Wat een absoluut weldadige ervaring! Een organic treatment die je huid en ziel laten ontspannen

06:56 - 04:10
luistertijd 06:56 - leestijd 04:10

Je hebt de afgelopen maanden al regelmatig nieuws van ons voorbij zien komen over het prachtige Franse organic huidverzorgingsmerk Absolution. Ontwikkeld met zeer hoogwaardige werkzame plantenstoffen om jouw huid er gezonder dan ooit uit te laten zien. Lees mijn interview nog maar eens met de founder van Absolution, Isabelle Caron.

Wat een ervaring…

Na zoveel mooie artikelen (ja, ook mijn video review over de make-up moet je echt even kijken!) werd het natuurlijk ook tijd om een gezichtsbehandeling te ervaren van Absolution. Nou dat werd wat, want terwijl mijn huid toch echt gestimuleerd werd, viel een ander deel van mijn brein bijna heerlijk in slaap. Wat een totale ontspanning! De producten, de handen van Miranda. De fijne omgeving. Kortom: de vibes were there….Gymnastiek voor mijn huid ervaarde ik als gymnastiek voor mijn ziel;-)

Gymnastiek voor je huid volgens Absolution

De gymnastiekmassage is ontwikkeld in een gerenommeerd Frans trainingsinstituut, vertelt educator Miranda mij. ‘Deze massage is gericht op versteviging en drainage van de spieren van de hals, het decolleté en het gezicht’.

Anders dan bindweefselmassage

Op mijn vraag waarom deze massage minder pijnlijk is dan een bindweefselmassage, vertelt Miranda dat werken op de spier minder gevoelig is dan op het bindweefsel van de huid waarin veel gevoelige zenuwnetwerkjes zitten. Terwijl je wel direct resultaat boekt. ‘Wanneer je het beste resultaat wilt behalen, raden wij dit in kuurverband aan (6x 1maal per week of max 10 dagen).

De mise en place voor mijn gezichtsbehandeling van Absolution!

21 minuten….

De behandeling is bijzonder opgezet: er 3×7 minuten gemasseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de award winning Le Booster Serum en de fantastische L’ Huile Addiction. Het is de bedoeling dat je Le Booster serum ook thuis blijft gebruiken. Nou ik kan je vertellen, dat dat geen straf is! Dit serum heeft een huidaanspannend en gladmakend effect. En de Addiction huidolie, heet niet voor niets Addiction – wat krijg je er een prachtige teint van.

Shop hier online

 

Mijn gouden duo van Absolution!

De gezichtsbehandeling wordt afgesloten met een stimulerende rozenkwarts Le Gua Sha massage, wat meer algemeen bekend staat als Guasha massage.

Massage met rozenkwarts

Rozenkwarts is hiervoor een zeer geliefde edelsteen. Het staat bekend als steen van de liefde, werkt in op het hart-chakra en geeft je zelfvertrouwen een boost. Met de rozenkwarts Le Gua Sha masseer je letterlijk de liefde in je gezicht, vertelt Miranda. Hoe leuk is dat! Ze vertelt: ‘Het past daarom geweldig bij het willen laten kalmeren van een rode of gevoelige huid. Het helpt sterk de afvalstoffen af te voeren en de doorbloeding te kalmeren. Daarnaast worden werkstoffen nog beter door de huid worden opgenomen. Een ideale ‘liefdevolle’ steen met geweldige toepassingen.’

Wakker worden na deze topbehandeling….is ontwaken…

Een massage met deze rozenkwarts Le Gua Sha geeft je huid een gezonde teint, verbetert de doorbloeding en werkt sterk verzachtend op de huid. Daarnaast verhoogt de steen het absorptievermogen van werkstoffen. It’s true, ik heb de massage met de rozenkwarts ook als uitermate prettig ervaren. Guasha techniek werkt, dat heb ik al eens eerder ondervonden.

Wat een prachtige verwennerij….deze organic facial van Absolution. Dank je wel Miranda en Annelies!

Medicinaal, maar dan natuurlijk…

Annelies legde me al eens uit wat Absolution zo bijzonder maakt. Er is natuurlijk heel veel organic skincare op de markt nu, wat is het verschil? Bij Absolution wordt er niet aan green-washing gedaan: even wat natuurlijke stoffen bij elkaar doen en je hebt een plantaardig product. Absolution wordt gemaakt door formuleerders die echt veel van complexe plantenstoffen weten. Die weten hoe ze in synergie met elkaar kunnen werken op jouw huid. Annelies benadrukt dat Absolution echt op cosmeceutical niveau werkt, en daar komt geen synthetische stof voor aan te pas, en ook geen nanosferen voor penetratie dieper in de huid.

Shop hier online

 

Die Addiction oil is addictive….

Haar favoriet de Addiction oil, en ik snap nu waarom, nu ik hem zelf gebruik…..Hierin zitten maar liefst 27 oliën en bloemenextracten in een zorgvuldig complex. Ze versterken elkaar, in een prachtige basis van cactusvijg-, argan- en jojobaolie. De olie geeft je huid een prachtige glow, en je kunt hem zalig inmasseren. Met mijn favoriete La Creme du Temps ben ik echt 12 uur verzekerd van een fijn verzorgde huid.

Alles is te mengen

Wat ik ook heel fijn vind, is dat alle producten, serums, boosters en crèmes, met elkaar gemengd kunnen worden. Je hoeft niets geïsoleerd te gebruiken, of over elkaar heen. Je kunt je heerlijk samenstellend werken naar eigen inzicht.

Zo gezond, nooit meer foundation op!

Annelies: ‘Met Absolution werk je heel mooi aan huidverbetering. Ook ten aanzien van acne en rosacea. ‘Je huid wordt niet meer zo reactief,’ zegt ze. ‘De huidbarrière wordt sterker. De producten werken in symbiose met jouw huid, en niet er tegenin, zoals heel veel cosmetica wel doet. Je krijgt een gezonde, natuurlijk uitziende huid. Een levendige huid, zoals we dat noemen. Hoe mooi is dat. Een glow. Hoe langer je Absolution gebruikt, hoe minder make-up je nodig hebt. Je zal afkicken van je foundation…’

Als je het leuk vindt, bekijk dan hieronder ook nog mijn make-up video met Absolution organic make-up, die ik maakte met beautycoach Manous Nelemans;

Shop hier online

 

Lees ook