Meer over de juiste vorm, kleur en styling!

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

Sterren als Françoise Hardy en Brigitte Bardot maakten hem ooit beroemd: de pony, het meest Franse en meest jeugdige van alle kapsels. Een pony flatteert vrijwel altijd en kan op elke leeftijd, ook als je de vijftig ben gepasseerd.

Een mooi kapsel zonder poespas

Natuurlijk is een pony prachtig bij jonge vrouwen. Maar ook als je wat ouder bent kan een pony wonderen doen voor je kapsel en je gezicht en er voor zorgen dat je er jaren jonger uitziet. Een goed geknipte, ietwat frivole pony geeft je iets natuurlijks, iets ongedwongen, een mooi kapsel zonder poespas. Een pony kan je gezicht sprekender maken.

pony

Voorhoofd

Een ander groot voordeel van een pony is dat hij je voorhoofd bedekt. Als je je ergert aan de steeds toenemende rimpels in je voorhoofd maar je bent toch wat huiverig om dan maar naar de Botoxprik te grijpen, dan is een pony absoluut een uitkomst.

De vorm

De vorm van een pony is belangrijk. In de loop der jaren verandert namelijk de vorm van je gezicht. Een goede kapper kan die verandering zien en een pony knippen die je ietwat veranderde gezicht het meest flatteert. Het gaat erom hoe je haar op je wenkbrauwen, je jukbeenderen of je kaak valt, hoe het je gezicht als het ware omlijst.

Zachte pony

Kies niet voor een kaarsrechte, overvolle pony. Die maakt je gezicht streng en ouder dan het is. Een goed geknipte, zachte pony doet je jukbeenderen en je kaaklijn beter uitkomen en doet je ogen stralen. Knip je een pony wat korter dan lijkt het of je ogen wat groter lijken. Kortom, de vorm van een pony heeft grote invloed op de vorm van je gezicht.

pony

Van kort naar lang

Ideaal is een pony die in het midden, net boven de neusbrug, het kortst is en naar de zijkanten wat langer zodat de overgang tussen je pony en de rest van je haar niet zo scherp is. Zo’n pony hoef je ook niet zo vaak bij te knippen. Een kaarsrechte pony, daarentegen, moet vaak bijgeknipt worden omdat zo’n pony nogal snel over je wenkbrauwen groeit en die bij wijze van spreken verslindt. En dat wil je niet.

haarstijl

De kleur

Ook de kleur van je pony is belangrijk. Natuurlijk is het wel zaak om de pony als onderdeel van je kapsel te behandelen, ook qua kleur, maar een paar lichtere plukken in de pony is een goed idee, vooral als je iets ouder bent. Het maakt de pony zachter en vrouwelijker.

Drogen

Ook niet geheel onbelangrijk: hoe droog je je pony? Een goede tip: als je pony bijna droog is blaas je hem met de föhn eerst naar links, dan naar rechts. Blaas altijd naar beneden, zodat je pony tegen je voorhoofd blijft. Gebruik je vingers. Blaas nooit vanaf beneden en ga niet aan de slag met een ronde borstel want dan krijg je een onnatuurlijk, weinig flatterend en overdreven resultaat. Vooral als je wat ouder bent.

Nadelen van een pony

Een pony maakt jeugdig, flatteert en is ’s ochtends snel in model te brengen. Alleen maar voordelen, zou je denken. Maar er is ook een nadeel: een pony groeit snel en dus moet je vaak naar de kapper om hem bij te laten knippen en meestal ook bij te laten verven. Dat kan een dure grap worden. Een goede kapper zal echter bij een verfbeurt je pony gratis bijknippen, al was het alleen maar om te voorkomen dat je zelf met een schaar aan de slag gaat. Want dat is in de regel geen reclame voor je kapper.

De illustratie is van Leonore Lichtveld – bezoek haar website!

Bron

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook