Van de botte lob tot de strakke A-lijn look

04:28 - 02:41
luistertijd 04:28 - leestijd 02:41

Ben jij, nu we de kapper niet meer kunnen bezoeken, al aan het fantaseren over een kortere coupe? Doe voordat je de keukenschaar erbij pakt eerst wat inspiratie op om te kijken welke versie van deze haarstijl het beste bij jou zou passen. En wacht daarna misschien even tot de kappers weer open mogen ;). In dit artikel delen wij een aantal trendy lobs (lange bobs) met je.

De botte lob

De botte lob is een halflang kapsel op schouderhoogte. Afgelopen herfst werd het een trend en sindsdien is deze look alleen maar populairder geworden. Ook sterren als Jessica Alba en Olvia Culpo rocken de botte lob. Het kapsel wordt vaak gestyled met glanzende, losse golven.

https://www.instagram.com/p/B-x59UmnsXv/?utm_source=ig_embed

Als je haar dun of fijn is, kun je je kapper vragen om in je punten te knippen om zo een beetje extra body te creëren. Je voorkomt hiermee dat de punten plat vallen. Een botte lob hoeft niet vlijmscherp te worden geknipt. ‘Het is leuk om onzichtbare lagen toe te voegen. Je kunt overal korte stukjes zien, maar je kunt niet zeggen waar ze beginnen of eindigen’ zegt haarstylist Joseph Main. Het maakt de look lekker speels.

https://www.instagram.com/p/B2hsYj3hm1y/?utm_source=ig_embed

De shaggy lob

De ‘shag haircut’ is momenteel een mega grote trend. Het wordt al hét kapsel van 2020 genoemd. Terwijl deze look in principe op elke lengte gemaakt kan worden, lijkt vlak boven de schouder de perfecte plek te zijn. Het kapsel is te herkennen aan haar zware lagen en een wavy pony.

https://www.instagram.com/p/Bp5ubIPgAhZ/?utm_source=ig_embed

Als je haar recht en fijn is en je hebt behoefte aan textuur, dan kun je een pony en schokkerige laagjes toevoegen. Hiermee krijg je een natuurlijke volume in je lob. Als je haar gekruld is, raadt celebrity-stylist Jillian Halouska aan om je stylist te vragen de harde randen van je kapsel te vervagen. De omtrek van het haar wordt met de langere lagen zachter gemaakt. Voeg een ‘rommelige’ pony toe en je hebt een edgy maar toch gepolijste look.

https://www.instagram.com/p/Bk9lzhggxDc/?utm_source=ig_embed

De feathered lob

Liever wat meer textuur in je lob zonder daarbij een zware pony te nemen? Overweeg dan lange, zachte lagen die vanaf de middenlaag tot de uiteinden van het haar zijn gemengd. Een strategische feathered look kan het gezicht als het ware openen.

https://www.instagram.com/p/Bxin6b0nnqs/?utm_source=ig_embed

De geleidelijke lagen voegen subtiel vorm en dimensie toe aan het gezicht wanneer ze in een lob worden gegoten. Dit kan er ook heel mooi uitzien op natuurlijke krullen. Als je haar aan de fijne kant is, kun je je stylist vragen om je lob te bedekken met schokkerige, losse toplagen. Dit geeft extra body rond de jukbeenderen en zorgt voor frisse uiteinden bij de schouders.

https://www.instagram.com/p/BnKzpkiBgfY/?utm_source=ig_embed

De wazige A-lijn lob

Mocht je het A-lijn kapsel overwegen maar je kunt je niet binden aan de korte boblengte, dan kun je dezelfde sfeer bereiken met een middellange look. Deze kun je comfortabel terugtrekken in een paardenstaart.

https://www.instagram.com/p/B8hj4rdgCUW/?utm_source=ig_embed

De ‘parallel undercut’ is een aanvullende trend op deze lobstijl. Het is een overgangstechniek waarbij laagjes in fijn haar meer body en slag krijgen. Je stylist kan een parallel undercut maken door het haar aan de uiteindes bot te knippen en het vervolgens te stylen met een zachte, A-lijn vorm. Voeg nog een leuk kleurtje toe voor wat extra pit! 😉

https://www.instagram.com/p/BrvjK9gg594/?utm_source=ig_embed

Bron

Lees ook:

Lees ook