Massagespecialst Charley Huf weet daadwerkelijk je huid een lift te geven

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Guasha komt uit China. Het is een massage vorm waarbij een grote edelsteen wordt gebruikt in een vorm die de contouren van je gezicht of lichaam volgt. Guasha is de steen die gebruikt wordt. In deze video laat bindweefselmassage specialist en trainster Charley Huf van de Bindweefsel Bar in Amsterdam zien hoe het werkt. Het effect is echt top!

Ze ontwikkelde haar eigen massage steen

Charley gebruikt amethist. De steen heeft ze zelf ontworpen (dat kostte haar drie jaar, voordat ze de perfecte steen had qua vorm en gewicht) qua vorm zodat ze er verschillende grepen mee kan uitvoeren, die voor haar het meest effect opleveren op jouw gezicht. Hij valt mooi over de jukbeenderen heen, over de halslijn. Aanvankelijk voelt de steen wat hard en koud aan op de huid.

Verschil tussen guasha en bindweefselmassage

Wat is nou het verschil tussen masseren met een roller met edelstenen balletjes en een Guasha steen? Charley vertelt dat je vooral vocht ermee kan wegrollen. Het voelt zacht aan omdat het rond is, het is een subtielere ervaring. Met de Guasha steen kun je meer bewegingen uitvoeren. Je kunt de huid veel meer activeren en dat zie je ook na een behandeling. De doorbloeding wordt heel effectief verbetert. Dit helpt bij de collageen stimulatie maar ook huidverzorgingsproducten worden beter opgenomen.

Waarom met een steen?

Maar dit kun je toch ook met je vingers doen? Zeker, zegt Charley, maar met een steen kun je het nog actiever benaderen. Het voelt na een tijdje heerlijk aan. De vorm van de steen is een prettige sensorische ervaring – hij glijdt heerlijk over je huid ondanks de druk, en de soms wat hardere randen.

En hoe voelt het voor mij?

Charley wisselt ook mooi af in haar bewegingen met de randen en de vlakke kanten van de steen. De steen neemt ook warmte op van de huid, en ook dat voelt prettig aan. Vingertoppen drukken in de huid en kneden en trekken. Die ervaring is er nu niet. Met een Guasha steen voelt het geleidelijker en zachter aan en toch is het pittig werkzaam in de huid. Het is net of Charley aan het boetseren is op mijn huid.

 

Charley Huf

Op het voorhoofd voelt het een stuk gevoeliger aan. Ze schraapt als het ware over de huid heen en de huid wordt roder. Ze zegt dat ik daar meer spanning vasthoud, de huid meer verkleeft is.Bekijk op de video wat het verschil is tussen links en rechts op mijn gezicht;-) en werkelijk…..het voelt zelfs voller aan!

Charley verkoopt de stenen ook: de amethist, de bergkristal en een rozenkwarts.

Lees ook:

 

Lees ook