte is er ook informatie over wetenschappelijk onderzoek te vinden en een aantal links naar de websites van diverse patiëntenverenigingen.

Bescherm jezelf

Je kunt maatregelen nemen om jezelf tegen huidkanker te beschermen. Stel je huid niet te vaak bloot aan directe zonnestralen. Gebruik altijd een zonnefactor, blijf op zonnige dagen zo veel mogelijk in de schaduw en draag eventueel een hoed of een pet. Merk je toch een verdachte plek of plekje op je huid, een verdikking, een verkleuring, aanhoudende jeuk of pijn: ga naar de huisarts.

Bron

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook